Што кога е скржав?

• Креатор на темата Креатор на темата Pluh
  • Време на започнување Време на започнување
Во принцип не сакам да имам ништо со скржави луѓе и колку можам ги избегнувам, не ги сакам во моја близина. Разбирам кога човек нема и тогаш ако треба и душата ке ја дадам за него, но ми се гади кога некој има а е скржавец и ако успее да те гребне макар и цигара тоа за него е вистинско задоволство. Смешно и трагично. Има а се измачува и се понижува. Да живееш со таков човек е измачување, ке гледаш дека имаш а ке живееш во беда. Кога на човек му се помили ситните пари повеке одколку девојката бегај од него.
Имав еден пријател (и сеуште ми е пријател ама подалечен) кој е како створен за да го издискутирам во оваа тема. Не е богат ама е далеку од сиромав. Во средношколските и студентските денови се дружевме во исто друштво за излегување. Беше убав човек, симпатичен, убаво граден... и многу девојки пројавуваа интерес за него. Тој не бркаше женски туку него го бркаа. И секоја девојка го трпеше најмногу до два три месеци и го откачуваше. Го откачуваа токму поради неговата скржавост. Тој имаше пари а намерно доцнеше и измислуваше причини да ја прати девојката прва да влези во дискотекта за сама да си плати карта а тој потоа влегуваше сам или ако беше во летна диоискотека скокаше преку ограда. Да почасти девојка- научна фантастика. Да купи поклонче за роденден или да плати за девојката за некој излет или нова година - невозможна мисија. Тој ги криеше парите по чорапи. Додека ние ги крадевме колите од дома тој неговата не ја возеше оти не му се трошеа пари за бензин и секогаш одеше пеш. Беше најсрекен кога имаше некоја девојка која ке го почасти, уживаше во тоа. Цигарите и ден денес не ми е јасно каде ги криеше и ако никој немаше за да го гребне тогаш скришно ке си извадеше цигара од неговите. За извесен период сите во градот го научија дека е невиден цинција па убава девојка за него повеке не покажа интерес. Стана предмет на подсмев меѓу девојките токму поради неговата скржавост. Денес не е побогат од тоа што беше, напротив посиромав е. Имаше перспектива, можеше да добие многу повеке од животот ако не беше скржавец, ако барем малку покажеше манири, ако малку си дозволеше да ужива.....

Абе, не дека треба да и плаќа на секое седнување, ама барем еднаш. Па уште и дозволил она да му ја плати пијачката. Типот е скржав, и тоа страшно скржав. а таквите се ужасни луѓе.

Кога сме скржави одма се жалите. А, вие коа сте скржави и коа не давате ние си ќутиме и пушиме.

Problem od drugar mi. Ima devojka taka 2 nedeli ili 3 neznam tocno i izleguvaa ja castese kafe edno dr, sega deckoto e vo teska finansiska sostojba i mu e sram da i kaze za toa a nesaka da dozvoli da go casti taa i sega neznae so da pravi se plasi deka ke ja izgubi vrskata so nea. Aj nekoj sovet od zenskite so kako da mu pomogneme na deckovo mn dobro dete e :(

Problem od drugar mi. Ima devojka taka 2 nedeli ili 3 neznam tocno i izleguvaa ja castese kafe edno dr, sega deckoto e vo teska finansiska sostojba i mu e sram da i kaze za toa a nesaka da dozvoli da go casti taa i sega neznae so da pravi se plasi deka ke ja izgubi vrskata so nea. Aj nekoj sovet od zenskite so kako da mu pomogneme na deckovo mn dobro dete e :(
Нема зошто да се плаши. Таа ако го сака, ќе го сака и кога е во тешки кризни моменти... без разлика дали се работи за финансиски. Баш тогаш се гледа личноста колку те почитува и сака. Плус, замисли... тие нема ни месец се заедно, ами кај им е крајот? Уште колку само кризи ги чека.

Едноставно е, ако те сака... ќе те сака и таков.

Нема зошто да се плаши. Таа ако го сака, ќе го сака и кога е во тешки кризни моменти... без разлика дали се работи за финансиски. Баш тогаш се гледа личноста колку те почитува и сака. Плус, замисли... тие нема ни месец се заедно, ами кај им е крајот? Уште колку само кризи ги чека.

Едноставно е, ако те сака... ќе те сака и таков.
Da vo pravo si mu objasnav i jas ama neznae kako da i kaze za toa deka nemoze da izleguva kako porano.

Da vo pravo si mu objasnav i jas ama neznae kako da i kaze za toa deka nemoze da izleguva kako porano.
Мора ли секогаш да се има пари за да се излезе? 1.000 пати поубаво можеш да си поминеш и бесплатно, потребно е само желба, љубов и имагинација.

Парите се битни да, но сите убави работи во животот се бесплатни.

Не ти треба таков дечко кој е толку скржав што барем еднаш не му текнало да те почести пијачка.Од такви само глава ќе те боли,верувај знам од искуство.

Не ти треба таков дечко кој е толку скржав што барем еднаш не му текнало да те почести пијачка.Од такви само глава ќе те боли,верувај знам од искуство.
A ti kako zensko bi izreagirala se nadevam go procita problemot na drugar mi ?

Не сум го прочитала проблемот на другарти.Ќе сакаш да појасниш?
Eve go:
Problem od drugar mi. Ima devojka taka 2 nedeli ili 3 neznam tocno i izleguvaa ja castese kafe edno dr, sega deckoto e vo teska finansiska sostojba i mu e sram da i kaze za toa a nesaka da dozvoli da go casti taa i sega neznae so da pravi se plasi deka ke ja izgubi vrskata so nea. Aj nekoj sovet od zenskite so kako da mu pomogneme na deckovo mn dobro dete e

Eve go:
Problem od drugar mi. Ima devojka taka 2 nedeli ili 3 neznam tocno i izleguvaa ja castese kafe edno dr, sega deckoto e vo teska finansiska sostojba i mu e sram da i kaze za toa a nesaka da dozvoli da go casti taa i sega neznae so da pravi se plasi deka ke ja izgubi vrskata so nea. Aj nekoj sovet od zenskite so kako da mu pomogneme na deckovo mn dobro dete e
Нема потреба да се срами да и каже дека е во тешка финансиска состојба,иако ова искрено малку преувеличено звучи.Нека и каже,ако е девојка на место и која вреди ќе го разбере,па можеби и ќе го почасти некое кафе,зашто тоа не е есклузивна машка обврска.Секако,гестот,почитта,пораката-Еј,јас два часа во денот што ги работам ти ги подарувам на тебе бидејќи ми значиш,многу значат.Претпоставувам другарти не работи,бидејќи е средношколец,но ова е за понатака во животот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom