Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Ех колку има такви што се декларираат јавно како Македонци заради разни причини и интереси (главно почитички), но во реалноста и во нивната душа се нешто сосема друго и идоли им се Самарас, Папуљас, Милошевиќ или Басеску. Мене тоа не ме интересира, кој како сака нека се чувствува и изјаснува. Мене ме интересира само кога државата и правобранителот веќе еднаш ќе почнат да ги бранат основните човекови права и слободи на етничките Македонци, кои гледаме постојано се загрозуваат. Сега почнаа и верските права да ги ограничуваат.

Зошто не ги бранеа на Кале?

Во името на кечапот, мајонезот и светиот сендвич - АМИН!

Као шо гледате штовани публикуме, проста раја на ова напатено парче земја почна да си го продава и оноа ронче достоинство за еден оброк.
Да не заборавиме, ние со малку повеќе свесност си се замараме со овие спин револуции и “револуционери“ , они си се продаваат и оддаваат за лепче и пиперца.

А градот ни оди во некаква си мутант состојба, за кој после 20-50 години, ќе им раскажуваме на младите внучиња како сме се мувале по Мусандри, корзоа, паркови, дискотеки, додека ќе живееме или надвор од државата, или надвор под ведро небо, со надеж дека некој новајлија ќе ги исплати кредитиве позајмени за иградба на овие мутации од уметност.

Битушанец е познат пропагатор на форумов од 2006, се појавува „сосем случајно“ и во точно определно време, потоа се разбира го снемува. Прочитана книга, досадно. Јас да сум не го плаќам повеќе, антиреклама прави.

Пријатно изненадуваат вакви заклучоци, да му кажам на брат ми атеист дека не е македонец.

Многу јасно ги одвоив етничките Македонци од МПЦ.Меѓутоа, нели мора Битушанец како Македонец да се критикува, без разлика што можеби тој е атеист и само по култура христијанин.

Ех колку има такви што се декларираат јавно како Македонци заради разни причини и интереси (главно почитички), но во реалноста и во нивната душа се нешто сосема друго и идоли им се Самарас, Папуљас, Милошевиќ или Басеску. Мене тоа не ме интересира, кој како сака нека се чувствува и изјаснува. Мене ме интересира само кога државата и правобранителот веќе еднаш ќе почнат да ги бранат основните човекови права и слободи на етничките Македонци, кои гледаме постојано се загрозуваат. Сега почнаа и верските права да ги ограничуваат.

Најинтересно е што може човек да ти се помоча на глава со постовите, да ти псуе мајката, ништо не те допира. Ти си овде да ги напишеш диктираните бљувотини, и ќе ги напишеш, па што сака нека биде.

Сакаш сендвич?

Догодина кај март април месец се ќе ти стане јасно.

На 24 декември имаше примена на сила внатре во салата. Надвор имаше две толпи и полиција која одлично си ја заврши работата. Зошто и овде не го направија истото? Заради март или април догодина.

На 24 кога едната толпа тргна накај собрание за насилно да влезе внатре беше спречена од полицијата. Оваа толпа е до самата барака во дворот. Вашата стратегија најверојатно е уште некој ден вакви протести па ако видите дека овие не попуштаат полицијата ќе ја пушти партизираната стока сосе поповите внатре.
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 20:06 ---
Брзо заборавивте што правевте вие пред собрание,ама битно се смеете на другите

Еве уште еден потенцијален за да одговори на моето прашање, прочитај го моето прашање на претходната страна и дај одговор.

Догодина кај март април месец се ќе ти стане јасно.

На 24 декември имаше примена на сила внатре во салата. Надвор имаше две толпи и полиција која одлично си ја заврши работата. Зошто и овде не го направија истото? Заради март или април догодина.
Нели овој март што помина ќе ја освоевте власта.Со вакво однесување богами ќе ги загубите и тие 1-2 општини што ги имате.
До кога бе ќе ве лажат а вие слепо верувате дека некогаш ќе победите.
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 20:13 ---
А сокчиња даваат ли, ќе се задавиш ако јадеш само сув сендвич.
Даваат и пиво.

На 24 кога едната толпа тргна накај собрание за насилно да влезе внатре беше спречена од полицијата. Оваа толпа е до самата барака во дворот. Вашата стратегија најверојатно е уште некој ден вакви протести па ако видите дека овие не попуштаат полицијата ќе ја пушти партизираната стока сосе поповите внатре.

И овие тргнаа накај бараката, па беа вратени назад. Притоа полицијата им дозволи (да, се приметува дека намерно им дозволи) да искршат некое стакло.

На ВМРО повеќе му одговара и се надева дека Жерновски нема да попушти. Овие се пратени за да го направат „проблемот“ битен. И ниеден од нив не би го удрил Андреј доколку излезе надвор пред нив или тие влезат внатре (убеден сум дека ова нема да се случи), немаат храброст за такво нешто. Овде само му ја тестираат храброста. И типот од прва покажа дека ја нема.

Брзо заборавивте што правевте вие пред собрание,ама битно се смеете на другите

Кој се тие пред собрание протестантите или контрапротестанти од двете партии.
Како што знам овие сега што протестират се мирјани верници загрижени за духовното.

Се додека има вакви како тебе кои го делат народот на ние и вие на вакви или такви ова ќе си остане банана држава.
Кога народот нема да си ја продава честа и достоинството за корка леб тогаш ќе станеме држава.
Сега мометално некој прават милиони а некои борејки се за гола егзистенција си продават и чест и достоинство бранејки ги.

Нели овој март што помина ќе ја освоевте власта.Со вакво однесување богами ќе ги загубите и тие 1-2 општини што ги имате.
До кога бе ќе ве лажат а вие слепо верувате дека некогаш ќе победите.

4 имаме, препровери си ги фактите...

Центар и Куманово а и селата ли ги рачунате за општини

Што разбираме ние комуњарите, во право си. Сигурно имаш ти некоја сопствена дефиниција за општина.
Вакви се поголемиот број нели :) Некогаш се срамиш? :)
Ваква ни е државата. Срамел, не срамел, тоа е. Среќа може да се избегнуваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom