Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Ако случајно стоите пред компјутер, седнете....малоумната фантазија на креаторите на гов**то од проект 2014 ги отидоа подалеку и од Ентерпрајз во бескрајниот универзум на идиотизмот....

Откако целиот „проект“ го „конципираа“ да не се гледа таа „комуњарска грдотија“ (МОБ), па отпосле сфатија дека уште повеќе блесна истата покрај карикатурите од зградичиња, дојдоа до решение да и натоварат цреп на кровот, уште попознат како керамида, на таен конкурс (ова е leak, на некој начин) и тоа димензиониран по некаква си силуета со ариевски поздрав....

Не знам кој е исфрустрираното Г што му паднало ова на памет, ама место не му е у Бардовци, него директно у Вардар и тоа у празен као што е сега, да искрши глава на тоа камењата....

1393088_10153395530135338_1292102534_n.jpg
Тоа змијата горе што е за размер, што треба тоа да биде?

Тоа змијата горе што е за размер, што треба тоа да биде?

Или профилот на црепот или нешто што некој издрогиран може да ти одговори, не можам точно да ти кажам, тоа што е на сликава - тоа е...

Ако случајно стоите пред компјутер, седнете....малоумната фантазија на креаторите на гов**то од проект 2014 ги отидоа подалеку и од Ентерпрајз во бескрајниот универзум на идиотизмот....

Откако целиот „проект“ го „конципираа“ да не се гледа таа „комуњарска грдотија“ (МОБ), па отпосле сфатија дека уште повеќе блесна истата покрај карикатурите од зградичиња, дојдоа до решение да и натоварат цреп на кровот, уште попознат како керамида, на таен конкурс (ова е leak, на некој начин) и тоа димензиониран по некаква си силуета со ариевски поздрав....

Не знам кој е исфрустрираното Г што му паднало ова на памет, ама место не му е у Бардовци, него директно у Вардар и тоа у празен као што е сега, да искрши глава на тоа камењата....

MOБ блеснала:pos: Била,е и ќе биде една од најгрдите згради како екс-така и ентериерно..блеснала аии :pos:

Уствари што сакаш да кажеш присобери малце фрустрации и искажи се убаво простонародски кажано...

MOБ блеснала:pos: Била,е и ќе биде една од најгрдите згради како екс-така и ентериерно..блеснала аии :pos:

Уствари што сакаш да кажеш присобери малце фрустрации и искажи се убаво простонародски кажано...

Ќе го земам ова релевантно колку оној пиперки што ми продава на пазар да ми го кажал............а кога поубаво ќе размислам, може и ти да си тој со пиперките :cautious:....само кљафтај се ти и онанирај на керамидине...

Сеа и еден чардак да опнат па на чорбаџиска куќа да заличи. :pos:

МОБ била една од најгрдите згради?!:facepalm:
--- надополнето: 30 октомври 2013 во 01:51 ---
Иначе ова вест е спам, ја пласирала власта за да има што да се зборуваат луѓето, затоа што кој знае, ако немаме за што да дискутираме ќе ни текне што навистина се случува во државава...

Кликнете на сликата за поголема верзија.
МОБ: Покривот е реновиран со помош на владата

• Објавено: пред 57 минути
  • Прочитано: 189
  • Печати
Сподели со твоите пријатели!
Македонската опера и балет до редакцијата на Плусинфо испрати демант поврзан со написот под наслов „МОБ ќе добие покрив од ќерамиди“, објавен денеска.

„Во наведениот наслов придружен со фотографија, пласирана е ординарна дезинформација дека покривот на објектот на МОБ често прокиснува. Напротив, со сретства од владата во текот на 2002 и 2003 година, е извршена комплетна санација на покривот со поставување на квалитетна изолација. Со таа изведба ефикасно беше разрешен проблемот со прокиснувањето на покривот, кој траеше повеќе од една деценија, земајќи од година во година се поголем замав. Раководството на МОБ нема никакви сознанија за поставување на ќерамиди на покривот, ниту за фасадно обликување на објектот на МОБ како што се најавува во истиот напис“, се вели во демантот од МОБ.
http://www.plusinfo.mk/vest/112086/MOB-Pokrivot-e-renoviran-so-pomosh-na-vladata

Ќе го земам ова релевантно колку оној пиперки што ми продава на пазар да ми го кажал............а кога поубаво ќе размислам, може и ти да си тој со пиперките :cautious:....само кљафтај се ти и онанирај на керамидине...

A ти пошто немаш никаков извор,освен сликовница под маса,ја ова ќе го земам релевантно како ланска туршија или кисела зелка. Ти си ист калибар како онаа Секуловска со шишките што ја сецаше главата,штом чуе нешто на пазар се збори одма почне да шизи на форум.

Или профилот на црепот или нешто што некој издрогиран може да ти одговори, не можам точно да ти кажам, тоа што е на сликава - тоа е...

И ја мислам дека "змијата" е црепот у пресек, зголемен :D

Али (можда не сфаќам) како тој цреп е нареден контра падот на кровот...штета што не може убаво да се види сликата, пошто вака ми изгледа некако нелогично. Башка некако несразмерно доаѓа...

Да не е некоја заебанција ова?

И ја мислам дека "змијата" е црепот у пресек, зголемен :D

Али (можда не сфаќам) како тој цреп е нареден контра падот на кровот...штета што не може убаво да се види сликата, пошто вака ми изгледа некако нелогично. Башка некако несразмерно доаѓа...

Да не е некоја заебанција ова?
Лејди, може мене и тебе змии да ни се гледаат, заебанции, психоделии.....кога излезе клипон пред 5-6 години и ја си мислев е заебанција...
Факт е дека црепови има многу (многу, многу) сега по Скопјево. Е сега, има фиксирани овде (продале нива, коњ, магаре), а има и као ликот горе што доаѓаат на 2-3 месеци на екскурзија овде (малце вртење на рингишпил, сликање со коњо и слични јаки работи) - веројатно „ружно им делуе“ она „бетонсконо чудовиште“, па да не се плашат многу, да не зариба гласачката машина - на некој таков цреп, му текнало на МОБ да натакари уште црепови, за да пролепша....од овие неписмени ништо веќе не ме изнадуе...

A ти пошто немаш никаков извор,освен сликовница под маса,ја ова ќе го земам релевантно како ланска туршија или кисела зелка. Ти си ист калибар како онаа Секуловска со шишките што ја сецаше главата,штом чуе нешто на пазар се збори одма почне да шизи на форум.
Само да те потсетам дека со архитект разговараш, не знам што имаш од школо, се осеќа дека не ти е јака страна и дека не си ми колега, него тераш субјективно...

Само да те потсетам дека со архитект разговараш, не знам што имаш од школо, се осеќа дека не ти е јака страна и дека не си ми колега, него тераш субјективно...

Кој те праша што си? Биди и владика ако сакаш,дај ми официјален извор а не шпекулации.Тешко на струката ако вака ја работиш со сликовници и импровизации.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom