Што ви е најчудно во сонот?

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин$
  • Време на започнување Време на започнување
Како што сопмна некој погоре, кога трчам во сон или бегам од некој а ја губам силата и не можам да избегам :nerv:
исто многу чудно ми е кога ме скокотка некој во сон, го доживувам како да е вистина дури и како исмачување ..

Чудна работа! Веќе 2-3 години немам ама баш ништо сонувано. Или можеби ништо и не памтам. Последен сон памтам сонував за серијата „Волшебнички“ кога бев пренесен во неа во времето кога ја емитуваа на А1

Нема шанси да не сонуваш ,туку не паметиш...
Ние до 8 одделение имавме еден наставник по ликовно и на еден час ни рече дечки денеска да нацртате она што последно сте го сонувале..... и ние сите му викаме ама наставниче ние којзнае до кога немаме сонувано со месеци може.....и он вика абе деца вие да не сте наркомани а?? ами секој човек штом заспива сонува ама не се секава на она што го сонувал
Иначе мн интересно за соновите ми е тоа што коа си опседнат со некој мисли или постојано мислиш на нешто(обично симпатијата ) тоа и го сонуваш.Мн пати ми се има случено тоа.

Кога нешто сонувам и потоа по некое време се остварува..:nesum:

Кога нешто сонувам и потоа по некое време се остварува..:nesum:

Исто. Но мене најчесто ми се остваруваат ннекои небитни работи, места каде што ќе одам, личности што потоа ги сретнувам во реалноста..
чудно ми е тоа што во сонот осеќам како навистина да се случува.. :toe:

Шо порано ко ќе пробав да трчам во сонот,како во slow motion одев.

Исто. Но мене најчесто ми се остваруваат ннекои небитни работи, места каде што ќе одам, личности што потоа ги сретнувам во реалноста..
чудно ми е тоа што во сонот осеќам како навистина да се случува.. :toe:
Да да да ! Точно исто како мене ..:toe:

Не дека ми е чудно,ама во последно време ми стана вообичаено кога сум ептен изморена,после неколку дена неспиење,кога конечно ќе заспијам,сонувам многу тешки соништа.Уствари,да бидам попрецизна не сонови туку кошмари,околу десет петнаесет сонови во еден,многу неповрзани,морничави,глупости.Исто така,понекогаш се чувствувам ептен внесена во сонот,а понекогаш сум полубудна,и како во сонот да чувствовам замор.Редовно се будам со болка во вилициве,од премногу стискање на забите во текот на ноќта,ај да не речам бруксизам.:)
Ама,ова не е воопшто чудно....

Единствено нешто чудно во врска со соновите ми е што некои случки,слики од рано детство никако не можам да се сетам дали навистина се случиле или биле сон.

Не дека ми е чудно,ама во последно време ми стана вообичаено кога сум ептен изморена,после неколку дена неспиење,кога конечно ќе заспијам,сонувам многу тешки соништа.Уствари,да бидам попрецизна не сонови туку кошмари,околу десет петнаесет сонови во еден,многу неповрзани,морничави,глупости.Исто така,понекогаш се чувствувам ептен внесена во сонот,а понекогаш сум полубудна,и како во сонот да чувствовам замор.Редовно се будам со болка во вилициве,од премногу стискање на забите во текот на ноќта,ај да не речам бруксизам.:)
Ама,ова не е воопшто чудно....

Единствено нешто чудно во врска со соновите ми е што некои случки,слики од рано детство никако не можам да се сетам дали навистина се случиле или биле сон.

Според некои теории... Додека сме свесни за себе, не можеме да знаеме дали сонуваме или не. Т.е., не знаеме која е нашата реалност, дали сонот или јавето... Бај д веј, како ќе определиме што е сон а што јаве? :)

па начудно ми е тоа што понекогаш истиот се остварува ама многу ретко

Најчудно ми е што неможам да умрам во сонот мн често имам сонувано како паѓам во дупки или како паѓам од балкон и пред да паднам доле се разбудувам :vozbud::toe:

Што понекогаш изгледа толку вистински...

Напишано од brane_beli
Најчудно ми е што неможам да умрам во сонот мн често имам сонувано како паѓам во дупки или како паѓам од балкон и пред да паднам доле се разбудувам :vozbud::toe:
А пак јас кога ќе паднам ништо не ми е,..сум сонувала како паѓам од 10 кат и баш е интересно :pos2: но на кајот повторно станувам а се случило и да ме убијат во сон и пак сум била жива :pos2:

Чудно ми е тоа што сонот најчесто го доживувам како реалност и се плашам за себе, дека можам да настрадам..
многу луѓе ми имат кажувано дека еден ист сон го сонуваат повеќе пати, истото ми се случува и мене..многу чудно, стварно..:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom