Што е тоа грев - дефиниција

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Фала што ми одговори :)
Да те прашам зошто го правиш тоа што го правиш?
Така си научена или тоа е твојата природа?
Ако е твоја природа од кај произлегува?
Ако си така научена....тури му пепел :)

Воспитанието не е исто што и морал.
Моите родители можат да ме воспитаат да јадам човечко месо, да шетам гола, да убивам луѓе, да крадам (позната приказна со малите ромчиња, а?) итн итн итн...

Во голем дел од работите што ги правам, ги правам во согласност со мојата природа. Притоа гледам да се придржувам до принципи кои мене ми се важни, и да не повредам други луѓе (иако тоа секако се случува, посебно кога не се вклопуваш во мнозинството).

:)mnogu smesno...tolku kontradiktornost kaj XEPTAGRAM !!
i samoiot ne se razbira,a ne pak toa sto go napisav.
Ај објасни ми на кој начин според тебе не е контрадикторен терминот "наследен грев"?
Како може некој да се роди со грев? За тебе тоа не е контрадикторно?
И ти си нашол да зборуваш и да судиш за други дека се контрадикторни?

;)nemam vreme da ti gi razlozuvam supstancite..ete ti pricina,poveri ti samiot,..
kako vtoro ne sum "momce"..
--- надополнето: Oct 18, 2011 11:39 PM ---
Koga na forumov ne znaes vo koj rod sum,zosto treba da odam ponatamu?

;)nemam vreme da ti gi razlozuvam supstancite..ete ti pricina,poveri ti samiot,..
kako vtoro ne sum "momce"..
--- надополнето: Oct 18, 2011 11:39 PM ---
Koga na forumov ne znaes vo koj rod sum,zosto treba da odam ponatamu?
На форум сите ги викам момче...
Немаш време, а ми се тетеравиш по форуми и раскажуваш приказни за гревовите на умирачкиот бог на рисјаните...
Кажи ми што ти е тебе нормално, овој пат ете девојко(гледам симболот на Венера си го ставила за аватар), мажот да е прв, а потоа жената?
Зошто да не е два во едно? :)
Дали за мажот следуваат едни а за жената други гревови?

ajde uste edno prasanje do IPSISSIMUS ..ako nemame nasleden grev,t.e.ako ne sme rodeni vo grev togas zosto dosol Isus da ne otkupi od grevot?
(sinot bozji koj ostavil najgolem vpecatok vo coveckata istorija i go razdelil vremeto na pred nasata era i vo nasata era i koj ne postoi covek na zemjata a da ne cul za nego)

ajde uste edno prasanje do IPSISSIMUS ..ako nemame nasleden grev,t.e.ako ne sme rodeni vo grev togas zosto dosol Isus da ne otkupi od grevot?
(sinot bozji koj ostavil najgolem vpecatok vo coveckata istorija i go razdelil vremeto na pred nasata era i vo nasata era i koj ne postoi covek na zemjata a da ne cul za nego)
And here we go again...
Ipsissimus, со среќа :)

Ти рисјанин, бараш од мене да ти кажам зошто? Па да имаше за мене логика таа глупост, немаше да прашам. Ти велиш дека постоело такво нешто како "наследен грев", затоа еве јас те прашувам да ми објасниш на кој начин за тебе тоа не е контрадикторно, како е нормално да се наследува грев?
Ако твојот дедо на пример му згрешил некому, како тоа тебе те прави крив?

okej.Momce, mislam Xeptagram da ti kazam pravo se isto mi e dide toa simbol na venera ili nekoj drug crtez.
1.A ZA Mazot deka bil prv sozdaden.pred zenata toa e fakt.,uveri se sega ti kako i zosto,,
2.Ne postojat maski i zenski grevovi,ti kazav, nasleden grev koj site luge go imaat,uste koga edno dete e zacnato toa si doaga aftomatski sakal ili nejkel...samo prviot covek,vo pocetokot bil sovrsen.toa znaci bez grev..aj sega pozdrav i leka nok..

Грев е религиски поим т.е назив за чин кој се коси со нормите и проповедите на религијата, соодветствува на модерните термини злостор/криминал.
-дефиницијава ја смислив сам и ќе си ја патентирам :cool:-

За тие постои казна, мораш да си ја промениш дефиницијата.
Моралот не е пишано правило, според тоа не подлежи на никакви законски казни и санкции. Според тоа, ниту едно аморално дејствие не може да се оцени ниту како злостор, ниту како криминал.
Обработи си ја дефиницијата, пред да ја патентираш!
--- надополнето: Oct 19, 2011 12:31 AM ---

Не дошол. Поедноставно амин.
Денес ако мислиш дека си син божји, идеш на психијатрија.
Тогаш немало психијатрија.
Е јебига...
--- надополнето: Oct 19, 2011 12:32 AM ---
okej.Momce, mislam Xeptagram da ti kazam pravo se isto mi e dide toa simbol na venera ili nekoj drug crtez.
1.A ZA Mazot deka bil prv sozdaden.pred zenata toa e fakt.,uveri se sega ti kako i zosto,,
2.Ne postojat maski i zenski grevovi,ti kazav, nasleden grev koj site luge go imaat,uste koga edno dete e zacnato toa si doaga aftomatski sakal ili nejkel...samo prviot covek,vo pocetokot bil sovrsen.toa znaci bez grev..aj sega pozdrav i leka nok..

Утната тема.

Навистина не разбра, или така ти одговара?
Мислам дека секој разликува што е природно, а што општествено.
--- надополнето: Oct 18, 2011 5:07 PM ---

И пак се навраќаме на делот, каде што во една исламска земја, морално е еден маж да има 4 сопруги, во секоја христијанска, секуларна итн. земја, тоа е крајно аморално.
ЗНАЧИ, тоа што јас го правам за некого е морално, за некого аморално.
Во Република Македонија, имаме луѓе од сите религии, кои ќе ги земам за пример на луѓе од кои се очекува да почитуваат некакви си морални вредности.
Дали, за мнозинството во Западна Македонија важат едни морални вредности, а други за мнозинството во Источна Македонија?
Дали во Чаир важат едни морални вредности, а во Аеродром други?
Дали во Тетово важат едни, а во Струмица други?

Немаме заеднички морални правила во Македонија. Значи нема.
И грешка си, не е тоа основата на соживот, а љубов, мир, соработка... тоа не е морал.
Јас мислам дека според христијански правила сум аморална, а сепак ширам љубов, мир, толеранција, соработка, добра волја, солидарност, хуманост......[/quoteAjde objasni mi ti koja e osnovataa za zivot ?Sto e moral?
--- надополнето: Oct 19, 2011 5:09 AM ---
Фала што ми одговори :)
Да те прашам зошто го правиш тоа што го правиш?
Така си научена или тоа е твојата природа?
Ако е твоја природа од кај произлегува?
Ако си така научена....тури му пепел :)
Ako tvoeto prasanje se odnesuva na toa kako jas se odnesuvam i postapuvam...pred sve e toa od mojata kultura i vospituvanje.A ko sakas ti da mi odgovoris sto e moral?Koi se moralnite obvrski sto mislis ti?I ako ljubovta,mirot.itn ne se moralni vrednosti sto e drugo?

1. Ти девојко знаеш ли што е факт? Факти ли се за тебе тоа збирката народни еврејски прикаски што ја нарекуваш библија? (или Куранот ако си муслиманка, сеедно)
2. Тоа аФтоматски дека се пренесува попот или оџата ли те научи?

KAKO moze nekoj da diskutira i da dava mislenje na tema" Sto e grev"? ako negira osnovni fakti (treba li da gi nabrojuvam sega i koj fakti),togas ne e dovolno kompetenten da prodolzi ponatamu so diskusijata.
--- надополнето: Oct 19, 2011 9:04 AM ---
Sto bara ATEIST na taa tema koga i taka i taka e ATEIST;
MOZEBI SE PREDOMISLIL(n)

KAKO moze nekoj da diskutira i da dava mislenje na tema" Sto e grev"? ako negira osnovni fakti (treba li da gi nabrojuvam sega i koj fakti),togas ne e dovolno kompetenten da prodolzi ponatamu so diskusijata.
--- надополнето: Oct 19, 2011 9:04 AM ---
Sto bara ATEIST na taa tema koga i taka i taka e ATEIST;
MOZEBI SE PREDOMISLIL(n)
А ти можеби и не знаеш што значи атеист. Ако ми покажеш докази, ќе знам дека господ постои и нема да има веќе теисти и атеисти. Сите ќе знаеме.
Одговори на тоа што те прашав

a ti zosto si ateist?
--- надополнето: Oct 19, 2011 9:26 AM ---
sega veke sme vo druga tema..

a ti zosto si ateist?
--- надополнето: Oct 19, 2011 9:26 AM ---
sega veke sme vo druga tema..
Иако ти избегнуваш да одговориш, ќе ти одговорам вака
Ако ти донесам една затворена и непровидна кутија, и ти кажам дека во неа има милион евра, ќе ми веруваш ли?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom