Што за тебе претставува љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата Nuke
  • Време на започнување Време на започнување
Mногу дубоко.

Дали стравот е илузија?

Стравот е првото и последното чувство со кое човекот се соочува.Затоа што заразлика од сите останати чувства може да биде и илузија,но и потполно објективен.

Последно уредено од модератор:
Стравот е првото и последното чувство со кое човекот се соочува.Затоа што заразлика од сите останати чувства може да биде и илузија,но и потполно објективен.

Љубовта е првото и последното чувство со кое човекот се соочува.Затоа што заразлика од сите останати чувства може да биде и илузија,но и потполно објективна.

Сега што правиме? :(

Сигурен сум дека тетратката ти од 5-то е преполна со вакви големи вистини или дубоки емо ствар4и4и.. и можеби се биле кул at the time being, но тука на форум вакви генерички постови не ти даваат за право да ми болдираш констатации како да си ми открила дека Педро и Марисол се вистинските родители на Хуанита! Кога настапуваш со теза, мора да елаборираш, еве мене како рандом читач и голем верник во љубовта да ме убедиш дека „Љубовта е илузија.“.

Љубовта е првото и последното чувство со кое човекот се соочува.Затоа што заразлика од сите останати чувства може да биде и илузија,но и потполно објективна.

Сега што правиме? :(

Сигурен сум дека тетратката ти од 5-то е преполна со вакви големи вистини или дубоки емо ствар4и4и.. и можеби се биле кул at the time being, но тука на форум вакви генерички постови не ти даваат за право да ми болдираш констатации како да си ми открила дека Педро и Марисол се вистинските родители на Хуанита! Кога настапуваш со теза, мора да елаборираш, еве мене како рандом читач и голем верник во љубовта да ме убедиш дека „Љубовта е илузија.“.

Искрено немам намера да те убедувам,верувај си ти во што сакаш.Само ти одговорив на прашањето и те испочитував како човек со различен став од мојот.Немам што повеќе да ти додадам :)

Искрено немам намера да те убедувам,верувај си ти во што сакаш.Само ти одговорив на прашањето и те испочитував како човек со различен став од мојот.Немам што повеќе да ти додадам :)

Aма ова е форум, тука се дискутира. Не е блог да пишуваме болдирани глупости што не поминуваат ни како прости реченици и да се изгасиме.

Прости е двомислено.

Ама како сакаш. Јас само те прашав да се дообјасниш зошто љубовта е илузија и како дојде до таа о голема вистина.

Aма ова е форум, тука се дискутира. Не е блог да пишуваме болдирани глупости што не поминуваат ни како прости реченици и да се изгасиме.

Прости е двомислено.

Ама како сакаш. Јас само те прашав да се дообјасниш зошто љубовта е илузија и како дојде до таа о голема вистина.

Па баш дека е форум,треба да си поработиш на својот бон - тон.Поработи си на него,па после може и ќе ми биде ако ништо друго духовито да водам дебата со тебе како игра без граница :pos:

Па баш дека е форум,треба да си поработиш на својот бон - тон.Поработи си на него,па после може и ќе ми биде ако ништо друго духовито да водам дебата со тебе како игра без граница :pos:

Рече граматички неписмена и без осет за естетика.

Немаш гајле. Јас само да потенцирав дека средношколка беше во обид да дефинира љубов само оти некој не и вратил смс.
Не дека стварно барав да елаборираш. Или стварно мислев дека воопшто можеш. :)

јоу!
Љубов е.....
Често ги буни луѓето тој термин.
Љубов не е само однос, сексуален.... туку е многу комплексна ствар, како на пример:
Љубов е Бог, или она на што се молиме/ веруваме.
Љубов е доброто дело, добрата мисла и доброто чувство!
Љубов сме ние луѓето општо, или производ на љубов, што не прави да сме љубов.
Љубовта е вистината.
Љубовта е најбитната појава во нашето постоење.
Љубов е ЖИВОТОТ - тоа е многу битно да се знае.
Не го зборам ова јас, не ја измислив јас Љубовта.. туку ова ми е од книги, матријали и лично искуство.
Всушност парадоксот на луѓето е да ја спознаат оваа појава или наречете ја како сакате.
Оние кои се борат за истата тие се среќни луѓе, иако најчесто тие се најнесреќните.. зашто останатите луѓе спијат и не можат да го спознаат терминот.
Борете се за Љубов, за Љубов сте родени бе! :)))))))) И коа мислам се борите, не мислам да има крвишта и смрт , туку да има секс, нежности и забавување: пред се' ЖИВОТ!
иии .. нема тотална дефиниција за Љубов, има безброј дефинции и сите се точни! :)

Последно уредено:
Не бе Кисел, вакви неебани, дебели грдотии како мене:pos2: мораат да бидат независни од така добро воспитани и со ~квалитетни~ (читај инфантилни) аргументи потковани ~фраери~ како тебе:baeh:
leather4sure

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom