Што претставува животот за вас?

• Креатор на темата Креатор на темата *xtina*
  • Време на започнување Време на започнување
Дефинитивно е подарок кој знаеме да го цениме кога ќе видиме како се губи....не сакам да го замислувам никако, зошто ако нешто се случи против замисленото, можеби би се разочарала, а ако се разочараш во животот се понатаму губи смисла.....Животот е за да се живее, коплетно...

dobro razmisluvas se soglasuvam,zamislenoto koe ne se ostvaruva tesko go prifakame

Залудно трошење време?хаха се шалам.Жовотот е голема лекција што никогаш нема да ја научиш.

Животот ни ги нуди најдобрите и најлошите нешта,но сепак е привилегија да се живее,а поготово ако знаеме како да го изживееме.

Куп предодредени правила на игра наложени од опшеството...социјалната средина,традицијата...За среќа или за жал. На седум години чувствував дека сеуште ми се игра криенка, ама мама ми рече дека треба да станам прваче и станав. До осмо одделение бев одлична со сите петки, исто како Стојан Андов.:)
Логички последователно е, да го продолжиш школувањето во средно училиште. Го продолжив. Ама воопшто не ми се допаѓаа сооучениците (ко од Марс паднати ми беа) ама не се префрлив во друг клас.
После продолжив на факс (оти немаше смисла да останам со гимназија), и продолжив. Сега уште малку ќе треба да се врботам...Наспроти филозофијата дека сме слободни птици кои секојдневно можат да избираат одлуки и да ,,летаат каде што сакаат,, мислам дека сепак многумина од нас се одлучуваат за кафезот. Во кафезот е побезбедно, ама и ужасно досадно.

Живото претставува една бескрајна сложувалка, која треба да ја решиме, треба да ја одгатнеме, постојано ни поставува нови загатки. Имаме на располагање цел живот што повеќе да решиме да споиме, и никогаш нема да ја решиме целата. Но за сето ке ни биде полесно кога ќе го пронајдиме другото делче од нас за да бидиме комплетни, и полесно да ги одгатниваме новите загатки кој што ни ги поставува живото.

Тој е како пулсот на срцето.

Heart_20Pulse_20iStock_000001220527Small_small.jpg

падови растови рамнотежа

падови растови рамнотежа[/quote]

pa mozi da se reci deka se soglasuvam

Постојан круг кој постојано се врти и не знаеме точно во кое време каде ќе се наоѓаме.Се разбира најдобро е кога си горе,но за да биде уште послатко треба да се искуси и дното.И дека животот е премногу краток за да се замараме со другите.Живеј онака како што мислиш дека е тоа право за тебе.

Живото претставува една бескрајна сложувалка, која треба да ја решиме, треба да ја одгатнеме, постојано ни поставува нови загатки. Имаме на располагање цел живот што повеќе да решиме да споиме, и никогаш нема да ја решиме целата. Но за сето ке ни биде полесно кога ќе го пронајдиме другото делче од нас за да бидиме комплетни, и полесно да ги одгатниваме новите загатки кој што ни ги поставува живото.

падови растови рамнотежа

...само тогаш секое парче на мозаикот ќе си го најде местото и ќе си ја погоди бојата,и она најважното, делчето без кое не можеме да живееме, истото она за кое вика срцето !!<3:smir:

zivot...??? ako znaes da go zivees ubavo ke ti e..:) inace zivotot e delot pomegu naseto sozdavanje i nasata smrt :) heheh....

Love is in the air...:) luv jy bejpce...

Само не сваќам како постојат луѓе кои животот го гледаат како една голема чекалница....се што прават е тепаат време додека чекаат да умрат.....а за жал ги има многу :toe:

КАКО БЕ ТАКААА????.........мене дури и еден живот ми е премалку за да направам се што се може, како ли се осудуваат да го прокоцкаат и тој еден:vozbud:

Само не сваќам како постојат луѓе кои животот го гледаат како една голема чекалница....се што прават е тепаат време додека чекаат да умрат.....а за жал ги има многу :toe:

КАКО БЕ ТАКААА????.........мене дури и еден живот ми е премалку за да направам се што се може, како ли се осудуваат да го прокоцкаат и тој еден:vozbud:
Мене па знаеш шо ми е чудно-луѓе фолозофи и преидеалистичко-оптимистички расположени во услови на транзициона Македонија. Како дневниот распоред од поручек и ручек, школо или досадна, слабоплатена работа да го понудува тоа ниво на среќа, благодет и задоволство.
Не ме сваќај погрешно далеку од тоа дека ти се обраќам лично, само сум скептична околу високото ниво на идеализам шо понекогаш се презентира.

Мене па знаеш шо ми е чудно-луѓе фолозофи и преидеалистичко-оптимистички расположени во услови на транзициона Македонија. Како дневниот распоред од поручек и ручек, школо или досадна, слабоплатена работа да го понудува тоа ниво на среќа, благодет и задоволство.
Не ме сваќај погрешно далеку од тоа дека ти се обраќам лично, само сум скептична околу високото ниво на идеализам шо понекогаш се презентира.

епа во наши услови во нашава македониичка така е....ама ај опиши како сакаш ти да живееш ...... твојот идеален живот како би изгледал

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom