Што ви е поважно - љубовта или почитта од партнерот ?

ПОЧИТ:smir:

двете работи одат заедно, но разликата е што секој може да те почитува, но не и да те сака...

Ako ne me pocituva, ne veruvam deka ke se razvie ljubov,a ako nema ljubov sigurno nema da bidam vo vrska so nego.Znaci i dvete

ако не ме почитува не ме ни сака

Ако не ме почитува како може да ме сака, тие две работи мислам дека одат паралелно, за да ме почитува треба да ме сака.

Неможе некој да те сака, а да нема почит кон тебе.Единствена разлика како што има кажано некој погоре е тоа што може некој да те почитува, но немора и да те сака.Не би бирала ниедно зошто според мене сакање без почит не е сакање:toe:

двете работи одат заедно

Љубовта и почитувањето никогаш не идат заедно.

Тешко е да се сакаат тие што воопшто не ги почитуваме нити пак да ги сакаме тие што ги цениме повеќе од себе си.
Од партнерот секогаш ни е најбитна љубовта, од неа се има најмногу корист.

Btw кој не почитува ќе биде почитуван. Секогаш е така.

Што ке мие љубов,ако нема почит кон мене???
Или што ке мие почит,ако нема љубов???
Тие две работи неможат една без друга!!!!

Љубовта ја има или ја нема.
Почитта се стекнува, како што поминуваме време со некого..

Ако не ме почитува како може да ме сака, тие две работи мислам дека одат паралелно, за да ме почитува треба да ме сака.

се согласувам во целост

важно ми е и да ме сака и почитува а не на секоја кавга да ме нарекува секако како што некои другарки имаат таков проблем што ќе ми е да ме сака а не ме почитува ни го почитува моето мислење а исто така ши ќе ми е само да ме почитува а да не ме сака така да двете работи одат заедно

Ако не ме почитува како може да ме сака?
Ако не ме сака како може да ме почитува?
Мислам дека тие работи си доаѓаат сами по себе, со љубовта доаѓа и почитта, разбирањето, довербата. Не се одвојуваат никогаш. Двете се подеднакво важни кога станува збор за партнерот.

Би требало и двете работи да бидат искомбинирани во иста спирала (ако имаш љубов - имаш и почит). Ама кога убаво ќе се размисли, тие две работи се различни. Најидеално е кога ќе ги осетите и двете доблести од саканиот / саканата. Ваше мислење за ова ?

Љубовта подразбира почит... Другото е површна интерпретација...

Кога некој те почитува тогаш мора и да те љуби инаку би те почитувал-а само од лицемерие?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom