Што би правеле кога би немало вода?

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Ми се случи еднаш додека се туширав да снема вода, а јас онака насапуњат од глава до петици!:pos:-Ај си викам, ке почекам малку, ке дојде можеби брзо, ама за беља ни по20 минути не дојде вода, а сапуницата почна да се засушува...печење, чешање, штипење и да не ви раскажувам за сите непријатни пропратни ефекти од засушената сапуница на мојата кожа. Најголемата непријатност беше на крај, кога единствено решение за плакнење кое можев да го применам беа 3 шишиња „Бонаква“ од фрижидер, камен студени!:zid:

ВЕ читам и ви се чудам.. Ами во Прилеп ко немаше цело лето и зима вода... 40 литри на во 2 торби и еден планинарски ранец сум носел од еднио крај до другио на градо... Сега сите викате зависници вакви такви.. море да видите што е вистински ко че се нема.... најлошо е ко че треба да се капи чоек... тогаш и до 3 пати во дено ми се случуваше да одам.. пошто друг не можеше.. кеф...
Едно че ви речам... гледајте дури ја имаме за пиење од чешма...
Али сега средено е ПП.. нема појче проблем со водата.. :(.. а баш ко спорт ми идеше на -20 да одиш кај некој во двор да полниш камен ладна вода на тој студ.. 20 шишлаци и после да се натовариш ко магаре и да го одиш цел град

Da be dajdo ne vikam ne eve na primer ke preziveeme i so vino da pieme, ama voda si e voda.

хехе

ако не се уништиме во претстоечката глобална војна (која шо почна во Афганистан и Ирак...), ќе се сеќаваме на темава...

и ќе се сеќаваме како беше да пуштиш чешма и ти протече бистра пивка вода...

не е тајна дека во поголем дел од развиените земји водата од водоводот не е здрава за пиење...

и не е случајно шо евреите и слични купват водените површини низ различни земји

водата ќе биди многу поскапа од нафтата еден ден

ама се надевам дека до тогаш ќе бидиме мртви, а ако не, ќе се самоубиеме поради фактот шо сме биле толку глупи и дозволиле да дојде до таму

Toreador напиша:
Јас сум обратно ко се туширам ко оргазам ми иде. :pos: Секс у вода е најзакон нешо у постоење. Иако не сум којзнае како пливач :pos:

A ti za toa po 24 saati si vo "tusiralnata" :pos::pos::pos::pos:

Искрено, никогаш не сум се запрашал што ако некој ден снема вода.
Гадно се нервирам на пример кога на еден ден нема вода и баш у тој ден сум одлучил да се туширам, а камоли повеќе дена да нема, или пак ич.

Мора да смислам некоја направа која што од ништо ќе прави рециклирана вода, или нешто такво. Спој на хидрофор и соларно енергетички систем. Ем вода ќе имам ем пун пари. :)

Vo nikoj slusaj, ,voda mora da ima sekogas...Luge pa ke ispocrkame??Lele ne sakam ni da zamislam a ne pak da iskusam...

Ако нема вода,палам колата и на стадионот од изворската пунам 4 туби од по 25 литра вода и ке има и заби да си измијам а и да се истуширам.Поарно-здравје.

StormAngel напиша:
Искрено, никогаш не сум се запрашал што ако некој ден снема вода.
Гадно се нервирам на пример кога на еден ден нема вода и баш у тој ден сум одлучил да се туширам, а камоли повеќе дена да нема, или пак ич.

:)
Ме изнасмеа:pos: :pos: А ти да не правиш термини за туширање а?Во петок на 23 февруар во 20 часот-туширање.:je: :pos: :pos: :pos:

Vo metropola Resen cesto se deshava da snema voda a i uste po cesto da snema pritisok na vodata dur se tusirash .Ne pamtam ni sama kolku pati sum pcuela po komsite tie si vadat zelecuk , ovostie kaj nas vodata kapi kapka po kapka samponot od kosata da ne mozis da si go izvadis :) Grr..

dokolku nema voda odma trcam dole do prodavnica i si kupuvam gorska edno 10 litra zasto voda lokam vo nenormalni kolicini.

acoman напиша:
ke se prefrlime na pivo

Јас одамна сум префрлен, ама и за тоа треба вода :icon_roll
Инаку што се однесува до кризата за вода сигурно е дека ние нема да бидеме во критична ситуација во блиска иднина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom