Што ви е најчудно во сонот?

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин$
  • Време на започнување Време на започнување

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Шо ви е најчудно додека сонувате? Што најчесто сонувате? Мене, како прво сонувам во црно бело, и се најчест сон ми е некој кај шо ме брка и кај шо паѓам од стол :)

коа мислам дека било реалност

Чудно ми е кога сон што би требало да трае 3 саата всушност трае пола саат :icon_conf

од тоа што кога ке легнам се плашам да спијам само за да не сонувам а сонот...е друга приказна

pcjodamaster напиша:
Чудно ми е кога сон што би требало да трае 3 саата всушност трае пола саат :icon_conf
Не ме фаќај за збор ама мислам дека соновите траат само 8 секунди. Некој постручен ке се најде ке објасни повеќе.

он-топик: Што треба да ми е чудно во сонот? Ретко сонувам... А и да сум сонувал нешто сабајле кога ке станам слабо или ич нема да се сеќавам на сонот.

Negovata realnost:helou:

Најчудно ми е кога сонувам дека паѓам и пред да паднам, се будам.

Најчудно ми е кога некои мои сонови се ПРЕМНОГУ реални, па дури и језа ме фаќа кога ќе се разбудам..се чудам како е можно толку реално да било тоа.

Cudno mi e koga nekoj son ke se ostvari..
Potocno SEKOGAS koga sonuvam mi se ostvaruvaat sonovite.. Samo nekolku ne se ostvarile ali se onakvi cudni.. Ne se realni taka ko drugite.. A tie sto se ostvarile obicno se losi :/ Za sreka mnooooogu retko sonuvam.. Barem retko gi pamtam sonistata.. 2-3 pati u god..

Една занимливост :)

Трите сона шо најповеќе се сонуваат се:

1. Кога паѓаш и притоа никако нема да падниш, кога ќе дојди тој момент се будиш.

2. Кога леташ и никако не паѓаш, а кога ќе дојди тој момент исто така се будиш.

3. Кога некој те брка или пука во тебе и сл. никогаш не те погаѓа оти се будиш :)

заклучок: Во сон не се умира :)

Хехе ова го прочитав од една книга денеска, од Сигмунд Фројд мислам дека беше. Интересна е оти ја читам :)

Многу често сонувам. А за тоа што најчесто не би можела да одговорам затоа што сонувам секакви глупости. Инаку најчудно ми е кога сонувам и кога некој треба да ме убие веднаш се будам, или ако ме гони некој таман да ме фати се будам, или пак ако паѓам....
Чудно ми е и тоа што имам слушнато (како што спомна и некој пред мене) дека сонот трае само неколку секунди а мислиш дека си го сонувал со часови.
Или пак кога не знаеш дали нешто си сонувал или ти се случило во реалноста.
Заебана работа.

и јас имам слушнато дека сонот трае околу 5, најмногу до 7 секунди...и токму тоа ми е најчудното...како може за толку кратко време да сонуваме нешто што во реалноста трае многу подолго време...
не сонувам многу често но не и многу ретко :) чудно ми е исто така кога сонувам како паѓам и притоа чувствувам дека ќе паднам и затоа се будам...или кога некој ме гони, се будам дури и возбудена од тоа што ми се случило во сонот...а дури еднаш и плачев во сонот и кога се разбудив постојано си велев дека тоа беше само сон, дека не е вистина за да се смирам пошо толку сум се расплакала во сонот а вооедно и во реалноста- додека сум сонувала сум плачела и така...ми требаше доста време да се смирам....:toe:

mnogu se nerviram koa kje cujam tamu deka sme sonuvale samo nekolku sekundi ... slusnav i deka ako sonuvas povekje od 15 sek demek kje si umrel...GLUPOSTI..
treba da se zapoznaete so toa niz koi se stadiumi pominuvame dodeka spieme..
http://www.dreamviews.com/sleepstages.php
sonovite nekade ni traat po 10 min...a so tekot na vrtenje na ciklusite ninoto vremetraenje se zgolemuva....
+ sekogas sonuvame , samo sto ne gi zapomtuvame najcesto ...

Martin$ напиша:
Една занимливост :)

Трите сона шо најповеќе се сонуваат се:

1. Кога паѓаш и притоа никако нема да падниш, кога ќе дојди тој момент се будиш.

2. Кога леташ и никако не паѓаш, а кога ќе дојди тој момент исто така се будиш.

Tie shto gi sonuvaat ovie 2 sona,najchesto imaat nedostatok na kalcium (naucho mislenje).

Најчудно ми е кога сонувам(иако ретко сонувам) е тоа што соновите абе никаква смисла ми немат. Еднаш сум на едно место само што се завртам сум на сосема трето место

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom