Што би избрале, карактер или убавина?

• Креатор на темата Креатор на темата Ljupco
  • Време на започнување Време на започнување
Важен ми е карактерот, да, но јас нема да се заинтересирам да го запознаам подобро човекот, ако не ме привлече физички.

Мене важни ми се чувствата...колку сака нека е убав и колку сака нека е паметен... ако не ми е убаво со него, ако не се осеќам смирена и ако не ми се вклопуваат сите делчиња од мозаикот џабе е и паметот и убавината...

Ова ќе е лејм одговор - ама најважна ми е хемијата:) Дали ќе има искра или не, нема генерално правило дали ќе е некој „посилен“ на изглед или на карактер.

Не е лејм, баш си е таман и целосно се согласувам со него.
Прво и основно што ми е битно пред да му го дознаам карактерот, што секако е најбитното нешто, ако сака човек врска, нормално е токму тоа - хемијата.

Значи чувството дека ми е пријатно со типот во друштво, дека сум опуштена, дека се осеќаат онака искри, дека има хемија, комбинирано со шарм и позитивна енергија = убивствена комбинација на која веднаш паѓам.

Не би одбрала ни некој најубав а глупав,ни некој најдобар,најпаметен а грд.
Златна средина,по малку од двете,комбинација што ќе ми одговара,и како што кажаа претходно да се осеќам пријатно со него.

...eh, ti im postavuesh da biraat od dve raboti edna oni baraat treta...mashala...curi...koja od vas ke zmuri, onaka...so izchekuvanje bez da go vidi...mmoze i so prevev na ochinjata...kinder surprise...mmmm uh-uh...:helou:

Па што е темелот според тебе?
Бираш изглед а велиш џабе е тоа ако нема карактер.

И двете се нераскинливи, мора да постои некоја рамнотежа помеѓу изгледот и карактерот.

Се надевам дека дискотеката не е единственото место кај што си ги запознаваш дечковците, па да судиш само според изгледот.
Понекогаш се’ почнува на спонтан начин, без никакви намери од старт, меѓутоа како што поминуваш повеќе време со некого и го запознаваш се создава некоја привлечност...

Изгледот е темелот.
А дали куќата (врската) ќе се изгради зависи од понатамошните потребни материјали (карактер).
Да, нераскинливи се, не може без едното или другото, но сепак, за поважно или како прв услов го сметам изгледот.И не значи дека треба да биде којзнае што, туку нешто прифатливо.:toe:

Целосно се согласувам со последното.:smir:

Карактерот е клучната особина..па и изгледот е битен ама сепак карактерот е побитен..И што ако е лепотан кога нема ни една позитивна особина...Ако не ме бендисува на карактер нека иди у п..(тит тит тттиииииттт).....

убавината е пролазна особина,i go for карактер:smir:

Lele go citam ova i nemozam da prestanam da se smeam:vozbud:abe kogo lazete?! Karakter?!Bla...bla...da bese se vaka kako sto velite nemase nikoj da trca po tipovite od pr1 i najpozelni ke bea tie od pr2 taka da i diskusijava ke bese za dzabe...

Lele go citam ova i nemozam da prestanam da se smeam:vozbud:abe kogo lazete?! Karakter?!Bla...bla...da bese se vaka kako sto velite nemase nikoj da trca po tipovite od pr1 i najpozelni ke bea tie od pr2 taka da i diskusijava ke bese za dzabe...

Што ти значи ова?Не разбрав

Како прво ние никаде не рековме дека само типовите кои не се убави имаат добар карактер,а оние убавите немаат. Но кога би требала веќе да бирам би избрала карактер. А и секако убавината е релативна работа. Јас дечко ми коа го запознав не ми беше ништо посебно убав ни привлечен ама го запознав подобро, го видов неговиот карактер и поради тоа сум со него. Тој сега во моите очи е најубав и не би го менувала за никаков манекен. Затоа и можам да тврдам дека убавината не ми е битна, би била битна ако со некого сакам да поминам само една вечер без да го запознавам типот, но бидејќи ова не ми се случува бирам карактер

Што ти значи ова?Не разбрав

Ocigledno e deka ne me svati. Sakav da kazam deka site tipovi ne se klasificirani vo pr1 i pr2. Ima takvi ne velam ne, no ne mozes da reces deka site ubavi momcinja nemaat karakter a onie so prekrasen karakter se grdi. Toa se stereotipi. Spored mene eden tip ne moze da bide neodoliv ako e glup kako tocak i ne znae da se odnesuva. Spored toa tipovi od pr1 NE POSTOJAT!

Ама изглеа Бејби Грл прашуеше што е пр1 и пр2 ја колку што сфатив.
И изгледа значи пример1 и пример2 колку што сфатив.
:toe:

Ама изглеа Бејби Грл прашуеше што е пр1 и пр2 ја колку што сфатив.
И изгледа значи пример1 и пример2 колку што сфатив.
:toe:

Да да, убаво си сфатила, тоа сакав да прашам бидејќи ми беше нелогично ама одпосле видов дека во првиот пост имаше примери дадено

Ако е убава.. а многу лигава нема добар карактер не би ја ни погледнал а ако е ружна Лети и има карактер исти курац мора и од двете колку толку :)

Ама ич не ми е битен изгледот, карактерот му дава дополнителен изглед на човекот и е она што ме привлекува.
Како можи бе да ми е битна убавината на партнерот, ако позади неа стои одбивен, досаден карактер и неверена, незаинтересирана личност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom