Што би правеле ако поединци од вашето друштво користат дрога?

• Креатор на темата Креатор на темата city park boy
  • Време на започнување Време на започнување

Што Би правеле ако поединци од вашето друштво користат дрога?

• Вкупно гласачи
    238
Другар, искрено те жалам ако имаш вакви погледи. Значи за тебе луѓето се поделени на луѓе кои немаат цел во живото и се дрогираат, и луѓе кои не се дрогираат (ама не е важно што повеќето од овие воопшто немаат ни живот, а камо ли пак животна цел). Те жалам.

Јас не направив никаква поделба, ТИ ја направи.
Ако немаат живот требе да го направат со труд,мака,идеи,креативност и школување,АМА НЕ земи дрога и ти леташ и си над сите тоа ти е полесниот начин. И нема потреба да ме жалиш не сум за жалење немам мака од вакви работи.

п.с. Имам и цел во животот и се трудам да ја остварам а со дрога и алкохол сигурно нема да стигнам до таму.

Јас не направив никаква поделба, ТИ ја направи.
Ако немаат живот требе да го направат со труд,мака,идеи,креативност и школување,АМА НЕ земи дрога и ти леташ и си над сите тоа ти е полесниот начин. И нема потреба да ме жалиш не сум за жалење немам мака од вакви работи.

п.с. Имам и цел во животот и се трудам да ја остварам а со дрога и алкохол сигурно нема да стигнам до таму.
Не другар, ти ја направи со самото тоа што ги осуди оние што уживаат во дроги. Ако за тебе нешто е бесмислено за друг тоа нешто вреди богатство. Немој да ги осудуваш тие што користат дроги туку тие што не се однесуваат човечки.

Не другар, ти ја направи со самото тоа што ги осуди оние што уживаат во дроги. Ако за тебе нешто е бесмислено за друг тоа нешто вреди богатство. Немој да ги осудуваш тие што користат дроги туку тие што не се однесуваат човечки.

Аман бе мајката викаш уживаат? Па нема никаква корист од такви бе свесен ли си што пишуваш уживале они ауууу човече. Сакаш да кажиш дека тие што не се на дроги не се однесуваат човечки ? Дека не знаеме да уживаме у животот така нели ?

ХХахахха, значи најинтересна ми е поврзаноста на летање и дрога xD

:D Демек сите се фурат како "летаат" како господинот горе што се искажа УЖИВАЛЕ кога се на дроги т.е. халуцинираат и др работи што не ги знам не ни сакам да ги знам.

Не другар, туку дека не треба да ги делиш на Оние кои се дрогираат и Оние кои не се дрогираат, туку треба да ги делиш на Луѓе и Нелуѓе.
Според она што го напиша ти повеќе ќе осудиш некој кој се дрогира отколку сериски убиец.

порано го имав размислувањето дека за другар се гине и дека ќе направам се што е во моја можност за да го извадам, завршив во полиција со тоа размислување, зш во друштвото имаше треви и табли и алфи не следеле и еден ден мене ме приведоа кога зимав од кај другар ми апчиња парацетамол зошто мајка ми беше болна а беше ден недела, алфите мислеле дека се нешто друго, ме приведоа мене, превртеа се дома, ги испотресоа сите мои роднини и пријатели, напишаа во весник дека запреле ланец на дилери и ме пуштија да си одам дома. Сега имам размислување само што ќе приметиш шо има и како има, бегај што подалеку. Во принцип наркоманот не може да свати дека е наркоман додека не го допре дното, згора на тоа мисли дека може било кога да престане и да се оттргне ама не сака, мојот одговор на тоа е дека нема да го следам до дното туку може да си оди сам натаму, без да ми го споменува името, ако може да се оттргне нека проба, па да видиме дали ќе му успее. Кој сака фраер да биде нека биде јас ќе си бидам досаден сељак и ќе си гледам кариера а другите што сакаат нека гледаат

порано го имав размислувањето дека за другар се гине и дека ќе направам се што е во моја можност за да го извадам, завршив во полиција со тоа размислување, зш во друштвото имаше треви и табли и алфи не следеле и еден ден мене ме приведоа кога зимав од кај другар ми апчиња парацетамол зошто мајка ми беше болна а беше ден недела, алфите мислеле дека се нешто друго, ме приведоа мене, превртеа се дома, ги испотресоа сите мои роднини и пријатели, напишаа во весник дека запреле ланец на дилери и ме пуштија да си одам дома. Сега имам размислување само што ќе приметиш шо има и како има, бегај што подалеку. Во принцип наркоманот не може да свати дека е наркоман додека не го допре дното, згора на тоа мисли дека може било кога да престане и да се оттргне ама не сака, мојот одговор на тоа е дека нема да го следам до дното туку може да си оди сам натаму, без да ми го споменува името, ако може да се оттргне нека проба, па да видиме дали ќе му успее. Кој сака фраер да биде нека биде јас ќе си бидам досаден сељак и ќе си гледам кариера а другите што сакаат нека гледаат
А што би правел ако некој твој другар стане зависник од лекарства?повторно би се тргнал ради тоа што се пичиш од полиција?

Ќе кажам на неговите родители и мислам дека е тоа доволно, од таму нека си превземат неговите родители како да го извадат на прав пат.

Но за да се вмешаш во нечиј живот, не мислиш дека би го понижила тој човек? Можеби тој така си го замислил животот. И што треба јас да го убедувам како треба да живее? Не девојко. Секој си знае што си прави со животот. Ако тој одбрал така, така нека си живее. Јас не сум се замешал во ничиј живот и нема да се вмешам. Ќе се обидам да му укажам каде греши, но да му кажувам како да живее тоа е понижување и директна навреда.

Тоа што се обидуваш со разговор да помогнеш и што сакаш да помогнеш е сосема, нормална, природна, човечна работа... Мене ме збуни оваа реченице Не, туку кој сум јас да одлучувам за нечиј живот? Ако побара помош секако дека ќе му помогнам, ама ако сака да се дрогира нека си се дрогира јас немам ништо против.
--- надополнето: Jun 30, 2011 7:03 PM ---
Има една работа тука која е дефинитивна.
Сам нема да си помогне.
E сега прави што ќе правиш додека не е касно.
Сила дефинитивно треба да се употреби.

Да но сила која ку мо помогне, да најмиш некого да го убие не е решение(јас тоа така го сфатив) треба да кажеш на некого, на неговите родители, старател и слично, треба да најдеш некој кој вистински ке му помогне и ке го извади од таа ситуација. А од смрта нема да избега, ама додека да дојде до тој момент треба да го проживее животот на вистински начин. А дрогата не е вистинското решение за добар живот. :)

Ќе побарам и јас да пробам малку :D

ќе го одбегувам фино лепо и чао-пријатно.
звучи може НЕферски ама не сакам да ризикувам па и ја да се навлечам

Па за да не се авлечеш и ти треба да си одлучен и да имаш цврсто изграден став и цврсто оформено НЕ кон дрогата.... А да не му помогнеш на пријател во неволја е кукавички потег и нешто најнесолидарно.... Стави се во негова ситуација па ке сфатиш како би ти било тебе кога ке нема кој да ти помогне кога ти е најпотребно.... Самиот секао дека нема да можеш да си помогнеш во ваква ситуација.... Ама како и да е тоа е твое мислење, твој став :)

Другар, јас по нашиов ако може да го наречам парк, пораснав со луѓе кои се дрогираа. Не зборувам за трева, туку за синтетика. Знаеш што? Многумина од тие можат да ти помогнат многу повеќе од било кој „нормален“. Ако беше таква работата, јас требаше да бидам досега на шприц. Ама се` зависи од тебе другар. Јас досега не сум пробал ни цигара, а ни дрога. Спомнав цигара затоа што не сум пробал поради тоа што не сум сакал, значи сум бил цврст до своето мислење и не сум дозволил влијание.

Зависи од тоа дали го сметам за вистински другар или само за познајник ( сите во друштвото не ги чувствувам исто блиски).
На првиот би му помогнал, ако треба и ќотек ќе јаде секој ден од мене.
На вториот би го советувал, ако ме послуша во ред ако не негова работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom