Што готвите во моментов?

• Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Не глеам храна навечер зашто ќе ми се пријаде,а нејќам да јадам навечер.Али сепак изгледав 1 видео, baked jerk cauliflower))))У почеток мислев дека ќе ме живцира типот кога го видов брадосан,али ок е .обожавам карфиол,во секаква форма ,али до сеа не сум го пробал печен.
Утре ако одам на работа,ќе праам ))))
Автоматски споено мислење:

Ако веган можат да се мускулести, ти само без месо на коњ си.
Ма знам,хаха,јас неам проблем и да земам на игла протеин па ќе видиме.А тие веганите со вајано тело,го знам,али кај можам јас толку време да одвојам на тоа,хахах

Не глеам храна навечер зашто ќе ми се пријаде,а нејќам да јадам навечер.Али сепак изгледав 1 видео, baked jerk cauliflower))))У почеток мислев дека ќе ме живцира типот кога го видов брадосан,али ок е .обожавам карфиол,во секаква форма ,али до сеа не сум го пробал печен.
Утре ако одам на работа,ќе праам ))))
То му го ѕирнав на инста, јас земав карфиол на слика шо видов то ми е на мени за утре:
IMG_20201220_163947.jpg
Вака нешто ќе целам.

Crispy,најбоље,али коа ќе го вариш/бланшираш стави јаболков оцет и водата )))
Дали конзумираш тахини и chickpea?
Да, двете. Тахини во зеленчукова "манџа". :love:

Браво... и јас обожавам. Паам рагу на гарнир на буфет, тиква,chickpea,i cabbage stew.Со тахини и табаско,немаш појма девојко,колку е добро !! )))
Автоматски споено мислење:

Пробај направи хумус,од црвена леќа,со тахини,лимонов сок,и свеж коријандер

Последно уредено:
Пробај направи хумус,од црвена леќа,со тахини,лимонов сок,и свеж коријандер
Имам се сем коријандер. Ако не најдам свеж можам со нешто да заменам?

Ми треба маринада за печено јунешко месо. Сакам што повеќе да биде меко, некаде прочитав треба и сок од ананас, папаја па и киви.
Демек тоа го омекнува месото.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Ми треба маринада за печено јунешко месо. Сакам што повеќе да биде меко, некаде прочитав треба и сок од ананас, папаја па и киви.

Кој дел јунешко,и за кога ти треба?)))))

Ја правам вака кога маринирам бифтек:
соја сос, лимонов сок, ворчестер сос, маслиново масло, сол, бибер, мелен лук и ставам едно italian seasoning кое го купувам во кесичка ма да можеш и сам да си го направиш.

Еве ти рецепта ако те интересира, се остава неколку саати во фрижидер а најбољи да преноќи.

Бут, за викендот.

У принцип,можеш да маринираш у киви,или у ананас,али не бут,обично бифтек така маринираат.
Мене не ми се свиѓа,дека му дава кислинка на месото.
Јас како го правам.
Го маринирам за 24 часа до печењето

Многу кромид 1 спрема 1 со месото.
Морков
Целер
Ловрушка
Сол
Бибер
Лук
Црвено слатко вино
Сенф

Ги мешаш солта и биберот заедно и го солиш месото,ама убаво го триеш со цела дланка да се впие солта.
Потоа го поместуваш во сад и го додаваш кромидот,али кога го додаваш треба да го гмечиш со раце,кромидт да пушти сок.Морков целер лук се крупно исечено додаваш,и сето тоа заливаш со вино,да го покрие месото до пола.
Го печеш Околу 2 саати на 190. Во ракав за печење. Можеш треба и повеќе,зависи од месото ))) Какво е и колкаво парче е )))))
unnamed.jpg
Кога ќе биде готово го вадиш од рекавот,и го печеш месото на 250 степени 10-15 минути за боја да фати.

Во тенџере правиш запршка и додаваш зеленчуците и сокот од печењето ))) вода,и да се вари така едно 10 минути,па послем сето тоа на блендер и имаш прекрасен сос од печење ))))

pilesko na trilijarda nacini :ROFLMAO:

barav nekoj recept za kaserola, ili pojadok
so kompir i jajca sho moze da se pravi vo rerna. pogolemiot del od receptite bea so meso, pa jas go modificirav na pilesko.

F050FD71-4E7A-4A67-99D7-1C8D5570A52A.jpeg

AAF6836F-F8B5-462C-AE66-9F8D57EFF420.jpeg

soodnos kompiri pilesko jajca, bazirano za kolku porcii planirate, i eventualno ako nekoj racuna kalorii

se pece na 200 stepeni 45-60min

CDC9F638-6647-46AC-BAB7-DCF7E89B481C.jpeg

once again, za lugje so minimalni gotvacki poznavanja i sposobnosti :ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom