Што е тоа што човек го прави различен од другите?

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Доволна разлика е тоа што секој живее како што сам сака... Тоа е една голема работа која го прави секој човек различен...
Не би рекол дека карактерот е разлика, затоа што во светот мора да има најмалку бар еден кој го има истиот карактер како мојот. Јас лично познавам 3ца со ист карактер како мојот...така да...:helou::helou:

Не сме сите исти има разлики колку сакаш, но мислам најмногу се разликуваме по она што сме, по нашата личност, по нашата внатрешност.

Во основа сите сме луѓе,главно се што има јас имаш и ти имаат и другите,ама начинот,распоредот,дали на гени дали во психата,дали физички ни е различен..Значи сите сме исти,ама сепак различни,не постојат дупликати...

Во основа сите сме луѓе,главно се што има јас имаш и ти имаат и другите,ама начинот,распоредот,дали на гени дали во психата,дали физички ни е различен..Значи сите сме исти,ама сепак различни,не постојат дупликати...

Добро сепак генскиот и физичкиот дел се факти тоа и се знае дека сме различни во таа смисла. Тука повеќе за психата станува збор и размислувањата и погледите кон светот.

Јасно е, по генотипот и фенотипот... нема што да се дискутира тука:)
башка имаше 2 други скроз исти вакви теми.

Добро сепак генскиот и физичкиот дел се факти тоа и се знае дека сме различни во таа смисла. Тука повеќе за психата станува збор и размислувањата и погледите кон светот.

Па и за психата различни сме,на некој начин генетикската предиспозиција ни го одредува психичкиот дел од нас...И за психата можам да кажам дека сите сме различни,но сепак различни,затоа што ако добро се знаеш себеси,уште подобро ќе ги знаеш другите и ќе ги сватиш,а за да ги сватиш сепак треба да постои нешто различно од тоа што го замислуваш ти,значит функционираме исто,ама начините што ги одбираме не се еднакви и не прават различни...

најмногу стил на живеење,како размислуваш и како постапуваш.

според мене на прво место е карактерот, а потоа начинот на живот, амбициите, способностите, талентите!!!!!!

Односот кон другите,различни реакции во различни ситуации и смислата за хумор (:

Ниво на интелгенција.

Јас на пример попаметен сум од другите.

начинот на размислување, сфаќањата околу некои работи...
надворешниот изглед, вкус на избор и тн...

Чекај батка, како мислиш различни?
Ако е различни спрема останатиот жив свет, да ние сме луѓе, Homosapiens. Како што во една книга пошиваше: Only the men knows about past and future. А тоа ни го дава мозокот.
А за тоа ти во што си различен од мене и од останатиот човечки вид сам треба да увидиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom