kpbKENGUR
Devil's Advocate
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 5.132
- Поени од реакции
- 201
- Локација
- Скопје
- Веб-сајт
- www.facebook.com
Ми се има случено ова... ситуацијата беше ваква: другар ми се налути(не е битна причината), а јас како другар, се што беше кажано од негова страна на мене, го чував и не зуцнав ни збор за него и неговите тајни, проблеми, итн... "другар ми" го направи спротивното... кажувал мои лични работи на страна, ги лажел нашите заеднички другари дека сум зборел лошо за нив- а тие му повверуваа и односот ни се смени. кога ги собрав и ги прашав што е работата и ми кажаа... дојде моментот кога они сватија дека зборел лаги, а кога трбаше да се изјасни пред сите нас, т.е. да докаже дека тоа било стварно вистина и да ме гледа во очи пред сите и да го каже тоа, нигде го немаше... се беше зафатен итн... тогаш останатите сватија дека се лаги и се се врати на нормала. едноставно бевме "г‘з и гаки" со него, неможев да поверувам дека тоа ми го направи! после подолго време, пак сме другари но на дистанца. а во врска со враќањето-не, НЕ го правам тоа... не сум одмаздољубив! верувам дека таму "горе" има некој кој што ќе се погрижи за кантарот да се израмни, верувам дека јас не сум тој што треба да израмни. знам да чувам тајна до гроб! без разлика дали ќе сум лут, скаран, ако има каква и да е караница меѓу мене и другар! со тоа покажувам дека сум го почитувал и ценел, бар до последниот момент, а и после другарството!