Ски скокови

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Превцови спортов ќе го држат фамилијарен наредниве десетина години.

Превцови спортов ќе го држат фамилијарен наредниве десетина години.

Аватарот ;)

Алпско скијање пратиш? Ја пробувам кога можам само ме нервира што рано се трките за викендите, ако нечекам некоја реприза повеќе вечерта ги гледам. Жените ми се поинтересни некако, не знам зошто :P

Аватарот ;)

Алпско скијање пратиш? Ја пробувам кога можам само ме нервира што рано се трките за викендите, ако нечекам некоја реприза повеќе вечерта ги гледам. Жените ми се поинтересни некако, не знам зошто :P
Да ама сезонава од обврски ништо немам видено :( Тек од петок сабота ќе можам да се концентрирам на тоа, чув само за подвигот на Штухец, некој имаше пишано во ДК.

Аватарот ;)

Еее 9-10 сабајле рано. :D Реприза не е тоа тоа.

Следниот викенд во Енгелберг ќе настапат тројцата браќа Превц. Тренерот Јануз одлучил место Јака Хвала да го земе малиот Цене Превц.
Полските навивачи измислиле шега на сметка на браќата Преуц.
„Да ти кажам лоша вест? Тројцата браќа Преуц ќе скакаат во Елденберг!
А добра вест?
Немаат четврт брат.˝
:P
Може немат четврт брат ама имаат сестра која веќе тренира со нејзините врсници и ги победува. :D

ee29c646f5f66c7ce5a8cd8fb0d814ae.jpg

Пред неколку дена Петар стана спортист на годината во Словенија.
Норвешките медиуми:
„Во овој момент полесно е да бидеш најдобар спортист во Словенија, отколку најдобар скокач во фамилијата Превц.˝
:bravobe:

Од 14 часот во Енгелберг. :D Вчера сите тројца освоија бодови на една скокалница.
Домен 2 место, Петер 26то и Цене 30то место.

Перо има ужас од сезона засега, ама затоа Домен е константно одличен, и затоа е прв у генерален пласман. Подобро е постариот брат и целиот нивни тим да се фокусира да му даде подршка на Домен да направи сензација да стане шампион на 17 години.

Абе царот Нориаки Касаи жена,деца,фамилија има нешто? :ROFLMAO:
Легенда, до смрт ќе скока.

Петер го удри славата во глава. Домен прв 144м и со нов рекорд во Енгелберг.

Oдлична сезона засега, баш ме интересира како ќе помине на Четирите скокалници.

Колку ги има бе овие превцови :LOL: Утре од 14:00 е Гармиш? Многу килав го направиле распоредот на програмата на еуроспорт.

Колку ги има бе овие превцови :LOL: Утре од 14:00 е Гармиш? Многу килав го направиле распоредот на програмата на еуроспорт.
Превцови се три брата и една сестра :masa:
Денеска од два се квалификациите во Гармиш.

Последно уредено од модератор:
Нема врска дека го удрила славата (не е македонец), едноставно мислам дека е тешко долго време да се одржува ТОП форма во овој спорт, и конкуренцијата е голема и мали се разликите, минимален пад да имаш во формата и одма излегуваш од топ10 па и од топ20. Колку беше доминантен на пример Шлирензауер пред некоја година а сега веќе не е во ниедна конкуренција. Освен Адам Малиж и Ахонен (кој уште скока) со 3-4 светски купа нема други со повеќе од 2.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom