Што ви е поважно - љубовта или почитта од партнерот ?

ако те сака значи дека те почитува.... ако те почитува значи дека те сака:toe:

Е да бе....јас ако е за така сакам многу луѓе ама уште не знам.....
за првото не би дискутирала ама за второто,не е така

Е да бе....јас ако е за така сакам многу луѓе ама уште не знам.....
за првото не би дискутирала ама за второто,не е така
добро зш ќе почитуваш некого ако не го сакаш?
викам те сака општо...како партнер.. како човек .. како карактер .. како другар... како било што ако не сакаш не почитуваш...барем така по мене е

Не мора да значи...Во повеќето случаи кои ме опкружуваат обратното се случува.
Пример, те сака женската а сепак те изневерува-не те почитува како личност, а камо ли како партнер.
Во други случаи, може не е заљубена во сопатникот но сепак го почитува и цени, не би си дозволила да го види повреден.

Најдобро е да се одржува некој баланс меѓу овие толку важни и различни работи за опстанок на врска.Ако би требало да бирам подобро да ме почитува а да не ме сака, него обратното.
Но сепак, не оди едното без другото, се чувствува празнината на другиот елемент.

па нема тука поважно...и двете одат во пакет! :)

прво почитта, а после тоа ќе си дојде и љубовта, ама џабе ти е почит ако нема љубов во врската...

Секако двете.
Тие се како близнаци,одат у пакет.

не гледам оти да не го почитувам партнеро ако пази вистински го сакам...искрено оној кој што го сакам ќе го ценам...

Toj што вистински те сака нормално дека ќе те почитува, така да тие работи одат една со друга..

За да сакам некој пред се треба да го почитувам, во пакет идат овие две нешта...врската едноставно не може да функционира нормално без комбинацијата на почитта и љубовта...не би било тоа тоа...
заклучок: нема поважно...и двете ми се подеднакво многу значајни...

Овие две работи одат заедно. Ако партнерот не те почитува тогаш тој не знае да сака, а тука љубов НЕМА:helou:

силната, вистинска љубов поттикнува почит.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom