Што би правеле ако поединци од вашето друштво користат дрога?

• Креатор на темата Креатор на темата city park boy
  • Време на започнување Време на започнување

Што Би правеле ако поединци од вашето друштво користат дрога?

• Вкупно гласачи
    238
Џабе е се.
Можеш да пробуваш да го убедиш на триста и три начини,ама ако тој не сака,нема волја кај него да престане да се дрогира....му нема спас.Секако тоа не значи дека ти треба да се откажеш од него....мора да си упорен.
Ако работата е отидена преку границите...како крајна мера да им се соопшти на родителите дека детето им е наркоман.

Ni vamu ni tamu situacija! Sepak ke recam deka zavisi za kakva droga se raboti i kolku se navleceni! Ako e stvarno seriozno, togas ke se obidam da go ubedam deka treba da bara spas i pomos vo nekoja soodvetna institucija! Ne bi se osudila da davam soveti koi znam deka nema da bidat primeneti ili svateni na nacin na koj sto treba da bidat! Ama vo sekoj slucaj ke storam se sto mozam da go ubedam deka mu e potrebna pomos od strucno lice a jas sekako ke sum tuka so cela moja ljubov i poddrska!
Do sega ne mi se slucilo da imam drugar zavisnik i malku mi e tesko da zamislam kako navistina bi postapila zasto stvarno e delikatna situacijata! Ne bi sakala da go povredam i otfrlam vo nikoj slucaj!

Доколку има потреба тој/таа од помош, тогаш би се трудела да помогнам најмногу што можам. Под потреба подразбирам, сам да сака да се излечи или ептен заглавил т.с. предозирал. За друго не верувам дека би можела да им се најдам, зашто без нивна волја се е џабе.

денеска видов еден на кеј како лежи со шприц у рака неможеше да мрда типот..е на тој стварно му нема помош единствена помош 5 месеци на лечење и да се иссели после со неговите у некоја планина кај што нема да има пристап на дрога....

А бе ако му треба помош ќе му помогнам било на кој начин ... :toe:

гласав дека ќе ги одбегнувам но тоа сепак не може да значи дека не би им помогнала на таквите.така гласав поради еден личен пример, и се однесува на оние кои се свесни што прават значи не се зависни но намерно го прават тоа како некое задоволство мислејќи си дека се фраери . сепак мислам дека такви луѓе можат лошо да влијаат и на својата околина па затоа е и подобро да ги избегнуваме, но секако ако станува збор за некој близок другар/другарка или воопшто некој што го знаеме подолго време тогаш дефинитивно треба да му се помогне затоа што во таква ситуација тие не можат или едноставно не сакаат самите да си помогнат...Сега се предомислив за анкетата:)

Мојот најдобар приател ја остави дрогата

али не се сеќава каде и сега не можиме да ја најдеме

прво би се обидела сама да им помогнам,ќе им зборам за несакани дејства,ќе им укажам на некои факти и вистински приказни, али ако не ми успева ќе побарам совет од некоја институција или организација, па на крај и на нивните родители!!

Ќе пробам со разговор да го разубедам... Ако тоа не помага, ќе им кажам на родителите...

Imav takov u drustvo, pravev se sto mozam ama mnogu e glup i ne razbira, pa krenav race od nego i go izbegnuvam! So nego ne mozes da se razberes na trezno, a pa da ne zboruvame na pijano ili poloso! Bruka:kesa:

си заборавил опција - ќе му се придружам.

аууу уствари можеме да ја одбереме опцијата, незнам на кој начин да му помогнам!

според мене ова е индиректно, ќе ја делиме дрогата и така помалку ќе внесува во телото и некој ден + за него.

нормално...би направил се да му помогнам...не можам да го оставам така да се уништи самиот...ке дам се од себе...а ако стигни веке мн далеку...има институции...тие се последна надеж..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom