Што би правеле ако поединци од вашето друштво користат дрога?

• Креатор на темата Креатор на темата city park boy
  • Време на започнување Време на започнување

Што Би правеле ако поединци од вашето друштво користат дрога?

• Вкупно гласачи
    238
Не ми е логичн во едно исто друштво некој да се дрогира, некој не. Вообичаено тие што се дрогираат си се дружат со такви лица,кои исто така се дрогираат. Ако некој пуши марихуана можи има шанси да му се помогни, но ако е на некоја потешка дрога мислам дека тешко има враќање назад.Тоа е долг и макотрпен процес и тешко дека можи да се извлечи од тоа. На почеток ќе шробам да му укажам дека тоа што го прави не е во ред, дека треба да побара помош и сл, но ако тоа не помогни, ќе се дистанцирам од него. Едноставно не сакам да сум во контакт со такви луѓе. На крај краева секој си го бира својот пат, секој сам си ја крои судбината. Ако тој решил свесно да се самоуништи јас тука не можам да помогнам.

викаш има шанси да ми се помогни а ? -.-

Има! Со јака волја и силна желба секако дека има шанси, се разбира ако тоа го сакаш, а иначе слободно продолжиси додека ти претставува задоволство (n)

Има! Со јака волја и силна желба секако дека има шанси, се разбира ако тоа го сакаш, а иначе слободно продолжиси додека ти претставува задоволство (n)
хахахаах ова иронично е така ?

Ако се работи за тешки дроги, прво ќе пробам да го убедам да престане. Ако нејќе ќе прекинам да се дружам со него.

Би го хејтал ако е зависен, и ако ремети космички баланси...

Би го посоветувал, ако нема полза, ќе кажам на родителите, ако пак не се случи ништо, кој го е*е.Што сака нека прави, животот е негов.

Лекот е да на една нога стоиш еднаш месечно на полна месечина во буре со жабји очи...затоа што Канабисот е Сатанско растение...а Сатаната не јаде жабји батаци.

у моето друштво од улаво по улаво сите пијат ко не нормални , ама за чудо од 8 души што сме цело време заедно никој од нас не пуши цигари а не па дрога да шиба иначе ако е решен некој јас ке го предупредам ќе му кажам некој совет од мене нешо од тука од вас кајганџиите ке прочитам ке му пренесам е дури и тогаш ако не престане и мисли дека тоа е правилно може комотно коа ќе си ги преебе сите пари некој денар да му фрлам да си купи дрогичка оти нема назад то е ...:)

Се прекинува само треба да имаш свое ЈА.Имам другари шо пушат трева многу(Наместо Цигари), и ако продолжат само со то аОк, ама ако почнат со нешто појако ќе ги тепам па ќе ги кажам дома :)

Што ќе правам?

Па види зависи од другарот. Ако е некој така добра душа, а заглибал јако (хероин и сл.) дефинитво ќе се обидам да му помогнам, на било кој начин, ако треба и ќе кажам на родителите.
Ако е некој неранимајко, кој по цел ден го бркаат дилери ради долгови, ќе бегам што подалеку од него. :)

Иако сум осмо оделенец т.е сега 1-ва, немојте да мислите овој малиов ништо незнае. Напротив, незнам колку сте биле во друштво кој од прв до последен дуваат и на моја возраст планираат. Моја генерација, маалски другари планираа да дуваат баш сега на 11 јуни планираа. Ај да ги оставам нив, ајде ќе идам со остатокот од друштвото. Пред 1-2 недели ми доаѓа другарот и ми вика: Брат, ајде да дуваме. Јас ако не дувам после 18 глава сечам. И што да му речам сега на овој? Потоа, другар од англиски ми вика: Јас овие денови со другарите ќе дувам. И што да му речам и на овој? Ај да не зборам за 4 година средно, тие имаат уште одамна дувано.

На сите им реков да не се глупираат и да останат какви што се, а они баш како што рече некој погоре, од едно уво влага од друго излага.

И им помагам, ги советувам ама се е џабе!!!

Ако сите почнат да дуваат, а некои продолжат ќе продолжам да се дружам со нив. Не ми згрешиле мене ништо, а тоа што се наркомани нека си бидат кгоа не сваќаат колку и да им кажеш. Знам дека јас никогаш нема да пропушам трава, па колку и некој пари да ми дава...
--- надополнето: Jun 17, 2011 3:37 PM ---
у моето друштво од улаво по улаво сите пијат ко не нормални , ама за чудо од 8 души што сме цело време заедно никој од нас не пуши цигари а не па дрога да шиба иначе ако е решен некој јас ке го предупредам ќе му кажам некој совет од мене нешо од тука од вас кајганџиите ке прочитам ке му пренесам е дури и тогаш ако не престане и мисли дека тоа е правилно може комотно коа ќе си ги преебе сите пари некој денар да му фрлам да си купи дрогичка оти нема назад то е ...:)

Од искуство ти кажувам нема да те слушаат ;)

Знам дека јас никогаш нема да пропушам трава, па колку и некој пари да ми дава...

;)
Батали тоа другари такви, наркомани ќе ти го заебат животот ќе се каеш, бегај од нив додека е со време, и никогаш не викај никогаш....

Иако сум осмо оделенец т.е сега 1-ва, немојте да мислите овој малиов ништо незнае. Напротив, незнам колку сте биле во друштво кој од прв до последен дуваат и на моја возраст планираат. Моја генерација, маалски другари планираа да дуваат баш сега на 11 јуни планираа. Ај да ги оставам нив, ајде ќе идам со остатокот од друштвото. Пред 1-2 недели ми доаѓа другарот и ми вика: Брат, ајде да дуваме. Јас ако не дувам после 18 глава сечам. И што да му речам сега на овој? Потоа, другар од англиски ми вика: Јас овие денови со другарите ќе дувам. И што да му речам и на овој? Ај да не зборам за 4 година средно, тие имаат уште одамна дувано.

На сите им реков да не се глупираат и да останат какви што се, а они баш како што рече некој погоре, од едно уво влага од друго излага.

И им помагам, ги советувам ама се е џабе!!!

Ако сите почнат да дуваат, а некои продолжат ќе продолжам да се дружам со нив. Не ми згрешиле мене ништо, а тоа што се наркомани нека си бидат кгоа не сваќаат колку и да им кажеш. Знам дека јас никогаш нема да пропушам трава, па колку и некој пари да ми дава...

Од искуство ти кажувам нема да те слушаат ;)
И послем сите тие наркоманчиња кога ќе дојде ред да фатат женска ќе сакаат некоја чиста а не некоја што дува, а тие сите ќе имаат фалинка и женските ќе гледаат на нив како на фалични, и нема да сакаат да идат со нив, пошо ќе станат дебилни, и нема да им се дига, ќе им падне цената на велико не се секирај дете арно си знаеш ти;)

И послем сите тие наркоманчиња кога ќе дојде ред да фатат женска ќе сакаат некоја чиста а не некоја што дува, а тие сите ќе имаат фалинка и женските ќе гледаат на нив како на фалични, и нема да сакаат да идат со нив, пошо ќе станат дебилни, и нема да им се дига, ќе им падне цената на велико не се секирај дете арно си знаеш ти;)

Баш сега дојде од Велес другар моја возраст и тој има дувано повеќе пати и овде и во Велес, но никогаш нема да препознаеш дека дува. Подобро дете од него нема. ВО 7 и пол излагам со нив :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom