Офчар
The Bite of The Mamba [81]
кога ќе видам полицаец да обезбедува забавачиња на пешачки, ќе поверувам дека сме напреднале во тој сегмент..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нормално дека ми се случило да ме сопрат и да ме легитимираат. Сум покажал легитимации и не ме „матретирале“ ниту пак ми се заканувале со ќотек.Mandrak напиша:Не се согласувам со тебе во ниеден случај!
-Дали ти се случило да те сопрат „Алфите” на улица без никаква причина, да те легитимираат и претресуваат како да си криминалец и кога ќе им забележиш за таквото однесување да ти се закануваат со ќотек?
Богами, со такво однесување на полицијата нема да не биде за во ЕУ.Треба уште многу леб да изедат додека сфатат дека се сервис на граѓаните кои плаќаат данок за тие да добијат плата, како и дека треба да ја заборават тактиката „секој е крив додека не се докаже спротивното”.
Ниту сум трефкар, уште помалку „џаначе”, ниту пак имам причина лично да мразам некого од „Алфите”. Најобичен, лојален граѓанин сум на оваа држава и нејзините закони и никогаш на памет не ми паднало да не го почитувам или кршам законот. Токму како за таков граѓанини неприфатливо е однесување на полициски единици кон него како што го опишав претходно. Се согласувам дека со сила треба против сила, поготово кога е криминал во прашање и ја поддржувам секоја успешна акција против криминалот, но она што сметам дека не е во ред секогаш ке го критикувам и одлучно ке му се спротивставам. Законот и уставот не се права и обврски само на цивилниот дел од населението туку и на полицајците и сите други државни службеници, вклучувајки го и државниот врв. Ако имаме полиција која е подготвена на пример, на редовна „колатерална штета”, налет нивната ефикасност!Никола напиша:подршка за алфите и нивните акции, давам и јас.
Секој чест за нив.
Не би навлегувал во детали, доволно е да спомнам дека му го спасиле животот (или го спасиле од гаден ќотек сеедно), на еден мој пријател.
Сите трефкари, џаначиња и слични деликвенти ќе ги критикуваат дека ги претресувале, правеле проблеми и слично.
Порака до нив -- секој треба да си ги сноси последиците на своите активности..
Нормално тоа. Ама едно општо мислење за имиџот на МВР и неговите припадници?Little напиша:Абе факт е дека има неспособни, али има и асални луѓе таму. Не ќе да е фер да ги стаам дека се неспособни и затоа пишав дека до власта е.
Па и је...