Што антивирус користите?

• Креатор на темата Креатор на темата DonVito
  • Време на започнување Време на започнување
Користам Касперски Анти-Вирус 9 веќе пола година , и досега сум презадоволен . Trial верзија е , меѓутоа со помош на Trial reseter ја продолжувам лиценцета за 30 дена .
Меѓутоа од завчера приметив проблем т.е не сака да се апдејтира базата .
Па ме интересира дали некој друг го има овој проблем т.е дали е до мојот компјутер или пак е до стручњаците од Касперски :nesum:Инаку , подесувањата ми се исти , ништо немам менувано :toe:

не е до твојот компјутер... може да се каже „стручњаците“ од касперски дека имаат добра заштита за вакви работи...

Постојано до сега на мојов компјутер имало ставено НОД, и си реков дај да променам да го пробам касперски,
Симнав касперски, го инсталирам и компјутеров се здрви, камен јано камен душо:icon_lol: ништо не фунционира само глувчето си шета по екранот, рестартирав, пак ништо(неколку пати) потоа го кренав во сејв моде, така фунционираше, пак го рестартирав не сака, и на крај формат од коа ми крена крвен притисок.
Знае ли некој да појосни, што доведува до тоа? дали вирус дали нешто трето:toe:

1. Од каде го спушти касперски? Торент сајт? Огромни се шансите инсталациониот фајл да бил малициозен.

2. Наведи ми конфигурација.

3. Добро беше да го чувашае и да даеше еден скрин шат од сите моментално активни процеси.

4. Формат НЕ е решение.

1. Од каде го спушти касперски? Торент сајт? Огромни се шансите инсталациониот фајл да бил малициозен.

2. Наведи ми конфигурација.

3. Добро беше да го чувашае и да даеше еден скрин шат од сите моментално активни процеси.

4. Формат НЕ е решение.

па не му текнало на скрин шат ( затоа треба да се има кепчерче ги има бесплатни колку сакаш)

ама како и да е кога веќе еднаш проработел ( во сејв мод како вели ) се знае процедурата
( добро велиш Формат за вакви случаи нее решение )

start - Run - msconfig ( napisi pa Enter ) - vo Startup ОТШТИКЛИРАЈ го касперски или друго што нетреба и кај сервисите (Services ) исто отштилирај што нетреба

кој сервиси оти Касперски го мониторира целиот систем ?
види таск менаџер или еверест или добар е What"s runninig (бесплатно програмче каде исто може да се елиминираат стартни програми и сервиси )

е откако се ќе биде исклучено ( може десен клик на касперски на статусна па -дисабле или шут даун) е после да се деинсталира оти неможе ако има некој сервис кој мониторира
ако нешто неќе ............ако неќе милом тогаш силом
Unlocker ....бесплатно програмче кое врши голема работа
.
.
.
така да ...........немало потреба од форматирање .

Се префрлив на avast, еве веќе 2-3 месеци...Добар е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom