Што готвите во моментов?

  • Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување

Така и си мислев.
Последен пат кога бев во МКД се утепав барајќи касарече, и едвај успеав да најдам во тинексот близу ФОН.
Кај нас во главно од паста само фусили, фарфале, таљателе, шпагети, букатини и пене.
А што е најинтересно, за македонците се што не е долго, е макарона...А речиси ретко кој купува макарони. :)
 
Така и си мислев.
Последен пат кога бев во МКД се утепав барајќи касарече, и едвај успеав да најдам во тинексот близу ФОН.
Кај нас во главно од паста само фусили, фарфале, таљателе, шпагети, букатини и пене.
А што е најинтересно, за македонците се што не е долго, е макарона...А речиси ретко кој купува макарони. :)
има њоки,папарделе,лазања,тортелини,
 
има њоки,папарделе,лазања,тортелини,

Не велам дека нема.
Сакам да кажам во главно тоа што го набројав можеш да го најдеш со плус лазања и тортелини.
За останатите како касарече, ригатони, лингвини и др. е стварно посебна мисија и треба да идеш во големите маркети.
Али разбирам комплетно зашто е тоа така.
Кај нас последниве некои години со интернетот почна паста на поинаков начин да се готви по домовите.
Претходно се знаеше, свари кило-две шпагети или такозвани макарони, прегори ги со зејтин да траат цел ден, кечап+сирење и јаде цела фамилија. :)
 
Така и си мислев.
Последен пат кога бев во МКД се утепав барајќи касарече, и едвај успеав да најдам во тинексот близу ФОН.
Кај нас во главно од паста само фусили, фарфале, таљателе, шпагети, букатини и пене.
А што е најинтересно, за македонците се што не е долго, е макарона...А речиси ретко кој купува макарони. :)
Не велам дека нема.
Сакам да кажам во главно тоа што го набројав можеш да го најдеш со плус лазања и тортелини.
За останатите како касарече, ригатони, лингвини и др. е стварно посебна мисија и треба да идеш во големите маркети.
Али разбирам комплетно зашто е тоа така.
Кај нас последниве некои години со интернетот почна паста на поинаков начин да се готви по домовите.
Претходно се знаеше, свари кило-две шпагети или такозвани макарони, прегори ги со зејтин да траат цел ден, кечап+сирење и јаде цела фамилија. :)
Ne zaboravaj I vegeta stavaat nekoj :icon_lol:

Obozavam ravioli polneti so pecurki I ricotta, vo butter black pepper souse I finish od svez bosilek.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom