Силување

• Креатор на темата Креатор на темата locker*
  • Време на започнување Време на започнување

Што би му направиле на силувачот кога би биле законот?

• Отсекување на половиот орган

Гласови: 50 45,5%
  • Би го убиле

Гласови: 20 18,2%
  • доживотен затвор

Гласови: 21 19,1%
  • затвор од 10-15 години

Гласови: 19 17,3%

• Вкупно гласачи
    110
Член од
21 август 2010
Мислења
12
Поени од реакции
1
Како би постапиле со човекот кој би силувал член од вашата фамилија,како на пример мајка,сестра и сл...??Значи што би му направиле,каква казна би му одредиле?

Би платил друг човек да го убие него, барем такви има во денешно време.

Како би постапиле со човекот кој би силувал член од вашата фамилија,како на пример мајка,сестра и сл...??Значи што би му направиле,каква казна би му одредиле?

На тебе да не ти силуваа некој од фамилија?

Како би постапил?
И јас ќе му силувам член од неговата фамилија.

Не ми силувале,чисто информативно ме интересира како би постапил човекот во таков момент,каква работа би ја задоволила неговата одмазда

--- надополнето ---
ЗА МАРТИН
А би сакал ли ти лично да го убиеш но за да не заглавиш у зандани плаќаш човек??

Најпрво нив треба да ги казни државата, не треба да се остави и да се чека да го казнува фамилијата, иако и таа нема да остане рамнодушна.

Најпрво нив треба да ги казни државата, не треба да се остави и да се чека да го казнува фамилијата, иако и таа нема да остане рамнодушна.

Да но на кој начин,какви мерки би презеле?

ќе пробам да го изглумам Декстер :) што би сторил тој? :)
Dexter-Morgan-dexter-8264984-1024-768.jpg

Би го издрогирал и подоцна со тап нож ке му пресечам половиот орган како што велат некои.

Не најозбилно,сигурно има причина за отварање на темава.
Не е потребна одмазда,постојат надлежни органи кои ке ги превземат сите потѕребни мерки.

Ќе го изедам цел, почнувајќи од вратот.

Можеби не сум доволно стручна околу казните, но сепак треба да се има во предвид тоа да биде казна со која не само што иститот тој силувач ке се одвикне, туку и останатите ке имаат некаков страв за да го направат тоа гнасно дело.

Можеби не сум доволно стручна околу казните, но сепак треба да се има во предвид тоа да биде казна со која не само што иститот тој силувач ке се одвикне, туку и останатите ке имаат некаков страв за да го направат тоа гнасно дело.

haha,море ептен си стручна добра замисла,значи казна за да се одвикне а и на останатите да им биде страв да го направат истото.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom