Што би правеле ако поединци од вашето друштво користат дрога?

• Креатор на темата Креатор на темата city park boy
  • Време на започнување Време на започнување

Што Би правеле ако поединци од вашето друштво користат дрога?

• Вкупно гласачи
    238
Има разлика од дување и користење дрога.

Пф, во мојов случај се работи за 1-2...3 пати користење на трава, не од моја страна туку од неколку другари, и ич не ми смета, а доколку продолжат редовно ( а нема ) или пак тргнат на појаки дроги ( 0 % ) е тогаш ќе му изнакажам се в лице и ќе се оттргнам од него/нив.

Баш сега дојде од Велес другар моја возраст и тој има дувано повеќе пати и овде и во Велес, но никогаш нема да препознаеш дека дува. Подобро дете од него нема. ВО 7 и пол излагам со нив :)
Чекај за некоја година ќе видиш шо ти зборам не се брзај де ха

Ke napisam Kratka stroija vo vrska so temava-Znaci bevme 3ojca drugari,onaka kako i sekoj mlad covek pienje cigari desavki grad i sl .Pred nekolku godini koga bevme uste 4 godina jas srediv prv pat joint ama zatoa sto neznaevme kako se vovlekuva ne ni se desi nisto imase i 2 i 3et i veke se osekase efektot ni stana interesno sepak ne bevme redovni konzumatori ama znaevme da se napravime stubovi i da coolirame. Vlegoa vo nasata ekipa dr licnosti i stanavme ekipa od 10 dusi veke site bevme konzumatori na trafce,no sepak jas poradi sportov ne redovno pocnaa da se slucuvaat mn desavki bese se ok dodeka edna den eden od tie 3ojca drugari a bevme dosta dobri drugari ne zabega i ne stana dzanka. Hemija ne brkase ama bese zavisen od trava pocna da vrti grb mene i na licnosti sto ne mu bea vo biznisto e toa e kako vecer da se bide zdrven :D Poleka Poleka se otrgnuvav se dodeka ne sfana i ne go sovetuvav duri i na visok ton deka ziveeme dolgo i deka ako pusi neka pusi ama da ne zaborava na naesto prijatelstvo pamet ne mu dojde prodolzi se krie i do den denes po temnici night life nula junk life 10 .
Doma da go kazuvam ne mislam negov zivot policija nikako ne sum taster smrdliv i veke sme na distanca a i ne e zainteresiran za nas. Veke sme nova ekipa a on seuste e po tie frki i gleda kako samo d ase naduva veke e nekolku godisen konzument i toa redoven preredoven taka da neka tera sovet mu dadov i toa 2 pati ama toa e toa sekoj so umot .......I da dodadam neka ne se laze nekoj deka travata ne e droga oti veke site ja konzumiraat i jas sum konzumiral i ke konzumiram ne vikam ne so sepak mn retko. vlijae vrz individuata i potpolno ja menuva .

Не ме бендисва ништо од анкетата..

Лично ќе го истепам еднаш,ќе го скршам од ќотек :) Ако си продужи така, чао пријатно брат.

Лично ќе го истепам еднаш,ќе го скршам од ќотек :) Ако си продужи така, чао пријатно брат.

Прибидејки?
--- надополнето: Jun 17, 2011 5:52 PM ---
Многумина овде не разликуваат уживање и злоупотреба и ставаат се во ист кош.

Прибидејки?

Што прибидејќи? Да гледам како си го уништува животот,а ја мртов ладен да седам? :) Неможе така...

Ќе му укажам на грешките кои ги прави,ако треба и со ќотек :)

Зборам за континуирана употреба,и забегување накај зависност и сл.

Што прибидејќи? Да гледам како си го уништува животот,а ја мртов ладен да седам? :) Неможе така...

Ќе му укажам на грешките кои ги прави,ако треба и со ќотек :)

Дочитај ми го мислењето.Малце го преправив.Ваљда предоцна.
Прво оцени дали ужива или злоупотребува.
Доколку злоупотребува,боље кажи го дома отколку да изиграваш ле жандарм,веруј ми повеќе ќе му помогнеш.

Анкетава треба да се доправи:)

Јас се дружев со луѓе што употрбуваат дроги и тоа тешки дроги. Кој сум јас за на некого да му кажувам што да прави? Негов живот-негови правила. Се` додека е човек спрема мене, ако сака нека се скапува дрогирајќи јас ќе го гледам како човек.

Анкетава треба да се доправи:)

Јас се дружев со луѓе што употрбуваат дроги и тоа тешки дроги. Кој сум јас за на некого да му кажувам што да прави? Негов живот-негови правила. Се` додека е човек спрема мене, ако сака нека се скапува дрогирајќи јас ќе го гледам како човек.

Ке гледаш како умира и нема ништо да направиш, нема да ти е гајле што прави тој со неговиот живот се додека се понаша добро со тебе? WOW која солидарност.....

Не, туку кој сум јас да одлучувам за нечиј живот? Ако побара помош секако дека ќе му помогнам, ама ако сака да се дрогира нека си се дрогира јас немам ништо против.

Ако се случи само еднаш најверојатно би премижал, демек "ајде штом го е кеф нека проба", ако продолжи во континуитет би пробал да му укажам на штетните последици како на другар и би пробал да разговарам со него. Доколку и тоа не успее најверојатно би контактирал некој што има поголемо влијание врз него како на пример родител, старател итн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom