Сите убави мисли ТУКА!

• Креатор на темата Креатор на темата АуРоРа
  • Време на започнување Време на започнување
Не е важно дали патот е трнлив, туку дали сте боси.

Низ животот треба да одиме со насмевка на стјуардеса, која знае дека со авионот нешто не е во ред.

Никогаш не им објаснувајте на пријателите – нема потреба. А, непријателите и онака нема да ви веруваат.

Денес вие би можеле да му бидете учител на Аристотел. И да го возбудите до коска. Тоа е нашата привилегија што живееме во времињата по Њутон, Дарвин, Ајнштајн, Планк, Вотсон, Крик и нивните колеги...

Mind unemployed is mind unenjoyed.

Money is a good servant, but a dangerous master. — Bouhours

A wise man should have money in his head, but not in his heart. — Swift

If a man does not know what port he is steering for, no wind is favorable to him. - Seneca

Sometimes even to live is an act of courage. - Seneca

`Our greatest security lies in our vulnerability, in allowing the world to touch us, just as we touch it`

Животот е како филм , главаната улога ја имаш ти , а режисерот е судбината .

Marriage is like a deck of cards, in the beginning all your need is two hearts and a diamond.
By the end you will wish you had a club and a spade !!

Стапицата е верна придружничка на животот: каде оди тој - и таа по него. Некои велат дека самиот живот е една голема стапица.
[FONT=tahoma, verdana, helvetica]Светот е, за жал, вистински; јас сум, за жал, Борхес. - [/FONT][FONT=tahoma, verdana, helvetica]Хорхе Луис Борхес
[/FONT][FONT=tahoma, verdana, helvetica]Нивните проблеми секогаш беа мои, а моите, пак, никогаш не станаа нивни.[/FONT]- [FONT=tahoma, verdana, helvetica]Данило Киш[/FONT]

Nature gave men two ends - one to sit on and one to think with. Ever since then man's success or failure has been dependent on the one he used most.

'Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain.'

Daj mi zivote dok sam mlad najbolje zene da su oko mene barem toliko da mi gazda nije niko, zivce ko strune kad me niko ne razume i malo srece da me oce i kad nece..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom