Што кога секојдневието ке здосади?

• Креатор на темата Креатор на темата NemaIme
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сметате дека секојдневието ке здосади???

• да

Гласови: 14 66,7%
  • не

Гласови: 9 42,9%

• Вкупно гласачи
    21
  • Гласањето е завршено на .
Член од
3 октомври 2011
Мислења
16
Поени од реакции
2
Ке имаме пари, добар автомобил, прекрасна кука, семејство, патуванја насекаде низ светот..... но што кога ке се постигне сето ова, дали сме ја постигнале целта во животот, дали сме ја нашле смислата на нашето постоење.....???

Калуѓерот што го продаде своето ферари. - Робин Шарма

Калуѓерот што го продаде своето ферари. - Робин Шарма

Vo knigava ako ne se lazam se zboruva za eden advokat koj ke dobie infarkt, pa resava da prodade se sto ima i da zivee na tivko mesto. No dali toa e fakt deka mu zdosadilo sekojdnevieto, zosto go napravil toa ???
--- надополнето: Oct 28, 2011 2:26 PM ---
Со пари се можиш да си купиш нема досада...

Dali smetas deka mozes i da si kupis vecen mir??

"Ке имаме пари, добар автомобил, прекрасна кука, семејство, патуванја насекаде низ светот."
Коа ќе го достигнеш ова, идеш по нешо ново пеер, си наоѓаш други малечки работи шо ќе ти ја скршат монотонијата и ќе ти причинуваат задоволство :) Happiness is a journey, not a destination :) Фино е да си поставиш големи цели во животот, уште пофино е коа знаеш дека си ги остварил, ама не треба да застанеш таму и сеа, тоа е! Биди задоволен и благодарен за тоа што го имаш, ама не застанувај, барај уште, барај повеќе, барај подобро! Така нема да ти стане досадно. И кога ќе ги постигнеш големите планови, секогаш можеш на дневна база да си зацртуваш планчиња, мали checkpoints и секогаш да имаш нешто за правење :):):)

Vo knigava ako ne se lazam se zboruva za eden advokat koj ke dobie infarkt, pa resava da prodade se sto ima i da zivee na tivko mesto. No dali toa e fakt deka mu zdosadilo sekojdnevieto, zosto go napravil toa ???
--- надополнето: Oct 28, 2011 2:26 PM ---

Dali smetas deka mozes i da si kupis vecen mir??
Вечен мир? штоќети таква досадна ствар? Штоќети вечност уствари?
Митологија вика: “Боговите им завидуваат на луѓето поради нивната смртност“.
Сваќаш? ;)

Вечен мир? штоќети таква досадна ствар? Штоќети вечност уствари?
Митологија вика: “Боговите им завидуваат на луѓето поради нивната смртност“.
Сваќаш? ;)

Ziveeme vo novozavetno vreme, ne ziveeme vo mitolosko vreme. Vprocem i nasite tela se smrtni, no nasata dusa NE. Koga ke go najdeme vecniot mir ke imame spokoj na dusata, nema da si ja imame muvata na kapata sto se sme pravele

"Ке имаме пари, добар автомобил, прекрасна кука, семејство, патуванја насекаде низ светот."
Коа ќе го достигнеш ова, идеш по нешо ново пеер, си наоѓаш други малечки работи шо ќе ти ја скршат монотонијата и ќе ти причинуваат задоволство :) Happiness is a journey, not a destination :) Фино е да си поставиш големи цели во животот, уште пофино е коа знаеш дека си ги остварил, ама не треба да застанеш таму и сеа, тоа е! Биди задоволен и благодарен за тоа што го имаш, ама не застанувај, барај уште, повеќе, подобро :) Така нема да ти стане досадно. И кога ќе ги постигнеш големите планови, секогаш можеш на дневна база да си зацртуваш планчиња, мали checkpoints и секогаш да имаш нешто за правење :):):)

Da receme eve imam i kola, imam i pari, i sekoe zadovolstvo sto nekoj bi go posakal.
No mojata dusa ne e ispolneta
--- надополнето: Oct 28, 2011 2:45 PM ---
Измавај го - ќе ти биде сеедно.
Kogo da izmavam

Pa bi bilo uctivo ako znaes da mi kazes???
Од кај да кои работи ти причинуваат задоволство, кога индивидуална работа е тоа? о.о
Ја можам за мене да ти кажам, за тебе треба сам да знаеш...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom