Што е Македонец? (реална слика)

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Не ви го разбирам тој мизерен "патриотизам". Шо е уствари тоа "да си ја сакаш државата и народот"? Си ја сакате власта, администрацијата, смотаната раја, муџахедините...? Формата како изгледаат границите на географска карта или како звучи името? Не знам шо има да сакаш во ваква смрдена дупка.

Нешто најбедно и најмизерно на светов. :bravobe::bravobe:

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Ова се ствари шо под дифолт ги има на други места. А кај нас, и не баш. Можам да кажам и дека се искључок, барем, барем во мојата средина кај што живеам.

А пари? Колку пари сакаш понудими, не би ја трампал слободава шо ја иам за нив.

едит:
Страв? Од што страв? Да не си имала страв дека некој можеби ќе те киднапира? Ќе те убие? Страв да неможеш да излезеш?
За домашни проблеми станува збор. Колку ги има кај нас, толку ги има и у странство.

Ко шо си кажав, македонче има најдобро детство од сите. Не е сјајно, али е подобро од другите.

Ke i se zablagodaris li na vladata za slobodata sto ti ja ovozmozila? ;)

Ke i se zablagodaris li na vladata za slobodata sto ti ja ovozmozila? ;)

Браво Битушко, какав поента направи, лудница. Сакаш сладолед од поскапите, со чоколадо?

А пари? Колку пари сакаш понудими, не би ја трампал слободава шо ја иам за нив.

*[DOUBLEPOST=1434983942][/DOUBLEPOST]
Да. Имав среќа што оваа влада не беше власт кога бев дете.

Pa vo gorniot post zboruvas za slobodata sto si ja imal vo 2010 g., 4 godini kontiunirana vlast na DPMNE :)

*[DOUBLEPOST=1434983942][/DOUBLEPOST]

Pa vo gorniot post zboruvas za slobodata sto si ja imal vo 2010 g., 4 godini kontiunirana vlast na DPMNE :)

Не. Во постот зборувам за среќното ми детство.
Ваљда ја знам за шо зборувам, со оглед на тоа дека ја сум го напишал постот?
Или незнам? Ти знаеш можеби? Ај кажи ми шо сум мислел. Баш ме интересира.

Не. Во постот зборувам за среќното ми детство.
Ваљда ја знам за шо зборувам, со оглед на тоа дека ја сум го напишал постот?
Или незнам? Ти знаеш можеби? Ај кажи ми шо сум мислел. Баш ме интересира.

Си напишал СЛОБОДАВА во твојот пост од 2010 г., а членот -ва во македонскиот јазик означува сегашност или блиска раздалеченост на членуваната именка :)

Си напишал СЛОБОДАВА во твојот пост од 2010 г., а членот -ва во македонскиот јазик означува сегашност или блиска раздалеченост на членуваната именка :)

Е фала. Ете глеаш. Незнаев што сум мислел. Фала што ми кажа што сум мислел, никад немаше да знам.
И друг пат вака ќе те прашувам кога нема да знам што сум сакал да кажам со некој пост да ми објасниш.

Е фала. Ете глеаш. Незнаев што сум мислел. Фала што ми кажа што сум мислел, никад немаше да знам.
И друг пат вака ќе те прашувам кога нема да знам што сум сакал да кажам со некој пост да ми објасниш.

И купи му еден сладолед од оние поскапите, со чоколадо.

Македонец?? Е што е де, обичен човек, нкогаш не сум ги делела луѓето по националност или да ги дефинирам по основ на држава, просто ми е некако, додека не те запознаам индивидуално не генерализирам, единствено статистиката се коси со генерализација е сега у однос на статистика еве да не бидам оф топик може да се каже дека се многу попустливи во однос на сопствените права некако научени се на неправда и поголемиот дел и се помируваат со тоа, се задоволуваат со премалку на пример со партиски сендвич или со плата од 150 евра што е жално...

А кога сме кај историјата, не верувам во историја бее, врз основа на интереси е креирана, сакаш да ми кажеш дека податоци од пред нашата ера се точни па уште и во детали..ма немој да ме ј.... бре, толку библиотеки испозапалени низ историјата, па препишувани па додавано па преувеличувано и на крај продукт кој што 1% е вистина, не фала не веруем и глупа ми е самата помисла да се бавам со минато, живеам во сегашност и визуелизирам иднина, минато е завршена работа, демек треба да се гордеам со Александар Мак.?? моја крв бил, ариевска сина крв во моите вени течеее и тоа да ми е врвот на постигнатото во животот?? Смешки..премногу ми се смешни тој тип на патриоти кои ништо корисно не направиле во животот па се вадат со хероите од минатото...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom