Што јадете на работа? И што да се јаде на работа... предлози.

• Креатор на темата Креатор на темата gt80
  • Време на започнување Време на започнување
@gt80 кај мене дома, едноставно за ручек се прави уште додатна порција која следниот ден ја земам на работа.
Но јас работам два дена по 12 саати смена, и потоа два дена сум слободен (втората смена е ноќна). Затоа обично ручекот пред дневната смена е нешто полесно преносливо (неводлесто). Кај мене тоа функционира добро, но не знам за некој што секој работен ден работи нормално работно време.

Во секој случај, ете ти една идеја... како за понекогаш.

Сабајле тоа ми е најубаво :) некогаш и за ручек тоа јадам,нема нешто подобро :) Сирење,домат+домашен леб ми е милина.
Најубо...Топол леб од Алекс, овчо сирење од Бешиште и домати од бавчата.
Мх, мх, мх.

Ние сите заедно си порачувавме хамбургер, тост, бурек, пица. А сега ни даваат од таму и имаме секакви јадења.

Истиов проблем и јас го имав, зошто работам сменска работа.

Решението е да си готвиш секој ден или барем неколку пати во неделата. Салата, манџиче од дента дома. Се’ складирано и спакувано во пластики, тоа е тоа. Овошна салата, кајгана со сирење (прва смена кога сум), тековен ручек (ако сум втора смена)...

И така. Живот :)

Ај да скршам збор два и јас. Не е важно дали човек работи во смени или не, битно е да тоа јадење што ќе му биде на работа да биде вкусно и здраво. Ова здраво е само пожелна категорија.
Од пред неколку години се префрлив на домашна храна. И на мене како на вас ми скурчи да јадам буреци, кифли, хамбургери, па и понекоја чорба, па почнав да си носам од дома. И тоа не нешто специјално спремно, него она што е наменето за ручек дома. Така да, некогаш се манџи, некогаш некакви тавчиња (мусака или сл), некогаш тестанини, па и овошни салати .... и нормално салати од краставица/патлиџан/зелка/морков. Не секогаш е згодно да се носи во рака, но сепак тоа е помалото зло од тоа да се чудам што да јадам. А мирудиите за салатите ми се веќе еднаш купени и ми стојат на работа.
Транспортната амбалажа е во принцип најголемиот проблем, особено ако НЕ сакаш да ја враќаш секој ден. Но и за тоа има решение, ...... во СК сум нашол на пластичарска улица еден дуќан што продава ислучиво таква роба. И тука можеш да си најдеш секаква големина што ти треба. Дали е за сосови, плитки или длабоки садови, алуминиум или пластика или стиропор, ..... и тоа за супер цени. во зависност од кутијата, цената не е поголема од 5-6 ден за парче. тоа значи дека на месечно ниво даваш околу 120 ден, што и не е воопшто страшно. Толку се два четврта бурек со јогурт.
Еве за пример, утре ќе си носам лазањи. Задутре би требало некое манџиче или пинџур. ;)

Sto da se ponese na rabota za jadenje pocnav so konzervi ama ne se jade sekoj den dajte predlozi ve molam i recepti

Идеи периодов:

ручек од дома во пластична амбалажа или тегла
(мусака, полнети пиперки, потпечени макарони, пилешко со компири, чорба, супа, сеедно, само да имаш садови каде да јадеш)
салати сезонски, туршија, зелка, итн
обавезно темно чоколадо у фиока
иде време на костени и пченка - тоа бар е мобилно јадење и можеш да го зобиш.

1) 4 jajca od prepelica so limon.
2) 2 jabuki so cimet i edna shaka kikiriki ne peceni
3) Peceno lebce so kajmak
4) bademi, kikiriki semki od tikva - edna shaka
5) Pomarandza, kivi, krusha - edno od ovie
6) pola kiselo mleko so chija seme, leneno seme i semki od tikva

8 saati rab vreme

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom