Што готвите во моментов?

• Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување

Nekam da ti krsam film ama posto si foodie i prasa ako nekogas imas prilika da ides vo Peru ili da probas peceno pile na niven nacin na rotisary (mada tamosnata kokoska e pomala i povkusna) plus zeleniot sos/makalo, steta nie nemame obicaj i retko spremame soscinja koga jademe pilesko... Za mene ova e najvkusno pilesko sto go imam jadeno vo zivot. probaj napravi go sosot, so ogled deka sakas luto od gornava slika pipercinjata, ke ti se sviga epten.

1604255489213.png

1604256247524.png

Nekam da ti krsam film ama posto si foodie i prasa ako nekogas imas prilika da ides vo Peru ili da probas peceno pile na niven nacin na rotisary (mada tamosnata kokoska e pomala i povkusna) plus zeleniot sos/makalo, steta nie nemame obicaj i retko spremame soscinja koga jademe pilesko... Za mene ova e najvkusno pilesko sto go imam jadeno vo zivot. probaj napravi go sosot, so ogled deka sakas luto od gornava slika pipercinjata, ke ti se sviga epten.

Прегледај го приврзокот 272601

Прегледај го приврзокот 272603
Во никој случај не ми кршиш филм, на место си скроз.
Баш ме радува предлогот и сугестијата.
Ќе прогуглам за ова и ќе го направам нареден пат на тој начин, ќе пуштам слики тука.
Перу ми е една од земјите кои би сакал да ги посетам, така да ова ќе го имам на ум.
(y)

6f777a1f728fa39c693fbdc3ecdae53c.jpg

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Коа сме кај пилињата.
1 пиле 1.400кг (обезкостено)
20201103_173813.jpg
Маринад
1 лажичка: сол,црвен пипер,куркума,
1/2 лажичка: вегета,ким
3 зубчика лук
0.100 јогурт или кисела павлака
И у фрижидер на 2 саати

20201103_174501.jpg20201103_174528.jpg20201103_173115.jpg

Нема заебанција со пилеќо

sto ti e tebe omileno... ajde da se drzime na internacionalna scena.... site ne puka nostalgina ponekogas za naseto so oriz ama vaka od strana sto si probal?

od japan katsu, karaage, teriyaki, yakutori?

si probal KFC... korean fried chicken?

sto ti e tebe omileno... ajde da se drzime na internacionalna scena.... site ne puka nostalgina ponekogas za naseto so oriz ama vaka od strana sto si probal?

od japan katsu, karaage, teriyaki, yakutori?

si probal KFC... korean fried chicken?
Па незнам неам омилено чесно,многу ми е тешко да се одлучам,али фаворит ми е Jamaican Jerk chicken. ))))
Junk food т.е макдоналдс,кфц,бургер кинг,не некогаш)))))

Па незнам неам омилено чесно,многу ми е тешко да се одлучам,али фаворит ми е Jamaican Jerk chicken. ))))
Junk food т.е макдоналдс,кфц,бургер кинг,не некогаш)))))

ke treba da probam toa... imame tuka jerk seasoning ali nikad ne sum zel

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom