Што готвите во моментов?

• Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Јас очигледно немам попаметна работа толку касно ама утре нема да можам долго в кујна и од вечерва напрајв експериментални веге бургери и утре ќе одат во лепиња, а топчињата за веган болоњезе.
IMG_20201120_233826.jpg
Да речиме дека пред некој ден ми беше досадно и решив да клам веган виршла, една, во блендер. Од тогаш се осеќам како нов свет да открив.

Ќе сликнам и бургерчињата утре.

@EmilijaS Сограѓанке иако не сум ниту вегетаријанец ниту веган ама what in the world.. веган виршла бе :D Дај кажи кај има такви работи низ град да купам за проба :)

@EmilijaS Сограѓанке иако не сум ниту вегетаријанец ниту веган ама what in the world.. веган виршла бе :D Дај кажи кај има такви работи низ град да купам за проба :)
Dm ме снабдува мене засега. :ROFLMAO:
IMG_20201111_115446_compress91.jpgIMG_20201111_115456_compress48.jpg
Овие ги имам моментално.
За оваа количина:
IMG_20201121_085251.jpg
За ова количина две виршли и пола колбас изблендирав ( + црвена леќа). :ROFLMAO: И после како мелено го третирав до негде.

Dm ме снабдува мене засега. :ROFLMAO:
Прегледај го приврзокот 275532Прегледај го приврзокот 275533
Овие ги имам моментално.
За оваа количина:
Прегледај го приврзокот 275534
За ова количина две виршли и пола колбас изблендирав. :ROFLMAO: И после како мелено го третирав до негде.
Иако не сум вегетаријанец ни веган,ме фасцинира твојата креативност.Дали знаеш како се прави вегански мајонез?

@chef_cook jas sum pravel Vegan Mayo in the past so Indiski orevi, lemon, senf, vinegar, seker, voda,nutritional yeast ( na makedonski kvasec beshe?) , no ako imash dr opcija share it plz
Ако не се лажам nutritional yeast е неактивен квасец, не обичен, со cheesy taste али немам користено али ова од читање. :3 Не знам ни како иди на мкд. :с

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom