Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
На кого не му се свиѓа Скопје 2014 може слободно да се исели/пресели.

Кога ќе дојде судниот ден све ќе биде исправено и на свое место.
Дали ќе им се суди и на исечените дрва во Скопје? И дали ако биле неправедно исечени ќе добијат цела вечност на скопскиот постсуден плоштад?

Дали ќе им се суди и на исечените дрва во Скопје? И дали ако биле неправедно исечени ќе добијат цела вечност на скопскиот постсуден плоштад?

Рисјанството одамна има пресудено дека растенијата и животните немаат душа, и како такви не спаѓаат во надлежностите на Страшниот Суд, односно тој се прогласил за ненадлежен во однос на нив. И малку недостигало (некој глас) и жените да ги снајде истата судбина, односно и тие да бидат прогласени за суштества кои немаат душа.

И малку недостигало (некој глас) и жените да ги снајде истата судбина, односно и тие да бидат прогласени за суштества кои немаат душа.
Значи ништо во светов не е совршено. Па ни рисјанството. Иако биле некој глас блиску до совршенство. :D

Твојата партија е демохристијанска, значи ти си христијан, јас сум православен христијан, комитите давале заклетва врз библија, значи верувале во Господ. Темелот на верувањето на еден христијан е символот на верата каде гласи дека христијаните го чекаат воскреснувањето на мртвите. Тоа значи Делчев, Груев, Петров, Брашнаров и сите и сите други ќе бидат воскреснати и ќе се дознае кој е што е. Праведниците че бидат спасени а предавниците ќе бидат осудени. Со голема радост го чекам тој ден зашто Македонија тогаш ќе се исчисти од своите изроди, кодоши и шпиони и лажни патриоти кои ја гушат и сакаат да ја уништат.

Sent from my EBM8000NBD using Tapatalk

Твојата партија е демохристијанска, значи ти си христијан, јас сум православен христијан, комитите давале заклетва врз библија, значи верувале во Господ. Темелот на верувањето на еден христијан е символот на верата каде гласи дека христијаните го чекаат воскреснувањето на мртвите. Тоа значи Делчев, Груев, Петров, Брашнаров и сите и сите други ќе бидат воскреснати и ќе се дознае кој е што е. Праведниците че бидат спасени а предавниците ќе бидат осудени. Со голема радост го чекам тој ден зашто Македонија тогаш ќе се исчисти од своите изроди, кодоши и шпиони и лажни патриоти кои ја гушат и сакаат да ја уништат.

Sent from my EBM8000NBD using Tapatalk
Зоте, супер ова, ама пренеси му на Госпот нека размисли за последиците.

Мислам, јас се би дал, да можам да ги гледам во иста просторија Делчев, Груев, Сандански, Сарафов, Протогеров, Александров, Михајлов, Брашнаров, Шатев... Па уште ко бонус, на иста улица да се вкрстат Черноземски, Паница и Андон Касапот. За тоа и карта би платил, ако треба. Тука би имало поише крв отколку во сите филмови на Тарантино заедно. Само, нека размисли Госпот дали сака во таква Македонија да живее, да не се кае после.

Зоте, супер ова, ама пренеси му на Госпот нека размисли за последиците.

Мислам, јас се би дал, да можам да ги гледам во иста просторија Делчев, Сандански, Брашнаров, Шатев, Матов, Пулевски...
[edit]

Вака е совршено.

[edit]

Вака е совршено.

Правилно требат да је ПулеСКИ, зошчо мие Мијаците имаме презимиња шчо завршувајед на СКИ. Исто таќе правилно је Чупоски, не ЧупоВски. Додуша у нашиот говор имат и меко л', само не постоет буква за овој глас.

Кој гениј бил Пуљески, ѕидар, а обработувал сериозни социолошки и филозовски теми, дури дал и една од посериознине дефиниции за народ/ нација и држава.[DOUBLEPOST=1446916789][/DOUBLEPOST]
http://plusinfo.mk/vest/45798/mnr-stana-palata-boris-sarafov-obvinitelstvo-petre-piruze--majski-foto

Добре бе што го напињаат толку со овој Сарафов, гледаат многу позитивен историски лик во него?

Сарафо /Банкаров/ има доста писанија и водено борба за посебноста на македонскиот народ.

Тоа што кажуваш, може да е и точно, но сепак тие се оставени сами за себе, не им помага некој да ги решат проблемите. Јас воопшто не гледам градење во овие слики, туку неможност за градење, куќи кои се високи 2 метра од патот, без двор, стари и мали, оди прашај ги тие луѓе дали им е убаво така, и доколку би имале пари дали би живееле така.
Не дупи работа сега и ти, кој да им помогне кога изиграваат шерифи.
Одиш да им мериш етаж за легализација, законски треба да ти дозволи да влезеш во сите соби, а тој ти вика во таа соба нема да мериш јас ќе ти кажам што да напишеш, во следната исти курац...рози чува сигурно таму, што не сака други очи да ги видат, може и ќе овенат.

Овие населби може да се средат, али ако државата е ок и да стегне цврсто па шерифите да си одат од каде што дошле.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom