Ски скокови

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Тешко некој од Превцовите дека ќе ја освои Новогодишната после вчерашите нивни резултати. Нема сезонава ниеден скокач изразит фаворит што се издвојува, сите имаат променлива форма, ако еднаш скокне јако, другата недела нема ни во први десет да биде.

Да се потсетиме на херојскиот подвиг на Јаница Костелиќ, на денешен ден пред 12 години успеа да победи на Сљеме без стапче. :cuc: Sta je napravila sada? :vozbud:

И сега кој победи во Инсбрук? Касно се вклучив во преносот. Заслушав дека имало лоши услови па ќе имало само една серија.

Немаше втора серија скокови поради лоши временски услови. Се земаа резултатите само од првата. Иначе со последните резултати Танде го превзема и водството пред Превц во Светскиот Куп.
А за 4скокалници Танде и Штох според мене се едини конкуренти за освојување на турнирот, разликата е само 2 бода во корист на Танде.

Евентуално да пофрлат првите двајцата повеќе, па Крафт да се убаци, он има околу 20 поена заостаток.

Тоа што имаше вчера само една серија, епетн чудни резултати извади, како Климов и Јохансон на подиум, Крафт беше некаде околу 20 место, Домен ептен лош, Касаи ни крив ни дужен 10-ти.

Одамна немам гледано скокови и денес глеав реприза од Бишофсхофен. Никој незнам од новите. На времето ако ви текнува на Ахонен, браќата Хаутамеки, Свен Ханавалд, Мартин Шмит, Видхелц, Малиш, Аман, Јанда, Касаи...лепота за гледање.

И на крај на Новогодишната турнеја победи пољакот Стох (Шток?) со само една победа. Танде кој имаше две и одличен прв скок за малце не го одлета ветерот у вториот скок и он несреќно изгуби. Домен Превц на крај заради тоа и заради неговото 9-то место денес остана лидер во генералниот поредок.

@mordekaj, пред некој ден, во Велинген мислам видов македонско знаме во публика, пак ти да не беше? ;)

И на крај на Новогодишната турнеја победи пољакот Стох (Шток?) со само една победа. Танде кој имаше две и одличен прв скок за малце не го одлета ветерот у вториот скок и он несреќно изгуби. Домен Превц на крај заради тоа и заради неговото 9-то место денес остана лидер во генералниот поредок.

@mordekaj, пред некој ден, во Велинген мислам видов македонско знаме во публика, пак ти да не беше? ;)
Не, не бев јас. :( Бишосховен ми е поблизу, ама имав обврски. Ама Планица затоа веќе е осигурана. :cool:

Не ги гледав скокалниците ова година, али шо е работава со Петар Превц, ланската растур направи сеа никаде го нема??

Превците се скроз паднати во форма.

Sent from my SM-J320FN using Tapatalk
Пишал Петер на Инстаграм подобар скок иако пак со некои грешки :icon_lol: какви некои грешки бе, земи закопај ја главата во снег и олади малку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom