Што мислите дали само со добрина и искреност..?

• Креатор на темата Креатор на темата Eliza
  • Време на започнување Време на започнување
Баш се??? Точно мокта на подсвеста е многу голема, но тие луге го сфатиле тоа и не се силни да го издржат товарот. Сепак и за лага треба да бидеш силен да ја кажешш

Нормално дека ако не си сигурен во себе и во тоа што го правиш воопшто не треба да лажеш.Ретки се тие луѓе кои ја имаат таа способност да лажат а да не се откријат.Таа осбина ја користат и за негативни работи и ткн..

Со добрина и искреност ќе си среќен и ќе си сакан. имат секакви луѓе за жал шо не знает да ценет ама ќе имат некој шо ќе те сакат и тогаш ќе си најсреќен а секако дека ќе успејш само така:wink:

Што мислите дали само со добрина и искреност би можело да се стигне до целта на патувањата во животот?!

Воопшто НЕ.
Нити со добро нити со лошо. Само со сопственото ЈАС и својот карактер ма каков тој да биде.

Беше еднаш многу одамна кога сите беа чесни и искрени, кога никој никому не создаваше проблеми?
Но сега не. Кога некој виде дека побрзо ќе го постигна она што го сака со лаги и злоба, многумина почнаа да го следат тоа, притоа заборавајќи што значи да бидеш човек.
Периодов во кој живееме не би можел да се дефинира, и затоа би рекол дека денес, дури ни добрината и искреноста, ниту пак ни злобата и лажењето ќе не одведат до целта на животот. Мал број луѓе се оние кои ја знаат својата цел. А пак голем број се оние кои сакајќи да ја погазат туѓата, ја изгубиле својата.

Беше еднаш многу одамна кога сите беа чесни и искрени, кога никој никому не создаваше проблеми?
Но сега не. Кога некој виде дека побрзо ќе го постигна она што го сака со лаги и злоба, многумина почнаа да го следат тоа, притоа заборавајќи што значи да бидеш човек.
Периодов во кој живееме не би можел да се дефинира, и затоа би рекол дека денес, дури ни добрината и искреноста, ниту пак ни злобата и лажењето ќе не одведат до целта на животот. Мал број луѓе се оние кои ја знаат својата цел. А пак голем број се оние кои сакајќи да ја погазат туѓата, ја изгубиле својата.
Зарем не имало лаги и тогаш?? или тогаш сите биле добри , искрени, чесни, трудољубови??

Зарем не имало лаги и тогаш?? или тогаш сите биле добри , искрени, чесни, трудољубови??
Никој не ги користел лагите за да ги повреди другите. Како што потенцирав мал бил бројот, поточно се нашол некој кој научил како да го прави тоа, па сите тргнале по него

Никој не ги користел лагите за да ги повреди другите. Како што потенцирав мал бил бројот, поточно се нашол некој кој научил како да го прави тоа, па сите тргнале по него
Така нешто. Ама јас мислам дека и тогаш биле исто како сега, само денес тоа можеме и сме се научиле подобро да го гледаме и сфакаме. ЛУГЕТО НИКОГАШ НЕ БИЛЕ СОВРШЕНИ И НЕМА ДА СЕ.

Така нешто. Ама јас мислам дека и тогаш биле исто како сега, само денес тоа можеме и сме се научиле подобро да го гледаме и сфакаме. ЛУГЕТО НИКОГАШ НЕ БИЛЕ СОВРШЕНИ И НЕМА ДА СЕ.
Никој не ни спомна дека луѓето биле совршени. Едноставно порано луѓето повеќе си помагале. А денес, со отуѓувањето дури и меѓу најблиските се дпобива она за кое што зборам.

Баш пред некој ден стаив од оние ретардиранине hi5 сликички на мобилен која што вели: good boys go to heaven, bad boys go to my room.
Ја на хевн дали има жени не знам, затоа ќе гледам додека сум овде да ги испробам сите благодети што ги нуди земјава...ммм

Добрина е за во суд, а искреност е за 4-то одделенци.

Никој не ни спомна дека луѓето биле совршени. Едноставно порано луѓето повеќе си помагале. А денес, со отуѓувањето дури и меѓу најблиските се дпобива она за кое што зборам.
Да се разбереме денес поплацијата е многу поголема и нормално е и да се отугуваат лугето. Во минаттото еден среден град бил како денешно големо село, и секој со секој се знаел. Но денес се е зголемено.

Да се разбереме денес поплацијата е многу поголема и нормално е и да се отугуваат лугето. Во минаттото еден среден град бил како денешно големо село, и секој со секој се знаел. Но денес се е зголемено.
Сепак мислам дека сум во право. Никаде не наведов примери зашто е тоа така, едноставно само ја посочив разликата од минатото со она што е денес.

Сепак мислам дека сум во право. Никаде не наведов примери зашто е тоа така, едноставно само ја посочив разликата од минатото со она што е денес.
За секој своето мислење е најдобри нелИ?? И во право си... ама јас имам малку поразлично мислење , па не ја испуштам можноста за дискусија

За секој своето мислење е најдобри нел?? И во право си... ама јас имам малку поразлично мислење , па не ја испуштам можноста за дискусија
Се разбравме...
Како и да е, сепак мислам дека односот порано и односот сега е различен од многу причини, а не само од бројноста на популацијата.:smir:

онтопик:Добрината и искреноста се само едно скалило погоре кон осознавањето на вредностите на животот

Знам дека порано животот бил поразличен,проблемите биле помалку,животот бил сметан како благослов а не како товар а секогаш ќе се најдел некој да ти помогне.
Сметам дека тогаш животот бил помалку динамичен и сепак проблемите биле помалку со што немало потреба од лажење за да се оствари некоја цел.

За да успееш треба да си лигав. Под тоа подразбирам kissass на предпоставениот etc...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom