Што јадете на работа? И што да се јаде на работа... предлози.

  • Креатор на темата Креатор на темата gt80
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Возраст
46
Хај

Темава ја отварам за да споделиме идеи што да се јаде на работа. На пр. ми текна да ја отворам бидејки ми се смачи после 10 и повеке години да јадам по пекари, ресторани, кафани, сендвичари и сл. па се решив од дома да си спремам и носам. На пр. за денеска ми текна да се спремам за појадок овошје а за ручек ориз со пилешко бело месо, и сето тоа спаковано во пластика, па ке поминам денов. Мегутоа за утре еве немам поима што. Се мислев некој сендвичиња да си направам, мегутоа си викам, пак ли на сендивчи да се вракам итн итн итн... Па кој што идеја има што јаде нека сподели. Би било добро кога немам идеја што да направам (или било кој друг) да се отвори темава и да добие идеја и инспирација што да си направи и да однесе што може да го јаде на терен, у канцеларија и сл.
 
Se navalue na pekara i testenini, probav so ovosje banani jabolka itn itn, ali toa ne te drzi fokusiran za mnogu vreme,
Ova e ogromen problem za lugeto so sedat u kancelariski prostorii podolgo vreme, dokolku ne se sportuvame posle rabota, kje se napraime kitovi.
 
Последно уредено:
Кога одев во Дрексмајер што даваа тоа ќе јадиш, а сега пред малку што си дојдов од лозјето, дедо ми ме остави гладен, како и секој пат :confused:.
Што е до мене (не сум ниту дилбер, ниту ,,експерт'' за овие работи), најдобро за ТФР е конзумирање на шеќери и протеини, а за полесна работа што и да е, САМО да не се брза со јадењето, не како нас што ни правеа 20мин. пауза, и додека чекаш на ред поминале 10 минути, и за 5 се јаде ли? Нели треба да изпушуш цигара (не пушам ништо:)) нели треба во ВЦ да се замиеш, по нужда... Не бидува така. И месо и манџи ни даваа ама кога те брзаат, се е за џабе.[DOUBLEPOST=1407746308][/DOUBLEPOST]
Хај

Темава ја отварам за да споделиме идеи што да се јаде на работа. На пр. ми текна да ја отворам бидејки ми се смачи после 10 и повеке години да јадам по пекари, ресторани, кафани, сендвичари и сл. па се решив од дома да си спремам и носам. На пр. за денеска ми текна да се спремам за појадок овошје а за ручек ориз со пилешко бело месо, и сето тоа спаковано во пластика, па ке поминам денов. Мегутоа за утре еве немам поима што. Се мислев некој сендвичиња да си направам, мегутоа си викам, пак ли на сендивчи да се вракам итн итн итн... Па кој што идеја има што јаде нека сподели. Би било добро кога немам идеја што да направам (или било кој друг) да се отвори темава и да добие идеја и инспирација што да си направи и да однесе што може да го јаде на терен, у канцеларија и сл.
Зависи што работа работиш, колку време ти е потребно да се најадиш и колку време имаш за да се најадиш. Некоја идеја: ќофтиња од тикви, варен компир, мед, маргарин со мед, мармалад или салата, една Газоза на крај тоа како класика да биде и една жолта да те дрмне :).
 
Последно уредено:
Прво, зависи кај работиш и што имаш во близина. Пошто освен пекари и сендвичари, наброја и кафани и ресторани. Е сега, тоа и не е така лоша опција, затоа што во такви можеш се да јадеш и чорби и манџи и месо. Ама, истите се поскапи, па нема шанси да можеш постојано да јадеш таму.

Јас на пример, работата ми е во центар, па правам комбинација од јадење од дома и јадење во околниве места. Исто така, јадам според УН диетата, па е многу полесно да знаеш што ќе јадеш секој ден. Добро е што на работа имаме и фрижидерче, па врши работа. Сабајле секогаш ми е нешто овошје (праска, јаболка, банана, лубеница :) ), а на пауза кога е денот за месо си носам од дома, денот за манџа одам во Уранија (подрумот на Соравија) ем има избор, ем со салата е максимум 150 ден. Сега и во Тинексот до Коки имаат готови јадења, ама не сум ги испробал уште, а исто има и Промес во подрумот на ГТЦ (со тоа што овие се само за носење). Денот за тестенини е најчесто во Коки (и тоа би можело од дома да се спрема, ама ладни шпагети/макарони не можам...ако не почастат микро печка некој ден :) ), а денот за овошје со салата од Juicy&Co или овошје од пазарче.

Инаку, диетата ја почнав баш ради тоа што секој ден се јадеше бурек, лиснато, тост, сендвич...кај не е здраво и дебелее, па и досадно ми стана. Вака, секој ден различно.
 
Nekoja kujna otvorena ako imash u blizina bi bilo cool.. Tamu mozhesh da si jadesh raboti koj shto i doma gi jadesh, ama shteta shto nema sekade dostapno..
 
Си носам од дома. Што си приготвам, тоа ќе јадам. Денес имам пилешко со тиквичка и модар патлиџан во табаско сос од домати. И една салата од краставици да не е досадно.
 
Абе не е битно кој што има у близина. Битно е да се даваат идеи па кој што милува тоа нека си направи. Еве на пр. не знам кој напиша погоре за варен компир, ете тоа ке си направм за утре, некоја салата со варен компир и јајце и сл.... Значи прв ден, и темава ми се најде одма. :)
 
За на сабајле можеш да си правиш мусли со млеко/јогурт... Манџите на карнекс се прилично задоволителни кога ќе ти се пријади нешто готвено, а немаш можност... Туна салата со свеж зеленчук или со варен компир... Секакви тестенини (шпагети, макарони)... Сецкани печени пиперки, домати и сирење (летна манџа)...
 
Јас појадувам пред да тргнам на работа, а за на работа си носам неколку овошја, зависи од сезоната.За кризни ситуации имам резерва од некои семки за грицкање (лупен сончоглед, лешник, бадем...) После работа дома на ручек.

А ако ти е за идеи за јадење, имаш мал милион сајтови за рецепти, на coolinarika има одлични предлози.
 
Абе знам за кулинарика и сл. ама сепак гледањето преку веб сајт и во пракса не е исто.

Јас појадувам пред да тргнам на работа, а за на работа си носам неколку овошја, зависи од сезоната.За кризни ситуации имам резерва од некои семки за грицкање (лупен сончоглед, лешник, бадем...) После работа дома на ручек.

А ако ти е за идеи за јадење, имаш мал милион сајтови за рецепти, на coolinarika има одлични предлози.
 
Јас работам во кафана/ресторан (тоа за мене исто е). Можам да јадам што сакам. Воглавно јадам скара додека сум на работа:)
 
Абе знам за кулинарика и сл. ама сепак гледањето преку веб сајт и во пракса не е исто.

Јас појадувам пред да тргнам на работа, а за на работа си носам неколку овошја, зависи од сезоната.За кризни ситуации имам резерва од некои семки за грицкање (лупен сончоглед, лешник, бадем...) После работа дома на ручек.

А ако ти е за идеи за јадење, имаш мал милион сајтови за рецепти, на coolinarika има одлични предлози.
[DOUBLEPOST=1407756143][/DOUBLEPOST]Убаа работа. :)

Јас работам во кафана/ресторан (тоа за мене исто е). Можам да јадам што сакам. Воглавно јадам скара додека сум на работа:)
 
Абе знам за кулинарика и сл. ама сепак гледањето преку веб сајт и во пракса не е исто.
А што е различно во однос на праксата помеѓу веб сајтот и форумов? Токму тој ти го предложив затоа што има автентични рецепти од нашето поднебје за разлика од други кои само преведуваат од странски сајтови а пола од состојките нема од каде да се купат кај нас.
 
Па на пр. неколку пати сум спремал рецепти од таму и ако на видеото вика и е потребно да се направи нешто за 1 час мене ми треба 3 часа, и башка на крај нема да ми испадне како што треба... Абе коа ке речам дека за мене има, значи има разлика. :)
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom