- Член од
- 13 април 2021
- Мислења
- 3.761
- Поени од реакции
- 12.223
Проблемот е количината. Немам контрола над шпагети и макарони, така што подобро за мене е да не ги консумирам.Ќе сакаш малку повеќе за ова?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Проблемот е количината. Немам контрола над шпагети и макарони, така што подобро за мене е да не ги консумирам.Ќе сакаш малку повеќе за ова?
Проблемот е количината. Немам контрола над шпагети и макарони, така што подобро за мене е да не ги консумирам.
Нешто повеќе околу ова?Над 85% од луѓето кои ослабеле за некоја година ќе бидат пак на иста килажа, за грото од луѓето решение е само GLP1.
Имаш тестенини од леќа, интегрален ориз, хељда, леблебија, имаат протеини и имаат одличен вкус само без миљарда калорииИ пушењето и дебелината се ризик фактори за голем број хронични болести. Добрата страна е што и двата ризик фактори се модифицирачки, така што може да влијаете на нив, само треба да имате воља да го направите тоа.
Не сум имала проблеми ниту со едното ниту со другото. Не сум пушач и се трудам колку толку да бидам физички активна. Трчам минимум три пати неделно. Не јадам леб, благо поретко….гледам да правам здрави благи, овошје и зеленчук обожавам… обожавам и тестенини, ама избегавам (убедливо највеќе дебелеат).
Имаш тестенини од леќа, интегрален ориз, хељда, леблебија, имаат протеини и имаат одличен вкус само без миљарда калории![]()
Isti se ama razlikata e vo integralnite vlakna, skokot na insulin i cuvstvoto na sitost.
Затоа што после секс преплавен си хормони од типот на допамин окситоцин и други а со цигарата само даваш буст на допаминот и ти е уште поубаво и поинтензивно.Дебелината посебно ми е одлика на лабилен карактер и човек без дисциплина.
Цигарите не би ги коментирал, има пушачи што смрдат, пушачи што не смрдат, некако може да им се фати ред и контрола, некад се романтизацираа, некад и ја пушам ко ќе се напијам или после секс, ова второ никад нема да го разберам зошто го правам а никогаш не сум бил активен пушач иако првата цигара ја ставив во уста уште на 16 години.
Ама дебелината ме страшно иритира и гнаси. И нема врска со изгледот, мислам има, гадно е да изгледаш како кит ама погадно е кога си горд на тоа и сите други ќе ти се криви зошто си лабилен карактер и немаш дисциплина.
Се почна со еден близок другар што го сакам како брат, пораснавме заедно, беше надеж во ракомет и атлета, стекна некои повреди по колена, изеде две три разочарувања во живот и се тотално напушти. Првин не беше страшно и беше смешно и како одминуваа годините и стареевме, стануваше се пострашно и пострашно. Ради него замрзев дебели луѓе.
Колку само имам зборено, пробувано да го мотивирам, ни ја самиот не знам, еден куп луѓе околу него исто ама увек судбината му беше крива, Ратко, Петко, Трајко. Увек нешто го болеше, секој ден, нов изговор. Ама да се гнете благо, цел ден по кафани, алкохол, мрсно и пиење Кока Кола место вода беше полесно и разочарувања поминуваа таа вечер. Таа вечер е опуштен и друг лик. Утредента пак стара песна.
Ама последно време не е за смеење, нон стоп е по доктори, триста забрани и го плашат, го гледам останал без заби и дише како Харконен од Дјун и срцево ме боли што сам на себе нејќе да си помогне. Пак си тера по исто.
А скоро сите искуства со дебели луѓе ми се слични како со него, увек полни изговори, увек немале време, увек утре ќе почнеле.
А па крмачиве па женски што се гордеат со тоа и како демек не требало body shaming, за такви болни карактери па пак посебен круг во пекол.
Без дисциплина, карактер и жртва, нема резултати и тоа е.
Претпоставувам ради истово можам да пушам цигари кога сум загреан или пијан. На пример трезен да земам да запалам цигара почне да ми се гади а кога сум у елемент пушам како турчин.Затоа што после секс преплавен си хормони од типот на допамин окситоцин и други а со цигарата само даваш буст на допаминот и ти е уште поубаво и поинтензивно.