Што го прави човекот човек?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Човекот го прави човек она што го прави да се разликува од животните,а тоа е способноста да размислува свесно и со разум.Но за да бидеш човек меѓу луѓето е потребно многу повеќе.Човештвото со години градело морална пирамида,на која секој за да биде човек мора да и се покорува.

за мене човекот го прави само неговиот став и неговото свое ЈА

Zatoa sto saka da e covek.
Malce radiacija i de vidime dali i ponatamu ke bide covek ili
SpiderMAN, SuperMAN, IronMAN, BatMAN, WoMAN ...
:o

Covekot go pravi covek nema sto da go pravi,so samoto toa sto mu stoi covek si e covek nema sto da se filozofira.Vaka ili taka dali si dobar ili los pak si istoto bice od vcera pak si covek nemozes da bides zivotno.Ama aj ke kazam razumno donesuvanje na odluki,sfakajanje i vzaemno pomaganje so ostanatite clenovi na opstestvoto,so eden zbor covek zvezda,sekade kade sto ke se pojavi da bide omilena faca,ne zaradi toa sto e top oblecen i ima pari tuku dobrinata,pozrtvuvanosta,edinstvenosta,covek koj umee da gi razbere drugite,covek poln so pozitivna energija,sto znam sekoj si ima svoja zamisla,meguta od druga strana covekot go pravat covek negovite greski ehhhh paradoks,se zbuniv sea i samata.So samoto toa licnost se kazav ne samo covek tuku i licnost,svoe jas itn itn

Mudrosta definitivno,iako u posledno vreme mnogu luge smetaat deka parata go prai coekot coek so e totalno aut i ne znam zaso go pocnav muabetov

covekot go pravi coek samo cesnosta i toa da bide ona sto e da ne se folira da bide drustven da se smee da bide na blog na forum i taka

човекот е човек ако умее да сака, да почитува, да се однесува културно, и најважно да не изиграва некои животно (како што некои се прават така п.р. мајмуни :) туку да биде тоа што е... ХОМО САПИЕНС!!!).

Razumot, karakter i dobriot odnos sprema site bezrazlika od vera, nacija i ctalez

Човекот го прави сепак своето ја што ќе го изгради ако сепак го изгради,а материјалните работи човекот го прави со еден збор ѓубре зашто затоа што почнува да се лигави да не биде тоа тоа што бил порано зашто имам другари што порано што се вика немале пари за леб а сега имаат премногу пари и сега ги откачив зашто стануваат премногу себични лигави итн а имам и дргуари што имаат премногу пари што знаат да ги ценат парите.

covekot go pravat covek edinstveno negovite moralni i duhovni vrednosti,negovite pogledi na svetot i razmisluvanja!nisto drugo!

Човекот го прави човек можноста да размислува и да расудува на рационален начин.Љубовта го прави човекот човек.Способноста да чувствува,да се грижи,да има потреба од некој поред себе,да има потреба да гушне или бакне некој.Можноста да се изрази и да постапи како што сака во моментот,да има свое ЈАС и да ги почитува другите ТИ.И да не дозволува да биде омаловажуван и да му го погазуваат неговото ЈАС.

Човекот човек сигурно е дека не го прави облеката. Потребно е многу љубов и правилно расудување за да успее да се издвои. Човекот има можност да ја докаже својата вистинска вредност, да покаже дека знае да почитува и дека сака да биде почитуван, а не омаловажуван. Љубовта како емоција општо, му помага да биде несебичен, да ги покаже своите чувства и пожртвуваност. Разумот го условува на некој начин правилно да ги согледува работите околу себе. Да не мисли на себе си како единка, да не ги потценува другите, нормално дека не треба да се погази себе си ниту пак да погазува други, а во никој случај да не дозволи некој да го омаловажува него.
Човекот човек го прават мал милион ситници во животот кои ќе му се случат.Никогаш нема да успееме да ги кажеме сите, ама доволно е да ги наброиме и спомнеме оние најважните.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom