Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Во Скопје се зголемува бројот на странски туристи

Скопје
јули 2012: 12.570 стански туристи
јули 2013: 14.169 (+12,7%)

Останатиот дел на Македонија
јули 2012: 30.301 стански туристи
јули 2013: 33.091 (+9,2%)

Во Скопје порастот е малку поголем него во останатиот дел на Македонија.

--- надополнето: 16 септември 2013 во 13:33 ---

Пробај влези во нивниот сајт , можеби ќе ти отвори, пошто ни мене сега не ми отвара.
Немаше нешто интересно да се издвои , зеле мислења од Жерновски , Груевски , плоштад слобода , од граѓанин... Кратко беше се.
Веќе познатото , подржувачите (премиерот) се фалат дека разубавен е градот и дека се отвориле 10.000 работни места , се појачало градежништвото.
Противниците дека има многу злоупотребени пари , де кошта 80 милиони , де 400.
Жерновски изјавил дека многу лесно можат да се пренесат спомениците и во други градови (пошто и другите сакале да имаат споменици ) - како да неее.

А од кај ги вадиш податоциве? кај се води статистика за туристи?

Како го наполнаја плоштадов чичка е. Мојт митинг да се одржит. Ни автобуси требет ни бутур.

Нашле кај да снимаат..кич е ова нели,странците го презираат.

Па искрено не им е нешто спотов.. :D Кадарот кај Камени Мост им е добар, другово онака.
А кога ќе го видам оној археолошкиот музеј одма ме потсеќа на Лас Вегас, барем мене. А се знае Лас Вегас на што е синоним - копирани работи (но сепак нели има многу туристи)

Вчера кога поминував низ центарот добро се изнасмеав кога ги видов кочијашите. Претходно пак уште повеќе се изнасмеав кога видов како го прават бродот и нивото на водата на р. Вардар ! :D

Се надевам дали ќе има уште вакви "испади" да ме развеселат кога заминувам од факултетот во вечерните часови кога се чувстува уморноста и поспаноста!

Колав беше буџетот на Р.Македонија кога почнаа да се гради Скопје 14 ?

Ова нешто ново, кој од вас знаеше за проектот , јас немав слушнато.

ГАЛЕРИЈА Со полна пареа се издига античката колонада

879.397 евра

http://plusinfo.mk/vest/107796/GALERIJA-So-polna-parea-se-izdiga-antichkata-kolonada-
SAM_1507%20(1).JPG

Kolonado%20BP.jpg

Знам само дека откако почнаа со градбите во центар, секој ден посебно за враќање од работа е ненормална гужва. Моментално Димитрие Чуповски, 11 Октомври, Даме Груев и Митохаџивасилев возилата буквално стојат. Наместо да го растеретат центарот, поставија едночудо административни и други згради и уште толку се во градба, а на секој вработен му треба превоз па и со автобус и со кола е веќе хорор да се патува, башка трошоците. За ова пишував пред година две, не треба да си пророк за да сфатиш дека градот ќе колабира.
Што еден ќе упропасти, десетмина не можат да го поправат.

Знам само дека откако почнаа со градбите во центар, секој ден посебно за враќање од работа е ненормална гужва. Еве моментално Димитрие Чуповски, 11 Октомври, Даме Груев и Митохаџивасилев возилата буквално стојат. Наместо да го растеретат центарот, тие ставија едночудо административни и други згради и уште толку се во градба, а на секој вработен му треба превоз па и со автобус и со кола е веќе хорор да се патува, башка трошоците. За ова пишував пред година две, не треба да си пророк за да сфатиш дека градот ќе колабира.
Што еден...ќе упропасти, десетмина паметни не можат да го поправат.

Kako be? Kako ke funckionirame bez radiodifuzija vo strog centar? Pa ete nekoj vikase deka taka moralo da se kompletira cel toj kompleks...

Eh kolku bea pametni so penzisko sto go stavija aerodrom, a uste kolku takvi administrativni zgradi mozea da gi dislociraat i da go rasteretat soobrakajot.

мислам дека со скратувањето на зградата и на тоа место таа да продолжува со скали,макар тоа да се и шпански,се сака да се добие колку толку видик на споменикот низ портата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom