Што се случува после смртта?

• Креатор на темата Креатор на темата otkrovenie
  • Време на започнување Време на започнување
Па и кај тебе нема да останат податоците, сеќавањата на она што сега го живееш. Виндоузот е истиот на пример Windows 7 build 7100 na bilo koj hard disk da go instalira[ pak e istiot.
Ако те интересира за цркнат хард диск прашај на подфорумот компјутери. Јас правам бекап па податоците нема да ми се изгубат.

остај тоа со харддисковите глуп пример зедов

но по таја логика сепак е нов човек (7 build 7100...) животот е истиот и ти живееш и јас живеам и 152342436 луге живеат

Не дека ви има везе муабетот ама ајде if it provides a little comfort...go on:smir:
Него сега кажи ми како поточно ќе стигнеш во нематеријалниот свет ако немаш од кај да дознаеш.
За нематеријалниот свет патот од кисела вода до драчево нема значење. Мене патоказ ми е вербата. За некои работи немаш потреба од физичките очи.
Ти мене не ми одговори дали веруваш само во она кое го гледаш?

Верувам во постоење на воздухот,кој не го гледам,али докажан.
Верувам во постоење на емоции,кои не ги гледам,али докажани.
Така нешто би дошло:wink:
Ондак ако без да знаеш што правиш ќе стигнеш до нефизичкиот свет.
Без да гледаш,и увериш,веруваш=слепа верба.
Но твое си е:smir:

остај тоа со харддисковите глуп пример зедов

но по таја логика сепак е нов човек (7 build 7100...) животот е истиот и ти живееш и јас живеам и 152342436 луге живеат
Да виндоузот е истиот 7 буилд 7100 но разликата ќе биде во апликациите кои ќе бидат инсталирани на него.
Двата примери ти беа глупи.
Се чини дека толкав ти е капацитетот.

Да виндоузот е истиот 7 буилд 7100 но разликата ќе биде во апликациите кои ќе бидат инсталирани на него.
Двата примери ти беа глупи.
Се чини дека толкав ти е капацитетот.

во 3-4 постови успеа да процениш колкав ми е капацитетот- ок не се лутам можеби си супериорна.

муабетот ми беше, умираш и тоа е крајот, толку од тебе.

За нематеријалниот свет патот од кисела вода до драчево нема значење. Мене патоказ ми е вербата. За некои работи немаш потреба од физичките очи.
Ти мене не ми одговори дали веруваш само во она кое го гледаш?
Каде одиме после смртта ?

Верувам во постоење на воздухот,кој не го гледам,али докажан.
Верувам во постоење на емоции,кои не ги гледам,али докажани.
Така нешто би дошло:wink:
Ондак ако без да знаеш што правиш ќе стигнеш до нефизичкиот свет.
Без да гледаш,и увериш,веруваш=слепа верба.
Но твое си е:smir:
Аха!
Капирам што сакаш да ми сервираш. Она што е мерливо односно емпириски може да се докаже неговото постоење само може да биде цел на твоето верување.
Види вака секси.
Пред 500 години постоело ултравиолетово зрачење но немале нажин како да го измерат. ТОА НЕ ЗНАЧИ ДЕКА НЕ ТРПЕЛЕ ПОСЛЕДИЦИ ОД НЕГО.
Пред 300 години постоело и штетно зрачење на ураниумот се разбира таму каде што го имало. И тоа зрачење исто така не можеле да го измерат или почувствуваат.
Пред 3000 години немале можност да го измерат или осетат магнетното поле на земјава но тоа не значи дека не постоело. Можеби некој и тогаш верувал во магнетно поле но имало и такви како тебе некој секси кој велел не го гледам, не го чувствувам, не можете да ми го докажете и затоа не верувам во него. Но за твоја жал магнетното поле постоело и покрај неверувањето на тој секси.

во 3-4 постови успеа да процениш колкав ми е капацитетот- ок не се лутам можеби си супериорна.

муабетот ми беше, умираш и тоа е крајот, толку од тебе.
Торент, не дека јас лесно ги проценувам луѓето, ама во твојов случај немаше што да се проценува.

Аха!
Капирам што сакаш да ми сервираш. Она што е мерливо односно емпириски може да се докаже неговото постоење само може да биде цел на твоето верување.
Види вака секси.
Пред 500 години постоело ултравиолетово зрачење но немале нажин како да го измерат. ТОА НЕ ЗНАЧИ ДЕКА НЕ ТРПЕЛЕ ПОСЛЕДИЦИ ОД НЕГО.
Пред 300 години постоело и штетно зрачење на ураниумот се разбира таму каде што го имало. И тоа зрачење исто така не можеле да го измерат или почувствуваат.
Пред 3000 години немале можност да го измерат или осетат магнетното поле на земјава но тоа не значи дека не постоело. Можеби некој и тогаш верувал во магнетно поле но имало и такви како тебе некој секси кој велел не го гледам, не го чувствувам, не можете да ми го докажете и затоа не верувам во него. Но за твоја жал магнетното поле постоело и покрај неверувањето на тој секси.
За некое време ќе можеме да го измериме Господ ?

Аха!
Види вака секси.

И токму поради тоа што не можеле да си ги објаснат тие ствари некој како тебе му текнало дека може да измисли прикаски колку да му биде топло на душата:pipi:
Не знаеле од кај доаѓа громот~Ги измислиле Зевс и Тор
Денес Зевс и Тор знаеме дека не постојат.
Исто и со твојот Бог,кој и да е:toe:
Еден ден сите Богови ќе бидат разоткриени како лажни.

За некое време ќе можеме да го измериме Господ ?
Можеби нема да можеме да го измериме но како што спомена секси за емоциите " али ќе можеме да го докажеме".

П.С. Рабле дали го знаеш вицот за буквалистот?

Можеби нема да можеме да го измериме но како што спомена секси за емоциите " али ќе можеме да го докажеме".

А ако докажеме како постои универзумот и со тоа се исклучи постоењето на Господ ?

Рабле не знае.

Дали Бог ќе ви дозволи да го "докажете"?
Рисјанскиот баш и не сака да го разоткриваат,башка се лути кога го провоцираат и искушуваат...
Тој нема да ви дозволи да го разоткриете бидејки неговото учење се темели на таа слепа верба.

И токму поради тоа што не можеле да си ги објаснат тие ствари некој како тебе му текнало дека може да измисли прикаски колку да му биде топло на душата:pipi:
Не знаеле од кај доаѓа громот~Ги измислиле Зевс и Тор
Денес Зевс и Тор знаеме дека не постојат.
Исто и со твојот Бог,кој и да е:toe:
Еден ден сите Богови ќе бидат разоткриени како лажни.
Секси темата беше случувањето после смртта.
Кој ви го спомена Бог тебе и на реднек. Зошто на секое споменување на постоењето после физичката смрт мора да се фатите за ...бог. Па зарем за да постои нематеријален свет неопходно е постоењето на бог?

А ако докажеме како постои универзумот и со тоа се исклучи постоењето на Господ ?

Рабле не знае.

И до кај сте со равенката за непостоење на Господ, и постоење на универзум сам од себе?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom