Силување

• Креатор на темата Креатор на темата locker*
  • Време на започнување Време на започнување

Што би му направиле на силувачот кога би биле законот?

• Отсекување на половиот орган

Гласови: 50 45,5%
  • Би го убиле

Гласови: 20 18,2%
  • доживотен затвор

Гласови: 21 19,1%
  • затвор од 10-15 години

Гласови: 19 17,3%

• Вкупно гласачи
    110
Кога јас би бил законот, би го осудил доживотно...
Но... над сите нас е законот.
Има две страни на медалот. Едната страна е на оној кој го применува, другата страна е на оној врз кој се применува.
И, тука има малце филозофија...
Тешко е да одлучуваш за нечија судбина од позиција на судија... Од една страна е законската норма која вели од-до. Но, и судијата е човек, со сопствени ставови, чувства... И, можеби, сака да досуди смртна казна, но законот го спречува... Правото, изразено преку закон, не секогаш може да се поистовети со правдата, и со индивидуалното чувство за правичност.
Од друга страна е сторителот. Нему секоја казна ќе му биде тешка и, по негово видување, престрога.
Спомнат е тиквешкиот случај од пред некое време, мислам дека некој кажа дека сторителите се малолетници.
Претпоставувам малолетнички затвор ќе биде казната, а колку и како, не би проценувал, тоа ќе е работа на судот, кој ќе ги има пред себе сите докази.

Dozivoten zatvor samo ... neka se bori sam so sebe togas, i so svoite zelbi ...

Би пратила луѓе него да го силуваат па да види како е и дали ќе му текне нареден пат пак да силува

Би пратила луѓе него да го силуваат па да види како е и дали ќе му текне нареден пат пак да силува
то ако силувал машко а ако силува женско, нек му пратат жени и нека го силуваат

И мислиш дека ќе му текни :) ? Обично во затвор силувачите и педофилите се оние кои се на мегдан и ги рембаат од назад, најниско на хиерархиската скала со најмалку почит.

то ако силувал машко а ако силува женско, нек му пратат жени и нека го силуваат
е што има врска машко женско силувач си е силувач плус ако му се прати женско може и убаво да му дојде, а вака со машко нема кај да бега :)

И мислиш дека ќе му текни :) ? Обично во затвор силувачите и педофилите се оние кои се на мегдан и ги рембаат од назад, најниско на хиерархиската скала со најмалку почит.
Па мислам дека нема да му текне, не би требало.

е што има врска машко женско силувач си е силувач плус ако му се прати женско може и убаво да му дојде, а вака со машко нема кај да бега :)
То значи дека ако некој педофил силува дете - би му пратила луѓе да му силуваат неговото дете?

За силувач искрено отсекување на полов орган па нека шета таков...мислам не би се задоволила тој да е во затвор, тој чим има искривен мозок тој пак ќе го направи тоа..затоа око за око заб за заб!

Па мислам дека нема да му текне, не би требало.

Едно е не би требало, друго кажува реалноста. Обично се повратници сторителите на овие кривични дела. Пред некој ден тука имаше случај од тазе пуштен од затвор кој си ја силувал бабата со која живеел, за среќа во обид заврши делото, затоа што го спречија луѓето кои ги слушнале пискотниците на девојката. Шо значи ,,перцањето" никако не е решение.

Гласав би го убиле ама после размислив убаво и не би му дозволил така лесно да се извлече, силувачите заслужуваат долг и многу тежок живот со измачување.

многу те пали бе силувањето.. и некој кола ако укради би го силувала?
Не се разбираме изгледа. Значи кога би ми силувале некој од фамилијата или па во краен случај и јас да бидам жртвата, пред да си ја добие заслужената законска казна јас би го казнила на тој начин т.е други луѓе да го силуваат него па после што сака нека биде. Знам дека не е решение ова но за таквите луѓе дури и тоа е малку.

Не се разбираме изгледа. Значи кога би ми силувале некој од фамилијата или па во краен случај и јас да бидам жртвата, пред да си ја добие заслужената законска казна јас би го казнила на тој начин т.е други луѓе да го силуваат него па после што сака нека биде. Знам дека не е решение ова но за таквите луѓе дури и тоа е малку.
а тие другите шо ќе го силуваат него после тој да им пушти свои луѓе да ги силува нив?

ова прв пат читам, да прати луѓе него да го силуваат :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom