Што значи секс на почеток на врската?

• Креатор на темата Креатор на темата persephonia
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
e ajde stom poveketo ne se soglasuvaat so mene,jas ne sum vo pravo(bas zatoa i svetot tolku godini veruval deka zemjata e ploca. I DOSTA VEKE SO TOA OCAJNICKO PSIHOANALIZIRANJE(narocito ova tvoevo) NA MOJATA LICNOST,dosadni ste ,a i mnogu NETOCNI.
i bas ova sto jas go zboruvam E NAUCENO OD POISKUSNI,a toa iskustvo ne se steknuva na 19 godini.i pomalite ucat od povozrasnite,a ne obratno.

за првото болдирано....да ти кажам не знаев дека ти си открил дека земјата е топка...свака ти час...:smir:
за второто....и јас мислев дека е така се дур шо не ги прочитав твојте постој...ама сега вервам во обратното...
за психоанализите...така си се поставуваш...па не би требало да те боли вистината...или боли?
Едит:ако мислиш дека црвеното ке смени нешто кај мене...грешка си...гледам дека 11 години си постар од мене...место да учам јас од тебе како постар ти треба да учиш од помали...навистина штета е...а јас ке ги чекам девојките доколку заслужуваат.....а заслугата не е сексот...има и поважни работи..

@KAPETAN
-ke te nauci tebe vremeto,a ne jas.samo rabotata e dali toa ke go naucis na poteskiot,ili na polesniot nacin.ti za zal,najverojatno na poteskiot nacin.ama kako i da e,ke ja naucis lekcijata,i toa sto jas go zboruvam.
dete si seuste,ima vreme.
i aj dosta veke ,ne me citirajte,za da ne moram da odgovaram.

не го одговори прашањето а и така очекував а тоа ги потврди мојте мислења за тебе...така да уживај секој ке научи со тек на време...дали потешко или полесно....така да не се замарам поке со тебе....ке научиш....поздрав...

не го одговори прашањето а и така очекував а тоа ги потврди мојте мислења за тебе...така да уживај секој ке научи со тек на време...дали потешко или полесно....така да не се замарам поке со тебе....ке научиш....поздрав...
ne me zamaraat tvoite,ili na bilo koj drug mislenje za mene.pisuvajte za temite,i replicirajte na postovi,bez da zamarate so ocajnicki psihoanalizi za avtorite na istite.
tocno ke naucam jas uste mnogu(daj boze),ama isto i ti,ako nisto drugo,barem kolku sto ti prilega na vozrasta.
i sto te interesira,mojata najdolga vrska?ovaa vo momentov,sedum meseci,i sega,sto?
pozdrav i do tebe...

tokmu toa znaci DEKA NE GO SAKAS,ako go sakas dovolno nisto ne bi te sprecilo da imas seks so nego.go sakas i sakas da bides so nego,ama ne sakas seks so nego.:tapp::tapp::tapp:i kako go sakas ti togas?drugarski?ili seuste ne znaes sto e SAKANJE.

ne 3 meseci ,13 ke sedam,ke ja legnam i ke ja batalam,zatoa toa sto si zasluzuva,a i ke i kazam tocno zasto.

А како да сакам некој на почеток на врска ај објасни ми... Значи, го знам 2 дена (бројкава е без везе трефната) и јас одма го сакам и ајде секс ќе имам со него! Кога ќе го засакам, ондак не ми претставува никаков проблем... АМА за да го засакам, ми треба ВРЕМЕ.... Значи, ако ти мислиш дека можеш да засакаш некого за кратко време, тогаш ти не знаеш што е сакање....

Ако само сака да те искористи ќе те искористи. И ќе чека и година ако треба ама ќе си го истера своето. Ти кажа и Mary-Jane poison ама ајде пак. Со тебе ќе биде супер, срце..знаеш она дечко од соништата. Ама реалноста е малку поинаква. Ќе се случи и тоа што сака тој да се случи, ти ќе имаш толку доверба и толку може да си заслепена а тој само ќе си го реализира зацртаното.

Не викам дека не... Кажав, постојат секакви... Али најчесто се откажуваат во брзо време зашто можат да најдат некоја и без да чекаат...

И за тие што изреагираа за тоа што пишав 3 месеци... Така имаше за пример дадено гаго, па и јас го дадов тој... Не МОРА да се 3 месеци, така беше лупнато тоа...

Ајде бе... А ако те чека ќе ти ја заслужи довербата? Леле со ова размислување колку грозно ќе те заебе/ат некој/и :)

Не ја заслужува довербата САМО со тоа што ме чека, ама сепак влијае...

А како да сакам некој на почеток на врска ај објасни ми... Значи, го знам 2 дена (бројкава е без везе трефната) и јас одма го сакам и ајде секс ќе имам со него! Кога ќе го засакам, ондак не ми претставува никаков проблем... АМА за да го засакам, ми треба ВРЕМЕ.... Значи, ако ти мислиш дека можеш да засакаш некого за кратко време, тогаш ти не знаеш што е сакање....

Не викам дека не... Кажав, постојат секакви... Али најчесто се откажуваат во брзо време зашто можат да најдат некоја и без да чекаат...

И за тие што изреагираа за тоа што пишав 3 месеци... Така имаше за пример дадено гаго, па и јас го дадов тој... Не МОРА да се 3 месеци, така беше лупнато тоа...

Не ја заслужува довербата САМО со тоа што ме чека, ама сепак влијае...
e so tebe veke se slozuvam,tesko deka nekoj nekogo ke go zasaka za dva dena,ama pa ne mora da znaci deka ako si so nekogo vo vrska dva dena,deka tolku vreme i go znaes,mozno e da go sakas uste pred da vlezes so nego vo vrska.a i zasto voopsto e potrebno nekogo da go sakas za da imas seks so nego.vrskata moze da bide i cisto seksualna na pocetokot,a potoa da prerasne vo nesto drugo,ednostavno tuka nema pravila.sega zavisi koj sto preferira.

Не ја заслужува довербата САМО со тоа што ме чека, ама сепак влијае..

Е де..ние само кажавме што може да направи и за три месеци и за една година. Ако е гад е гад. Ако сака да зезне некоја девојка ќе зезне. Ќе има 5 други ако треба..а тебе ќе те чека и ќе си играте принц и принцеза извесен период. И потоа откако ќе добие тоа што сакал всушност цело време додека те толерирал ќе те шутне. Реалност е тоа ништо друго.

Постов не е наменет за тебе..те земав само за пример зошто ме имаше цитирано. :)

e so tebe veke se slozuvam,tesko deka nekoj nekogo ke go zasaka za dva dena,ama pa ne mora da znaci deka ako si so nekogo vo vrska dva dena,deka tolku vreme i go znaes,mozno e da go sakas uste pred da vlezes so nego vo vrska.a i zasto voopsto e potrebno nekogo da go sakas za da imas seks so nego.vrskata moze da bide i cisto seksualna na pocetokot,a potoa da prerasne vo nesto drugo,ednostavno tuka nema pravila.sega zavisi koj sto preferira.

Значи, сам се контрираш... Прво викаш дека ако го сакам, а не сакам секс, не го сакам, односно незнам што е сакање и слично... После збориш дека немора да го сакам, битно е само секс да се има... Па дај реши се веќе еднаш... Или збориш колку само да контрираш на сите?

И не сфаќај буквално се` што пишувам... Се` е хипотетички пишано... Има милиони можности како ќе почне врската и колку пред тоа ќе се знаете... Друга беше поентата...

И не е потребно воопшто некој да сакаш за да имаш секс со него, само што така сексот е многу поубав.... Штета ако не си го искусил тоа :smir:

Значи, сам се контрираш... Прво викаш дека ако го сакам, а не сакам секс, не го сакам, односно незнам што е сакање и слично... После збориш дека немора да го сакам, битно е само секс да се има... Па дај реши се веќе еднаш... Или збориш колку само да контрираш на сите?

И не сфаќај буквално се` што пишувам... Се` е хипотетички пишано... Има милиони можности како ќе почне врската и колку пред тоа ќе се знаете..
. Друга беше поентата...

И не е потребно воопшто некој да сакаш за да имаш секс со него, само што така сексот е многу поубав.... Штета ако не си го искусил тоа :smir:
ete toa boldiranoto(sto ti go napisa )ti odgovara i na prasanjeto koe mi go postavi na mene.
i ne e bitno samo seks da se ima,ne go kazav jas toa.
ednostavo SE E RELATIVNO. nema nekoi pravila,i ne treba ni da se nametnuvaat.

ete toa boldiranoto(sto ti go napisa )ti odgovara i na prasanjeto koe mi go postavi na mene.
i ne e bitno samo seks da se ima,ne go kazav jas toa.
ednostavo SE E RELATIVNO. nema nekoi pravila,i ne treba ni da se nametnuvaat.

@ Алекс бате : Добро доста ја тупиш темава со твоите фројдови размислувања , доста се преставуваш казанова и се ти знаеш, верувај дека на темава, скоро на сите им стана јасно, дека некогаш си останал со К*РОТ во раце, а тоа ти го сторила некоја за тебе ‘‘ НЕИСКУСНА ДЕВОЈКА ‘‘ и сеа си ти тотално разочаран, и во тебе имаш насобрано огромно искуство.

Мене едно не ми е јасно, зошто го тупите,
Кога имате поредовен секс, и побрзо се случил во врската ЗОШТО се случил
Додека ако чекате , да се *спреми* девојката, па потребно време, па тогас ЗОШТО да чекаме

едноставно толку многу замарате, место да уживате во тоа што веќе ви се случува или на некого му е на повидок да се случи:wink:

@SCORPIO
-a be ajde begaj tamu,:pos2:ne me zezaj,bez frojdovski razmisluvanja, a?pa neznaev deka temava e nameneta samo,za detski(neiskusni)razmisluvanja.i ne sum ostanal jas so k....t vo race,nikogas fala bogu,i toa bas blagodarenie na ovakvite moi razmisluvanja,za razlika od tie koi razmisluvaat kako ti vo tvojot post.
jas prijatel imam devojka,i nemam nikakov problem,na forumov jas samo se zabavuvam.
a i bas ne vidov negde po moite postovi,izlivi na emocii od moja strana,za razlika od poveketo koi mi repliciraa.iznesoa eden kup NETOCNI i ocajnicki psihoanalizi,eden kup navredi na moja smetka,i sto uste ne, a jas sepak ostanav smiren.i ne vrativ so ista merka.
za zal ,toa sto jas go zboruvam,ke go svatite za poveke godini.

p.s. i razmisli zasto na edna tema vop koja se rabotese za masko zenskite odnosi,poveketo zeni rekoa;"prasaj maz,pred seks koj e dominanten"(mazot ili zenata),pa ako si pameten ke svatis.

Dali ako partnerot ve tera use vo pocetok na vrskata da imate sex znaci deka ne ve pocituva dovolno ili ne mu znacite i deka ednostavno saka samo da se zadovoli so vas i potoa da ve otkaci... kazuvajteee:toe:
Па ако ти побарал одма значи дека не те гледа како личност туку како секс објект и дека со тебе е само за тоа и дека не те почитува,и верувај дека 70% има можност откако ке се задоволи со тебе да те батали ретки се тиа случаеви кога машкото останува со тебе.Ако тој те сака и почитува ке те чека тебе кога ти ке речеш и ке бидеш спремна за тој акт но верувај дека нема да те чека 1 год освен ако не си помала.Или пак ако ти побарал на глуп начин одма откачувај го барем по тоа се гледа дека е глупак и недозреан. :)

@SCORPIO
-a be ajde begaj tamu,:pos2:ne me zezaj,bez frojdovski razmisluvanja, a?pa neznaev deka temava e nameneta samo,za detski(neiskusni)razmisluvanja.i ne sum ostanal jas so k....t vo race,nikogas fala bogu,i toa bas blagodarenie na ovakvite moi razmisluvanja,za razlika od tie koi razmisluvaat kako ti vo tvojot post.
jas prijatel imam devojka,i nemam nikakov problem,na forumov jas samo se zabavuvam.
a i bas ne vidov negde po moite postovi,izlivi na emocii od moja strana,za razlika od poveketo koi mi repliciraa.iznesoa eden kup NETOCNI i ocajnicki psihoanalizi,eden kup navredi na moja smetka,i sto uste ne, a jas sepak ostanav smiren.i ne vrativ so ista merka.
za zal ,toa sto jas go zboruvam,ke go svatite za poveke godini.

p.s. i razmisli zasto na edna tema vop koja se rabotese za masko zenskite odnosi,poveketo zeni rekoa;"prasaj maz,pred seks koj e dominanten"(mazot ili zenata),pa ako si pameten ke svatis.

Голем ташак ако имаш девојка, мислиш си го фатил господ за муда, и све си искусил, јас ти напоментав дека многу напнуваш со репликиве, и безцелни ти се, и далеку од тоа дека имам детски размислувања, туку и во општо не се трудам да размислувам за вакви смешни теми, јас си го истакнав искуството во претходниот мој прв пост во врска со темава, јас не те искритикував ни те подржав во твоите мислења, само напоменав на твоите замарања, и тоа што сакаш нешто да докажеш на детскава популација:baeh:

Немора да значи дека не те почитува...а и доколку некој мене ме гледа како сексуален објект јас тоа го сфаќам како коплимент незнам зашто мора да помине месец,три месеца...:toe: излезете малку од секојдневието,тоа со сексот е најнормална работа секаде само кај нас ли девојките се чуваат,а искрено и незнам што толку чуваат :toe: доколку дојде до секс нека дојде без многу замарање...па нели сексот треба да е уживање :vozbud:

Зошто да не е убаво?
Секс, како секс, значи без обврски онака по пат, што после тоа утредента излеговме на вечера,
значи приредивме одлична атмосфера,
после тоа пак го повторивме тоа, правејќи го неколку дена по ред, и после долгите муабети,сфативме дека на некој начин си одговараме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom