Ке имаме пари, добар автомобил, прекрасна кука, семејство, патуванја насекаде низ светот..... но што кога ке се постигне сето ова, дали сме ја постигнале целта во животот, дали сме ја нашле смислата на нашето постоење.....???
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Калуѓерот што го продаде своето ферари. - Робин Шарма
Со пари се можиш да си купиш нема досада...
Вечен мир? штоќети таква досадна ствар? Штоќети вечност уствари?Vo knigava ako ne se lazam se zboruva za eden advokat koj ke dobie infarkt, pa resava da prodade se sto ima i da zivee na tivko mesto. No dali toa e fakt deka mu zdosadilo sekojdnevieto, zosto go napravil toa ???
--- надополнето: Oct 28, 2011 2:26 PM ---
Dali smetas deka mozes i da si kupis vecen mir??
Вечен мир? штоќети таква досадна ствар? Штоќети вечност уствари?
Митологија вика: “Боговите им завидуваат на луѓето поради нивната смртност“.
Сваќаш?![]()
"Ке имаме пари, добар автомобил, прекрасна кука, семејство, патуванја насекаде низ светот."
Коа ќе го достигнеш ова, идеш по нешо ново пеер, си наоѓаш други малечки работи шо ќе ти ја скршат монотонијата и ќе ти причинуваат задоволствоHappiness is a journey, not a destination
Фино е да си поставиш големи цели во животот, уште пофино е коа знаеш дека си ги остварил, ама не треба да застанеш таму и сеа, тоа е! Биди задоволен и благодарен за тоа што го имаш, ама не застанувај, барај уште, повеќе, подобро
Така нема да ти стане досадно. И кога ќе ги постигнеш големите планови, секогаш можеш на дневна база да си зацртуваш планчиња, мали checkpoints и секогаш да имаш нешто за правење
![]()
Kogo da izmavamИзмавај го - ќе ти биде сеедно.
Тоаш си потрошил време остварувајќи погрешно задоволство.Da receme eve imam i kola, imam i pari, i sekoe zadovolstvo sto nekoj bi go posakal.
No mojata dusa ne e ispolneta
Пенисот.Kogo da izmavam
Тоаш си остварувал погрешно задоволство.
Ti taka li pravis, samo vo toa li naogas zadovolstvo???Пенисот.
Ја да ти кажам?A koe e vistinskoto zadovolstvo
Ја да ти кажам?
Од кај да кои работи ти причинуваат задоволство, кога индивидуална работа е тоа? о.оPa bi bilo uctivo ako znaes da mi kazes???