Што е тоа грев - дефиниција

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
vie izgleda ne me citate ,, no sto da se pravi ,,, sedni i razmisli poubavo mozebi ke svatis dali ti zboruvam laga ili ne,,, no zapomni ne rekov deka i ubistvoto nee grev... razlikuvaj.
Значи, ако тебе некој ти каже да се фрлиш од зграда, тој е грешен, а не ти?
Убиството на припадник од друга етничка или религиозна група, исто не е грев, само се казнува ако те фатат.

Тоа се вашите размислувања. Јас ништо не ти туркам под нос.
И дај стварно, лично познавам верници Муслимани, па сите ја знаат вистината околу која се вртиме тука.

Гревот е дефиниран од Црквата и Христос. Нема потреба од странични, псеудо дефиниции ако едикојси решил дека некои божји одредби не се поклопуваат со неговата блудност.

Гревот е дефиниран од некоја си заедница која што дефинира за други, кои не се дел од таа заедница, што е грев и како ете постои казна за тој грев!
Нека си ги чуваат гревовите и казните за самите себе, внатре во заедницата...
Не сакаме псеудо дефиниции за зборот грев стари 1000 години!

За најтежок грев се смета токму оној грев кој не е покаен колку и да е мал, затоа што тоа е жива рана за душата на човекот, која треба што побрзо да се лечи преку Светите Тајни.

Еднаш прашав еден свештеник што е тоа грев ? Ми рече грев е свесно или несвесно одбивање на Божјата милост. Тоа го сватив како, не е можно да не згрешиш, но да се сомневаш во Божјата милост е уште поголема грешка. Сепак мислам дека тоа е нож со две острици. Пошто грев е и претерана надеж во милоста Божја и непрестано грешење поради тоа. За најголем грев црквата го смета самоубиството. Се согласувам и со Sweetheart-Arsenal<3 дека најголем грев е непокаениот. Гледам спомнати се Светите Тајни. За оние што не знаат 2 од 7те Свети Тајни се покајание и исповед.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom