“Скокање“ од врска во врска

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Многумина не знаат што е поимот сингл, не знаат што значи да бидат сами, односно и кога ќе прекинат врска, веднаш почнуваат нова.

Што мислите дали е ова позитивно или негативно?
Дали вие имате искуство околу оваа тематика и дали е позитивно или негативно?

Што е подобро? После раскинување човек да земе одмор само за себе или веднаш да започне нова врска?

Нормално дека зависи од човек до човек, затоа и прашувам од ваш аспект како ги гледате работите. :)

Не знам како да ја дефинирам појавава. Ниту ме влече накај негативна, ниту накај позитивна.
Добро е што всушност оној кој скока од врска во врска значи дека успева секогаш да се прилагоди и сам себе ама и оној другиот до тој степен за да може да биде во врска.
Лошо е што од страна за многу луѓе таа личност делува како промискуитетна.

Во друштвото имам една другарка која си има нова врска на секои 2-3 месеци (се надевам оваа сега ќе и потрае). Ниту на мене, ниту на кој било друг од друштво не ни пречи таквиот нејзин однос. Меѓутоа многу пати од страна, другари кои се од други друштва, не само на мене ни имаат кажано дека многу луѓе типката ја сметаат за лесна.

Од мој аспект, не можам да генерализирам. После некоја врска потребна е пауза. Ама затоа има и такви кога од една веднаш си преминуваш во друга:)

Зависи од човекот.Ако е расположен и ако има сили за нова врска иде даље.

Јас би го дефинирала како обете : позитивно и негативно.
Позитивно е бидејќи тој/таа е доволно силен/а, самоуверен/а да започне нова врска со некој, да си најде веднаш нов/а и воопшто да не се присеќава на своето минато. Некои гледаат утеха во итно барање и наоѓање на нова личност во нивниот живот.
Негативно е бидејќи на некој начин стануваш зависен од некој покрај тебе. Зарем мора да биде тоа човек за сериозна врска? Не дека многу е убаво да си сам, ама треба да прочепкаш меѓу кандидатите за да ја пронајдеш својата сродна душа :wink:
Едноставно не е туку-така да пронајдеш веднаш нов човек (лично зборам) и преку ноќ да ти стане се. Мислам дека треба да помине доволно време за меѓусебно запознавање на психата и личноста на човекот и секако да знаеш што те очекува од него во иднина. Што ако денес ти симнувал ѕвезди кога неговата цел е единствено (пример) секс, ти се предаваш и стануваш негов роб, а тој те остава.
Има и случаи од такви `зависници` би ги нарекла јас. Денес раскинале, утредента како никогаш да не постоела таа врска му посветува внимание на друг и веќе договара состанок, светов е повторно розов, викај ура.
Се е релативно, ама `скокањево` е колку добро-толку и лошо.

кај нас ова се вика
Скокање од к** на к** :toe:

додека не си го најде затчето :smir:

Периоди се у прашање, мене ми се деси еден период од две години кога од една врска упаѓав во друга, со мала или ич пауза меѓу двете, ланчана реакција :) Ама тоа не зошто „морало“ да сум у врска или зошто не сум сакала да бидам сама, туку ете така се погодиле приликите, а по извесно време и се уморив од тоа, па последниве месеци уживам во кратки излети и сингл живот :)

Глеам погоре светциве го именувале тоа како промискуитет, не знам како е во 16ти век кај нив, ама ние во 21-ви преферираме да испробуваме луѓе и карактери и да експериментираме додека не го најдеме она (оној) што ни одговара најмногу, наместо да се омажиме со првиот дечко, воедно одзимач на невиноста ни, за да не` зборат по добро комшиите.

Ако тоа ја прави личноста среќна и задоволна, позитивно е бе.
Зашто да не бидам со некој ако ми се пружила шанса и ако сакам да бидам? Демек треба да ја мислам што ќе речат луѓето за мене и као демек они да се на мое место ќе се засекираат што ќе речам јас за нив? Ма ајде...глупости.

Некад е боље после раскинување да се земе одмор ама па и почнувањето на некојаси нова врска би можело да биде интересен потег. Не за џабе рекле старите клинот со клин се избива :pipi:

Единствена причина поради која би започнала нова врска веднаш или во брзо време после раскинување е ако новиот дечко ептен ми се погоди,ако знае како да ми ги оттргне мислите од поранешниот(како никогаш и да не сум била со него),едноставно да ми покаже дека можам повторно да сакам(доколку се работи за прекин на сериозна врска).

Инаку доколку јас не се чувствувам подготвена за нов почеток мислам дека не е фер спрема тој другиот-не можам да глумам дека ми е убаво со некој а во мислите да посакувам да сум со друг.Во секој случај не би се присилувала да морам да бидам во врска со некого-времето ќе покаже кој е вистинскиот.

Го имам направено тоа,односно после една врска одма се фатив со друга.(во меѓувреме со втората си пишував на мсн,пораки се гледавме низ град скоро секој ден).Причината ми беше бидејки со таа првата не ми беше убаво и решив да си пробам среќата со другата. :)

Чекајте бе, нова врска без средени импресии/чувства/мисли од првата? Свашта.

ова не би го правела јас бидејќи сметам дека човек кој сеуште не ја преболел старата врска одма да влета у нова не бива. Тоа одење со еден па друг е поради страв од останување сам, чувство на осаменост или пак навика цело време да бидеш со партнер...Со континуитет скокање од една во друга врска е болест. Женската во тој случај станува порастурена а машкото фраер...

Постапувам онака како што мислам дека ми е најубаво и онака како што мислам дека најубаво ќе се чувствувам.Не би ми пречело влегување од една во друга врска бидејќи секое запознавање со нови работи и карактери го прави животот поинтересен.Се е до карактерот,јас сум личност која тешко се врзува но ако се врзе за една особа тешко се откачува од неа.Ако ја оставам особата што ми значела мора да постои добра причина,а ако причината е некоја нова личност со која мислам дека можам да одам понатаму,дека ќе ми биде поубаво и ќе се чувствувам поисполнета зошто да не.:pipi:

Ако тие работи се одвиваат механички, само колку да не сме сами, навистина немаат смисла и се негативни. После врска во друга врска би скокнала доколку како што кажа Анабел, би ме привлекол некој кој во тој момент ми го одвлекува целото внимание и со кого ми е пријатно. Само за да не сум сама, не би избрала нов партнер после прекин со претходниот.
И за другите не би можела да генерализирам, затоа што и секогаш да му се повторува некому да има нова веднаш после старата врска, не би знаела кои се причините. Можеби едноставно се погодило секогаш после дождот да ги огрее сонце. Секако тоа не го мислам и за тие кои секој втор ден се со нова личност. Тоа е тоа што е лошо, затоа што јасно е за што се работи, а тоа нешто е прениско и прелажно.

кај нас ова се вика
Скокање од к** на к** :toe:

додека не си го најде затчето :smir:
И за машкте ли така викате???

он: доколку е само за да не се остане сингл не би влегла во врска и не подржувам таков вид на врски.Ниту пак тоа што го викаат врска за преболувње не ми е прифатливо.Само ако личноста расчитила сама со себе и знае што навистина сака може да влезе во врска па без разлика на тоа колкав период поминал од претодната до новата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom