Сите убави мисли ТУКА!

• Креатор на темата Креатор на темата АуРоРа
  • Време на започнување Време на започнување
За да владееш со луѓето, треба да ги оставиш да мислат дека тие владеат со тебе!

Пријателите се како кредитни картички, ни требаат секогаш.

На неписмен да му пишуваш е исто како на глув да му зборуваш.

Bibika - da bidam iskren, kolku povekje te chitam, tolku povekje me odushevuvas!

Eve edna od mene: de mortibus nihil nisi bene! ;-)

Винстон Черчил , 1953

Сите големи идни царства , ќе бидат царства на умот!!!

Лагата го убива пријателството, а вистината ја убива љубовта!

Неуспехот никогаш нема да те следи ако твојата решителност за успех е премногу цврста!

Времето го учи на се оној што живее вечно, но мене не ми е дадена вечноста.

Misirkov напиша:
Bibika - da bidam iskren, kolku povekje te chitam, tolku povekje me odushevuvas!

Eve edna od mene: de mortibus nihil nisi bene! ;-)

:oftopic: Преку неа ти се допаѓам јас. :wub: Бибике, пофали ме дека јас ти ја кажав таа, ма! (Леле, колку сум расипан, веднаш да ги соберам ловориките сакам! :))

Он топик: Кај што има лешеви, таму има и орли (лешинари, парафраза, оригиналот е: Ubi cadaver ibi aquila).

Garfield напиша:
Леш на македонски јазик е мрша.

Иако во Речникот на мак. јазик ги има и леш и лешинар како допуштени зборови, сепак, еве се поправам: леш = мрша, лешинар = мршојадец. :)

Светот е шаховска табла.Потези се постапките што ги правиме во секојдневниот живот ; правила на играта се таканаречените природни закони.Ние не можеме да го видиме играчот кој се наоѓа на другиот крај од таблата , меѓутоа знаеме дека тој е праведен , чесен и трпелив.

животот е танго, само треба да знаеш како да го одиграш.

Prvo seti se deka te sakam...posle deka mozebi i ti me sakas!A posle?Posle pravi sto sakas? Kade e tvojata sovest!

sch00lGirL напиша:
Љубовта може да преживее само ако постои трошка надеж-без оглед колку е мала и далечна-дека еден ден саканиот човек ќе биде освоен!Се друго е обично залажување!

vo mislata pogore ja prepoznav knigata:"Kraj rekata Pedra sedev i placev" od Paolo Koeljo pa btw mi tekna da vi ja preporacam...inace extra kniga za onie koi sakaat ljubovni prikazni koi go pogoduvaat srceto!:pipi:

Доколку дојде преку ноќ успехот често се распливнува кога ќе се роди денот.

Ништо не е полошо од самозалажувањето бидејќи најлесно е да се поверува во она што сакаме да поверуваме.

Не постои човек кого другите можат да го измамат доколку тој е во состојба да се залажува самиот себе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom