Што ви недостига од детството?

• Креатор на темата Креатор на темата Buci
  • Време на започнување Време на започнување
Од детството ми фали безгрижноста...
Ми фалат деновите кога цело друштво се собиравме да гледаме Mortal Kombat и после се тепавме. Исто ми фалат моментите кога се тепавме сите после изгледан филм на Брус Ли.
Воглавно се тепавме.

Ми фалат и деновите кога крадевме јагоди, сливи, јаболка... кога играв фудбал, кога трипати голтнав мува додека играв фудбал.

Ми фалат деновите кога го играв демото од Age of Empires и бев пресреќен.

Ми недостига играњето фудбал во двор кај еден другар или на улица секој ден и карањето на комшиите да одиме на спортски па после 15 минути пауза, пак да продолжиме по старо.

Слободното време ,безгрижноста ,играњето од сабајле до навечер,тепачките....мање више то е све.

ми недостига играњето фудбал, ракомет, кошарка, хокеј со дрвени стапови и конзерви, пученка и четка (не знам како ги викате тука) и што ли уште не до доцните вечерни часови. ми недостига тоа што не трчкаа дедовците кои не можеа да заспијат од нас. и дуелите со другите маала, исто така, во разни спортови, од фудбал и кошарка, па до мавање со снег или домати:vozbud:
ми недостига поминувањето на цело гратче, за не којзнае каквите крофни од пекарата.
ми недостига организирањето со истото друштво за одење на ракомет, спремањето на посебно дизајнирани тапани, посебни тропалки за раце, знамиња и слично.
ми недостигаат кавгите со другарите за разни фудбалски натпревари и тимови, крадењето на разноразни овошки кои дури не ни се допаѓаа кога ги јадевме...
и најмногу од се, ми недостига безгрижноста...не ми беше гајле за школото (не дека сега се оптеретувам којзнае колку), дали ќе поентирам кај некоја си цура и слично...
и може сум еден од ретките, ама коа бев мал, немав некоја си желба да пораснам...и мислам дека, знаев да уживам и тогаш.

мајка ми и татко ми.:icon_conf да, жално е ама... ок веќе сум помирена. и можам да зборам за тоа.
а исто така ми фалат и дружењата со децава од маало, игрите, „мудрувањата“, тоа што мислев дека сум попаметна од другите (:poss:), наивноста...

Ми фали чувството на слобода... безгрижноста.... никакви проблеми...
(сепак мал дел од детето што бев сеуште живее во мене:wink:)

детството во целина,..најубавото нешто што секогаш ќе мечтаам дека повторно ќе се врати..:nesum:

Од детството ми недостига безгрижноста,играњето жмурка,со барбики,правење манџи од кал,се ми недостига:pipi:

Што ви недостига од детството?

За жал самото детство, камо среќа да не пораснав, да си останев дете.:toe:

Незнам од кај да почнам да набројувамм.. Како прво ми фали старата зградаа и старите другарчињаа.. потоаа ми недостига најубавиот сладолед од кај „семкарот“.. Па когаа подоброо ќе размислаамм се ми фалии.. :toe: Најубавоо е когаа си малаааа:pipi:

mi falat prijatelite,mi fali mojata ulica moite prvi i najiskreni prijatelstva,no se ostana tamu nekade ......

Ми фали од баба Мицка црешата шо ја исече тој син је :nerv:

Играта Мижи татара :vozbud:
превод=жмурка

mi fali razbiranje
od majka mi
i mi fali tatko mi da mu eeeeeee se so ima

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom