Што се случува после смртта?

• Креатор на темата Креатор на темата otkrovenie
  • Време на започнување Време на започнување
Секси темата беше случувањето после смртта.
Кој ви го спомена Бог тебе и на реднек. Зошто на секое споменување на постоењето после физичката смрт мора да се фатите за ...бог. Па зарем за да постои нематеријален свет неопходно е постоењето на бог?
Бог не постои ?
И до кај сте со равенката за непостоење на Господ, и постоење на униуверзум сам од себе?
Што знам... до кај што е науката до таму. А до "кај сте вие" со равенката за постоење на Господ ?

Секси темата беше случувањето после смртта.
Кој ви го спомена Бог тебе и на реднек. Зошто на секое споменување на постоењето после физичката смрт мора да се фатите за ...бог. Па зарем за да постои нематеријален свет неопходно е постоењето на бог?

Добро,ај вака.
Како ти ќе го откриеш патот до нефизичкиот свет и како ќе стигнеш дотаму ако тој уште не е откриен и докажан?
И ај вака да те прашам,каде ќе одат тие што не веруваат во постоење на нефизичкиот свет?

И до кај сте со равенката за непостоење на Господ, и постоење на универзум сам од себе?
Буци тоа е вечната борба на знаењето и незнаењето.

Патем имаш убав ницк...просто кажано инспирира...

Добро,ај вака.
Како ти ќе го откриеш патот до нефизичкиот свет и како ќе стигнеш дотаму ако тој уште не е откриен и докажан?
И ај вака да те прашам,каде ќе одат тие што не веруваат во постоење на нефизичкиот свет?
Ај така. Јас не сум само физичко битие, што значи истовремено постојам и во нефизичкиот свет.
Абре секси ти пак со докажувањето. Јас немам потреба некој да ми го докаже тоа.
А за неверниците. И тие ќе стигнат таму немој да се грижиш за тоа, ама ќе стигнат празни исти како што дојдоа овде.

Ај така. Јас не сум само физичко битие, што значи истовремено постојам и во нефизичкиот свет.
Абре секси ти пак со докажувањето. Јас немам потреба некој да ми го докаже тоа.
А за неверниците. И тие ќе стигнат таму немој да се грижиш за тоа, ама ќе стигнат празни исти како што дојдоа овде.

Па тоа е де слепа верба:pipi:
А како мислиш празни ќе стигнат,и од кај дошле тука:nesvest:

Шмекси дали со оваа функцијава сакаш да кажеш дека се што постои од материјална природа може математички да се објасни?

Функцијата кажува дека Боговите се човечки измислици и се однесуваше на Бучо:jaj:

Функцијата кажува дека Боговите се човечки измислици и се однесуваше на Бучо:jaj:
Гледам дека си човек од науката, и со тебе неможе секој да се фати на оро.
Одговорими на прашањето дали математички може да се докаже се што во твојот материјален свет постои?
Со оглед на тоа дека Зевс престанал да постои во моментот кога било објаснето настанувањето на молњите.

Одговорими на прашањето дали математички може да се докаже се што во твојот материјален свет постои?
Со оглед на тоа дека Зевс престанал да постои во моментот кога било објаснето настанувањето на молњите.

Математиката не е единствена наука.
Имаш хемија,физика,биологија имаш поднауки како анатомија,електроника,електротехника кинезиологија и миљарда мали делчиња кои засега можеби не објаснуваат се,но со тек на време реков се што е натприродно ќе стане вообичаено и општа култура.

Математиката не е единствена наука.
Имаш хемија,физика,биологија имаш поднауки како анатомија,електроника,електротехника кинезиологија и миљарда мали делчиња кои засега можеби не објаснуваат се,но со тек на време реков се што е натприродно ќе стане вообичаено и општа култура.
Што е тоа натприродно?
Што е тоа природно?

Сигурна си дека не било тоа само илузија за да му се пењават и да го гњават? Па и Зевс се уморил ма од целото тоа гњавење.

На темата:
после смртта не знам, уште не сум умрел, а како тргнало и нема.

Што е тоа натприродно?
Што е тоа природно?

The term supernatural or supranatural (Latin: super, supra "above" + natura "nature") pertains to being above or beyond what is natural, unexplainable by natural law or phenomena.

Од овде можеш да си изведеш дефиниција дека природно е она што е објасниво со природните закони.http://en.wikipedia.org/wiki/Supernatural#cite_note-0

The term supernatural or supranatural (Latin: super, supra "above" + natura "nature") pertains to being above or beyond what is natural, unexplainable by natural law or phenomena.

Од овде можеш да си изведеш дефиниција дека природно е она што е објасниво со природните закони.
Не те прашав за дефиниција.
И немој да ми копираш од енциклопедии.
Те прашав што е тоа што во моментов се смета за натприродно.
Зарем и во 21 век твојава наука нешто класифицира во натприродно?

Батали нема шмек се е предвидливо :icon_lol:, не пишувам повеќе.......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom