Што мислите за Љупчо Јордановски?

• Креатор на темата Креатор на темата Free
  • Време на започнување Време на започнување
FRAEROT E SUPER!
Go biduva za DJ i moze da ogranizirame edna jaka zurka GLAVNA DZVERKA NA VECERTA....DJ Ju-Jo!!

Не е со сите, типичен македонски политичар...Беда

Извадок од напис на денешен "Дневник" во врска со вчерашната собраниска расправа по предлог законот за употреба на симболите на етничките заедници:

Одговарајќи на дискусијата на Лилјана Поповска од ЛДП, која го постави прашањето "што можам да направам за мојата држава", Јордановски одговори со сентенцата "јас имам сон", за која рече дека го означила крајот на сегрегацијата во САД во минатиот век.

- И јас сонувам дека ќе дојде денот кога сите ќе се чувствуваме рамноправни и нема да чувствуваме дека некој некому нешто му дава, а некој од некого бара. Овој закон е чекор во исполнувањето на мојот сон - заврши Јордановски.

Зошто Јордановски ценел дека е прикладно да ја повтори легендарната "I have a dream" на Мартин Лутер Кинг имајќи ја предвид моментната ситуација во Р Македонија? :shock: Ова е само уште едно бисерче или претседателот на Собрание навистина смета дека македонската држава врши дискриминација врз основа на етничка припадност и дека тоа ќе се реши со усвојувањето на предложениот закон за употреба на симболите? :shock: :D

"I have a dream" e ushte eden dokaz deka choekot ne u red, dodusha celata vladejachka garnitura e tralala, osven Liljana Popovska.

За сеизмологот се збори?

Јак кадар. Кадар ипол..

Што сум мислел за Јордановски?! Една мисла не трошам за него.. па и за рестото 119..

Martin Luter King imashe son,pa "go lapna matnata"!Kenedi imashe son i nego "go lapna matnata",Jordanoski imal son i nego "po logika" treba da "go lapne matnata"!

kalendar напиша:
"I have a dream" e ushte eden dokaz deka choekot ne u red, dodusha celata vladejachka garnitura e tralala, osven Liljana Popovska.

Ја кликнав темава да го напишам тоа што каледнар го напиша пред мене. Чоекот има сон :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zasto bi trosel nekoj energija da misli nesto za Jordanovski. Zar za takov kreten treba da se misli nesto.
Aj ne zezajte.
Menotl I klasa. :shock:

Abe covekot mozebi ima "skladirano" pogolemo kolicestvo na "extazy" za koe "svatot" ili svekorot na negovata kerka beshe eden od najgolemite "experti" vo Evropa.Go uapsija pred nekoj mesec vo Belgrad,pa sega Jordanovski gi probuva "zalihite" i normalno e deka ima "drimovi"!
Sepak cudno e shto "krepi" ovaa zemja Makedonska,osobeno onaa "ruska" zgrada shto ja vikame "sobranie".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom