Што кога е скржав?

• Креатор на темата Креатор на темата Pluh
  • Време на започнување Време на започнување
Problem od drugar mi. Ima devojka taka 2 nedeli ili 3 neznam tocno i izleguvaa ja castese kafe edno dr, sega deckoto e vo teska finansiska sostojba i mu e sram da i kaze za toa a nesaka da dozvoli da go casti taa i sega neznae so da pravi se plasi deka ke ja izgubi vrskata so nea. Aj nekoj sovet od zenskite so kako da mu pomogneme na deckovo mn dobro dete e :(
Neka ja vikne doma na pukanki - film ili na prosetka na kej, na turski caj vo carsija (kosta samo 10-20 denari). Ne trebaat mnogu pari za da se pomine ubavo :)

Нема потреба да се срами да и каже дека е во тешка финансиска состојба,иако ова искрено малку преувеличено звучи.Нека и каже,ако е девојка на место и која вреди ќе го разбере,па можеби и ќе го почасти некое кафе,зашто тоа не е есклузивна машка обврска.Секако,гестот,почитта,пораката-Еј,јас два часа во денот што ги работам ти ги подарувам на тебе бидејќи ми значиш,многу значат.Претпоставувам другарти не работи,бидејќи е средношколец,но ова е за понатака во животот.
Fala mnogu se nadevam deka ke mu pomogne i se ke bide vo najdovar red :)

Neka ja vikne doma na pukanki - film ili na prosetka na kej, na turski caj vo carsija (kosta samo 10-20 denari). Ne trebaat mnogu pari za da se pomine ubavo :)
Ако ја викне дома ќе помисли дека сака да ја е.е,а веројатно се средношколци и не е препорачан секс пред полнолетство,на кеј има сељаци со мотори кои ти ја загадуваат фацата а ако пие чај нервите ќе и се растресат и нема да може да заспие.

Ако ја викне дома ќе помисли дека сака да ја е.е,а веројатно се средношколци и не е препорачан секс пред полнолетство,на кеј има сељаци со мотори кои ти ја загадуваат фацата а ако пие чај нервите ќе и се растресат и нема да може да заспие.
Jas pa gledav od poubavata strana, zatoa rekov pukanki - film, a pritoa ne mislev na sex...
Ama kako sto se "rokaat" kako ludi na 15 godini i vo pravo si sto ne e za preporaka opcijata DOMA-FILM-PUKANKI :)

Problem od drugar mi. Ima devojka taka 2 nedeli ili 3 neznam tocno i izleguvaa ja castese kafe edno dr, sega deckoto e vo teska finansiska sostojba i mu e sram da i kaze za toa a nesaka da dozvoli da go casti taa i sega neznae so da pravi se plasi deka ke ja izgubi vrskata so nea. Aj nekoj sovet od zenskite so kako da mu pomogneme na deckovo mn dobro dete e :(

Да е некој во тешка финансиска состојба не е воопшто срамно. Истата е варијабилна категорија и ќе се промени:) Од друга страна, секако дека на девојката не би требало да и смета тоа, освен ако е спонзоруша и слично површно ''створење''. Всушност ако тоа навистина и смета, тогаш и подобро да му раскине, со таква идиоткиња не вреди да идеш.

21 век, рамноправност, фемина.мк, и сите тие по список се е тоа океј. Сепак машкото останува машко, џентлменското у него треба да опстои (ако воопшто го има) без разлика на околностите. Кафе, чоколада, ситни поклони и слични работи од време на време не се ни подразбираат како големо частење. Тоа е гест од страна на дечко на кој девојката колку толку нешто му значи и ја почитува (што е уште поважно) Некои девојки се навредуваат од инсистирање на плаќање сметка, некои како нашата форум пријателка со темава се жалат на тоа ... секој со своето. Треба да се оцени според ситуација, ама побитен е гестот него парите. Кафе ни ке осиромаши некој, ни ке направи некоја девојка спонзоруша. Само гестот ке покаже почит кон девојката и карактер на машкото

Имав еден таков јас дури и чајот му беше мрсен само вода пиеше :D Неам јас проблем ако тој не чуствува потреба задоволство да и плати на девојката пијачка океј не го гледам тоа како повод за откачвање на дечкото секој со табието

Toj што несакал да плати и за девојката тоа е веќе глупавост нема врска со скржавост ... скржавоста на еден поединец се покажува во некои други работи/особини но за такви банални работи тоа мислам дека не е скржавост туку веќе тотална глупавост и ретардираност !
Скржавоста е внатрешна особина која се манифестира во самиот начин на живот во многу нешта, но основни манири си се основни манири ... ако се две машки седнати некаде(другари) ќе си платат двајцата секој за себеси, може и едниот да плати за двајцата ако така сака(да части), но доколку се машко и женско да не сака машкото да плати и за женското тоа не е скржавост туку простотилак !

Икономист на дедо му Лазара од Бараково..салте на воздух живее,чај не пие мрсен му е.
Хахаха легендарна реченица од Македонските Народни Приказни :pos:

Иначе според мене скржавица е: некој што купува разни ствари и додека ги купува ти дава до знаење дека тој ке ги плати а на крајот кога ке дојде времето за плаќање ти вели: Ај сепак ти плати :)

Хахаха легендарна реченица од Македонските Народни Приказни :pos:

Иначе според мене скржавица е: некој што купува разни ствари и додека ги купува ти дава до знаење дека тој ке ги плати а на крајот кога ке дојде времето за плаќање ти вели: Ај сепак ти плати :)

Toj што вика така(ова ќе купам) а на крај ти вика ај ти плати не е скржавица туку појма немам како да ги наречам таквите, скржавица или цинцар ти е штедлив човек(Икономиста:icon_mrgr:) кој штеди повеќе од другите луѓе во неговото опкружување и затоа и го знаат сите како скржавица, штеди на многу нешта и секогаш кога нешто купува првенствено ја гледа цената а дури потоа останатите параметри на производот, штеди на непотребни работи(луксузи) обавезно, па и честопати и на потребни работи ... секој еден човек(било млад, било стар) е скржавица и првенствено си го гледа својот џеб само разликата е во тоа што некој е помалку, а некој е повеќе штедлив и штеди до претеризам(како тој што несакал да и плати сокче на девојката:facepalm:) !

najmrzam skrzavi luge skrzavosta e bolest mozam da kazam toa e neziveeenje , neuzivanje , ne pruzenje na bilo kakvo zadovolstvo pa majke mu ednas se ziveee , ako rabotis imas ne treba da se stede iako e dojdeno ludo vreme vo nasava drzava ako ne stedis idnina za nasite deca ke nema ama sepak ima razlika od skrzavost i stedlivost pa sednuvam so devojka kako da ne ja castam i so aj ke si plakame dvajcata ? mene mi e tolku dolno toa poslednite pari da gi imam u dzep ke pocastam a ne ke se cenkame koj da ja plati smetkata neznam .... toa go narekuvam skrzavost ...ova ke kazam
SKRZAVITE LUGE NEMAAT VIDENO NI VKUSENO NISTO OD EDNIOT I EDINSTVEN ZIVOT SO SKRZAVO SI GO ZIVEAT !

I jas ne sum vo dobra da ne recam losa ili mn.losa finansiska polozba no duri i ako sedime so nejzinite drugarki ili sestra sekogas insistiram jas da ja platam smetkata nekogas sum ja plakal nekogas tie ne mi dozvolie i tak ...sekogas taxi plakam jas sigurno nema da dozvolam da platitaa od kade mora da me trpi i da mi gi ispolnuva seksualnite nagoni pa na kraj aj vikni si taxi i idi si sekogas jas poracuvam taxi i jas go plakam do dusa taa ne dozvoluva sekogas no skoro sekogas jas pokrivam i vo diskoteka sekogas e bila ponudena so pijacka i castena sto ke na pomenam ne sekogas se soglasuva i taa i nejzinite drugarki no normalno situaciite gi pravam jas samiot ako e poln zepot cala vecer sum so niv ako ne naminuvanje i beganje do kaj drugari i ........ taka koj me svati svati koj ne zdravje

I jas ne sum vo dobra da ne recam losa ili mn.losa finansiska polozba no duri i ako sedime so nejzinite drugarki ili sestra sekogas insistiram jas da ja platam smetkata nekogas sum ja plakal nekogas tie ne mi dozvolie i tak ...sekogas taxi plakam jas sigurno nema da dozvolam da platitaa od kade mora da me trpi i da mi gi ispolnuva seksualnite nagoni pa na kraj aj vikni si taxi i idi si sekogas jas poracuvam taxi i jas go plakam do dusa taa ne dozvoluva sekogas no skoro sekogas jas pokrivam i vo diskoteka sekogas e bila ponudena so pijacka i castena sto ke na pomenam ne sekogas se soglasuva i taa i nejzinite drugarki no normalno situaciite gi pravam jas samiot ako e poln zepot cala vecer sum so niv ako ne naminuvanje i beganje do kaj drugari i ........ taka koj me svati svati koj ne zdravje

Шостори ти бе кавалер. Бравос ете темане :cuc:ти прам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom