Што мислите дали само со добрина и искреност..?

• Креатор на темата Креатор на темата Eliza
  • Време на започнување Време на започнување
Добрина,искреност и ПАМЕТ.Не е доволно само да си најдобар другар на човекот :smir:

Според мене, да, може да се стигне до животната цел со добрина и искреност и не само тоа, би додал и чесност и скромност.
вака...да сумираме...

добрина, искреност, чесност и скромност...и ако живееш у македонија си нае*ал....

Добрината и искреноста секогаш победуваат ,колку и да е болно во почетокот секогаш на крајот таа победува ,јас сум за добрината и искреноста таа носи внатрешна убавина и поголема хармонија со себе и луѓето околу тебе.

Добрината и искреноста секогаш победуваат ,колку и да е болно во почетокот секогаш на крајот таа победува ,јас сум за добрината и искреноста таа носи внатрешна убавина и поголема хармонија со себе и луѓето околу тебе.

Само плодовите од тоа некои ќе ги видат тек на оној свет.
:helou:

А која е таа цел на патувањата?

сама одреди си цел на патувања .. животни вредности пер .. ИДЕАЛ !!!
е тоа беше изразот што го барав .. одреди си една цел у живот и стај си патека накај неа и сеа дур идеш по таа патека накај целта .. има некои серковци кои ќе ти застанат на пат .. дали би постапила само со добрина и искреност од тебе зависи .. искрено за мене .. сигурно не би ги употребил само овие два “методи“ или шо и да се .. не викам дека ќе бидам злобен или нешо ... ама ќе бидам со другите ко тие шо ќе бидат со мене ..

и то ..

<3

Со добрина и искреност не се стасува далеку (освен ако не сте како мајка Тереза - таа дури до Индија стасала). Инаку на планетава целта си ја оствариле главно оние кои буквално или фигуративно газеле луѓе за да успеат. Во борбата за опстанок нема милост, добрина или искреност.
Само децата, кои најчесто не се борат за преживување се толку чисти и наивни.

па животот не е млеко и мед а да си искрен и добар цело али цело време тоа незнам али многу тешко
СНАЈДИ СЕ ПА ЖИВЕЈ основна формула на животот

Само плодовите од тоа некои ќе ги видат тек на оној свет.
:helou:

Не би рекол дека мора да ги видат плодовите дури на оној свет. Тркалото се врти многу брзо, оној кој “многу силно ќе го заврти“ ќе си остави нешто да му се врати и на неговите потомци.

Сум рекол и ќе повторам, добрина и искреност со оние кои ни даваат и враќаат со иста мера. Оние кои очигледно не ни мислат добро... не заслужуваат таков однос.

Што мислите дали само со добрина и искреност би можело да се стигне до целта на патувањата во животот?!

Да можевме да бидеме сите такви немаше да има потреба од закони, норми и регулативи.Човекот во својата суштина е поделен и таков ќе остане до својата смрт.
Фројд ја држи теоријата на тоа дека единствените базични и вродени чувства, не емоции, кај човекот се да уништува и да љуби.Добрината и искреноста, нажалост, не се патот што било кој од нас може до потполност и правилно да го оди.

Добрина,искреност и ПАМЕТ.Не е доволно само да си најдобар другар на човекот :smir:

Ц, за тука ништо од ова не ти треба, не ти врши работа само може да те сожалуваат ама никој не те цени :)

Никогаш, АМА БАШ никогаш нема да стигнеш некаде, и да успееш само со искреност и добрине. Тоа го може да во бајките на Грим. Тие се добри особини на човекот и му служат, но потребно е барем малку лажа и да постигеш нешто големо.

Никогаш, АМА БАШ никогаш нема да стигнеш некаде, и да успееш само со искреност и добрине. Тоа го може да во бајките на Грим. Тие се добри особини на човекот и му служат, но потребно е барем малку лажа и да постигеш нешто големо.

Забиси од човекот кој ќе лаже,иам лични примери каде некој со лажење постигнува нешто големо во животот но, после се кае цел живот за тоа што го постигнал.
За секого е битно да стане нешто во животот па за да се исполни тоа може да се лаже се додека тоа има некаква мера и нема да ги повреди другите.

Забиси од човекот кој ќе лаже,иам лични примери каде некој со лажење постигнува нешто големо во животот но, после се кае цел живот за тоа што го постигнал.
За секого е битно да стане нешто во животот па за да се исполни тоа може да се лаже се додека тоа има некаква мера и нема да ги повреди другите.
Жал ми е за тие луге. Тие луге џабе што се лажеле кога не се доволно силни да продолжат понатаму , во новиот и подобар живот. Тие се слаби луге.

Жал ми е за тие луге. Тие луге џабе што се лажеле кога не се доволно силни да продолжат понатаму , во новиот и подобар живот. Тие се слаби луге.

Можеби тие мораат да го сторат тоа за некои силни причини иако такво нешто не би сториле никогаш.Не би рекол дека се слаби туку дека се претерано добри да сфатат дека во тие услови им е опростено што и да сторат .

Баш се??? Точно мокта на подсвеста е многу голема, но тие луге го сфатиле тоа и не се силни да го издржат товарот. Сепак и за лага треба да бидеш силен да ја кажешш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom