Силување

• Креатор на темата Креатор на темата locker*
  • Време на започнување Време на започнување

Што би му направиле на силувачот кога би биле законот?

• Отсекување на половиот орган

Гласови: 50 45,5%
  • Би го убиле

Гласови: 20 18,2%
  • доживотен затвор

Гласови: 21 19,1%
  • затвор од 10-15 години

Гласови: 19 17,3%

• Вкупно гласачи
    110
Однео би га на планину, везао за дрво и комад по комад секао би га месец дана.

ce naredam da mu go presecat :)
Ми изгледа како најдобра казна која што може да се одреди за истиот да биде спречен,а на другите да не им паѓа ни на памет а камо ли да се обидат :bravo:

А би сакал ли ти лично да го убиеш но за да не заглавиш у зандани плаќаш човек??

Секако дека би сакал ама сепак како што кажав не планирам да заглавам јас во затвор, вака тој што ги зима парите нека ризикува ионака во Македонија барем има такви луѓе дури и ќе ти дадат ценовници ..

казна од најмалку 7-8 години в затвор би завршила добра работа......таму ценат луѓе што се разбираат од сексот,посебно педофили,во секое време ќе има љубовница

haha,море ептен си стручна добра замисла,значи казна за да се одвикне а и на останатите да им биде страв да го направат истото.

хех можно е и тоа само доколку се спроведува и во пракса не само на зборови. Еве ке се сложам со еден коментар ,, да му го пресечат,, :D :D :D :D :D

Што би било кога би било. А тука све родени убијци да ти биле.

Не ми силувале,чисто информативно ме интересира како би постапил човекот во таков момент,каква работа би ја задоволила неговата одмазда

--- надополнето ---
ЗА МАРТИН
А би сакал ли ти лично да го убиеш но за да не заглавиш у зандани плаќаш човек??

И да платиш сепак мислам и ти со него идеш,се разбира ако те издаде.Иначе не би платил никад друг.Не е тоа задоволство.За правење не знам.Ама едно здраво тепање.Раце,нозе сите можни коски ќе му ги скршам,ќе биде бумбар модар т.е. ќе го изобличам така што нема да го идентификуваат.Е сеа ако има нешто згодно у фамилија прво на тоа се фрлам па на ќотекот.Нема одма да го тепам.Тепањето секако ми е за крај.Полека полека ќе му го уништам животот па после.
Него ја озбилно си ја сватиф работата ко мислиш утре ќе ми силуваат некој(не дај боже).

Ќе го мачам, ќе го тепам, што се нема да му направам и на крај цел шаржер во глава.

....генерално сум против филозофијата "око за око, заб за заб" .... но сметам дека силувањето е чин кој може да се израмни само со убиство....бидејќи жртвата има доживотни последици...а исто и семејството....

...државата е таа која треба да преземе соодветни мерки против силувачите, а не фамилијата на жртвата....но поради дупки во системот и мито....силувачите најчесто се извлекуваат без казна...или со минимална казна затвор....па по излегување од затвор најчесто го повторуваат делото

....некој погоре спомна отсекување на половите органи.....јас лично сум против било кој облик на телесно сакатење...но мислам дека хемиска кастрација е соодветна казна за силувачите и педофилите (според мене педофилијата е исто така облик на силување)

...но нетреба секогаш избрзано да се суди....бидејќи доста се чести случаите на исценирано силување или лажно пријавување на силување

....пример од едно македонско село....човеков си оди во сопствената бавча и ја затекнува комшивката како со две големи вреќи му краде од пиперките....нормално човекот е нервозен и прашува "Зошто крадеш", a женава почнува на цел глас да вика "Помош...помош...луѓе....ме силува"

...сепак доколку вината се докаже (денес форензиката е доста развиена) сметам дека хемиската кастрација е соодветната казна

ќе го силувам јас него, со некоја шипка вжештена :)

ce mu najmam trojca crnci

edniot da mu go stava od pozadi drugiot da drka na nego i na tretiot da mu go pusi :)

Ќе го пратам на фарма за размножување на коњи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom